Moesten we tot nu toe geloven dat rimpels, pigmentvlekken en andere oneffenheden ons er ouder doen uit laten zien dan we zijn, Shiseido presenteert nieuwe gedachten: het zijn de veranderingen in de gelaatscontouren die een grote impact hebben op hoe oud we eruit zien.

02:39 - 01:35
luistertijd 02:39 - leestijd 01:35

Moesten we tot nu toe geloven dat rimpels, pigmentvlekken en andere oneffenheden ons er ouder doen uit laten zien dan we zijn, Shiseido presenteert nieuwe gedachten: het zijn de veranderingen in de gelaatscontouren die een grote impact hebben op hoe oud we eruit zien. Kortom: de schaduwen.

Deze schaduwzones, die zich vooral in de buurt van de grote mimische lijnen bevinden, zoals neuslipplooi en rond de ogen, moeten met de nieuwe reflectievermogende foundation verminderd kunnen worden. Gewoonlijk hoopt foundation zich in deze gebieden op, onder invloed van de beweging van de spieren onder de huid.

Shiseido heeft nu heel goed gekeken naar hoe fotografen met hun belichting de looks van een gezicht kunnen manipuleren en schaduwen weg te nemen.  Ze reflecteren het licht naar boven toe waardoor schaduwen worden opgevuld.

Shiseido heeft een radiant reflective complex ontwikkeld waarin het volgende zit: een poeder waarin reflectoren zitten die de huid minder dof maken en oneffenheden zichtbaar verminderen, een photo smoothing pearl dat schaduwen vervaagt die door rimpels worden veroorzaakt en een radiant glow oil dat een gloed over de huid legt. De foundation verzorgt de huid ook met hydraterende stoffen en kan een positief effect hebben op versteviging van de huid. Vrouwen geven aan dat de foundation licht aanvoelt, niet vlekkerig wordt, porien minder zichtbaar maakt en de huid steviger laat aanvoelen – gevoelsmatig dus. Er zit een spf 15 in.

Hoe voelt het aan?

De foundation smeert verrukkelijk uit en heeft een ogenschijnlijk lichte structuur. Bij het uitsmeren merk je dat het een zeer hoge kleurdichtheid heeft, je moet er dus echt dunnetjes mee omgaan (fijn ook, want zuinig!). Hij egaliseert fraai en neemt ook alle roodheid uit het gezicht weg. Ik bemerkte na het opbrengen wel dat ik iets van warmte stuwing in mijn huid ervaarde, alsof de huid wordt afgesloten. Als ik lees hoe dit product werkt en wat er allemaal in zit, zou mij dit ook niet verbazen. Het product kan ook zeker niet met water worden afgewassen, je hebt een serieuze make-upreiniger nodig. Dit laat maar zien hoe goed hij hecht en hoe waterproof hij wellicht ook is bij sportieve inspanning. Na 8 uur zat het product nog altijd keurig op mijn huid – daar kun je op vertrouwen dus!

Hij komt in acht kleuren in Nederland en kost 45 euro. In Amerika kost hij overigens 45 dollar, toch een aanzienlijk prijsverschil.

Lees ook