shop Pascaud minerale foundation in poeder Pascaud make-upproducten bestaan uit 100% zuivere pure mineralen van farmaceutische kwaliteit. De foundationpoeder is in maar liefst 7 tinten verkrijgbaar. Bekijken De nieuwe geur van Annick Goutal “Nuit Étoilée” is geïnspireerd door het beroemde schilderij van Van Gogh “De Sterrennacht”. Het is niet voor het eerst dat het schilderij […]

03:51 - 02:18
luistertijd 03:51 - leestijd 02:18

De nieuwe geur van Annick Goutal “Nuit Étoilée” is geïnspireerd door het beroemde schilderij van Van Gogh “De Sterrennacht”. Het is niet voor het eerst dat het schilderij als inspiratiebron wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het romantisch liedje “Starry, starry night” gezongen door Don McLean.

Als ik de beschrijving van deze g eur lees, dan ontstaan er bij mij de romantische beelden van een met sterren bezaaide donkerblauwe hemel, een wandeling in de maneschijn en de stille contouren van bomen en struiken die op exotische wezens lijken. Het gekraak van de dennenappels onder mijn voeten en een schreeuw van een uil vullen het zachte mysterieuze geruisen van de nacht aan. Maar wat voor geuren ruik ik in de stille koele lucht gevuld met maneschijn en sterrenlicht? Zou het gevoel van romantiek en sereniteit van het moment versterken? Want als ik naar “De Sterrennacht” van Van Gogh kijk, dan zie ik abstracte vormen, scherpe contrasten en onrustige energie op me afkomen.

Mijn hand reikt naar het parfum om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Deze keer is het typisch Annick Goutal doosje voorzien van de ‘diepblauwgroene’ wikkel versierd met de gouden sterren. Een mooie nuance om alvast in de stemming te komen. De mooie diepe blauwe kleur vind ik ook terug in het flesje en ook in het bekende Goutal strikje rond de hals.

Als ik “Nuit Étoilée” op mijn huid spuit, dan staat mij een grote verrassing te wachten.  Ik ruik veel… groen. Opwekkende sappige citrusnoten, bladgroen en frisse muntnuancen staan tegenover de zoete bosachtige geur van dennenhars versterkt door de kruidige zoetheid van tonkabonen. Geen nacht, geen maan en geen sterren, maar een koele zomerochtend in de tuin tussen de groene bomen, struiken en bloemen. Een glaasje vers gemaakte citroenlimonade, een kopje groene Earl Grey thee en een lekker stukje citroentaart bedekt met wit lichtzoet schuim. Een heerlijk onbezorgd begin van de nieuwe dag, wanneer nog alle mogelijkheden open staan. Of nog beter gezegd, deze geur vangt het moment net voordat de nieuwe dag moet beginnen. Misschien ken je zulke dagen, wanneer je te vroeg (maar toch uitgerust) wakker bent net voordat de zon op is. Stille ochtend gevuld met vogelzang, geen haast en het gevoel dat alles nog mogelijk is.

Dichter bij de basis wordt deze geur donkerder, warmer en houtiger. Maar ook dan krijg ik niet de associaties met de nacht, maar eerder met de schaduw van het dennenbos. Het lijkt net geregend te hebben, en ik ruik weer dennenhars, cederhout en de nuancen van aarde in de nog vochtige warme lucht. Bijzonder. Elke keer ben ik verbaasd als ik opnieuw ontdek hoe persoonlijk en hoe standvastig de geurassociaties kunnen zijn. En al heb ik noch de sterrennacht noch de maneschijn in “Nuit Étoilée” geroken, toch ben ik helemaal blij met de beleving die deze geur aan mijn heeft gegeven.

“Nuit Étoilée” is gecreëerd door Camille Goutal in samenwerking met de neus Isabelle Doyen. Uit de noten van zoete sinaasappel, cedraat (een vrucht van de sukadeboom met een zoete volle citrusachtige geur), hars van Siberische den, tonkaboon, angelicazaad en strobloem is dit parfum gecreëerd. Qua karakter is het een frisse citrusgeur met zoete houtige ondertonen. Het doet me o.a. denken aan de onlangs verschenen Untiteled l’eau van Martin Margiela. De prijs is €70 voor 50 ml godron flacon, €93 voor 100 ml godron flacon of €85 voor 100 ml carré flacon.

Lees ook:

Lees ook