Natuurcosmetica beleeft al geruime tijd een opkomst, als tegenhanger van skincare op basis van synthetische stoffen, waartegen veel angstige onderbuik-campagnes worden gevoerd.

01:56 - 01:10
luistertijd 01:56 - leestijd 01:10

Natuurcosmetica beleeft al geruime tijd een opkomst, als tegenhanger van skincare op basis van synthetische stoffen, waartegen veel angstige onderbuik-campagnes worden gevoerd. Mensen zijn angstig, vooral angstig voor alles wat niet natuurlijk zou zijn. Dit is geheel onterecht, want a. niet alles in de natuur is veilig, en b. de huid is gebaat bij heel schone, zuivere stoffen, en vaker komen die uit een gecontroleerde nagemaakte omgeving. Maar goed, het gaat ook om lifestyle!

De natuurcosmetica van Sans Soucis heeft het BDIH- keurmerk en betekent zeker dat het goed zit met de afkomst en claims over de plantaardige stoffen in de formuleringen. Dit Duitse keurmerk is streng, volgens sommige te streng, maar allez…je moet toch wat.

Communiceren over plantenstoffen is altijd leuk en als het goed is ziet het er visueel ook gezellig uit! De producten van Sans Soucis lijken uiterlijk een beetje op dr. Hauschka. Het komt betrouwbaar, fris en degelijk over. Het merk claimt vrij te zijn van dierproeven, van parabenen, van siliconen en is duurzaam. Waaruit die duurzaam moet blijken, dat wordt dan weer niet gecommuniceerd, gemiste kans dus en een onbetrouwbare uitspraak in dat geval. Ook op de internationale website kunnen wij er niets over terug vinden helaas.

Er is een reinigingscollectie met granaatappel, met prijzen van 11 euro voor 125-150 ml, een abrikoos huidcollectie die hydrateert met prijzen van 14,50-14,95 voor 50 ml, een jojoba huidcollectie voor de gevoelige huid met prijzen van 14,50 voor 30- en 40 ml, een zonnebloem huidcollectie voor de droge huid met prijzen van 16,50 en 17,50 voor 50 ml en een argan huidcollectie bij veroudering voor prijzen van 19,95 tot 22,50 voor 15 ml tot 40 ml.

Lees ook