Dermatologie Gezicht Vette huid

Wordt virus oplossing tegen acne?

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Om bacteriekolonies op te ruimen

Amerikaanse microbiologen hebben op de huid van proefpersonen elf virussen gevonden die zich specifiek richten tegen acne, in het bijzonder tegen de  Propionibacterium acnes, de bacterie die een belangrijke rol speelt bij acne.

Deze bacterie leeft in de talgkliertjes van de huid. In de puberteit kan het aantal bacterien zich sterk vermenigvuldigen. De talgkliertjes raken verstopt met een ontsteking tot gevolg, ofwel de puist.

Nu is bekend geworden dat er op de huid ook virussen leven die in staat zijn om bacteriekolonies de das om te doen, ze worden bacteriofagen genoemd en gebruiken een speciaal enzym hiervoor. De onderzoekers van de universiteit van Californie en van Pittsburgh hopen dat deze nieuwe inzichten gaan leiden tot een nieuwe behandeling tegen acne. Tot nu toe is antibiotica het meest voor de hand liggend, maar niet handig omdat de bacterie steeds resistenter wordt tegen antibiotica.

Lees meer op Kennislink over dit onderwerp.

  • Lees hier meer laatste productnieuws, reviews en expertadviezen over acne en de vette huid

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen