Zomers, want vederlicht bloemig en fruitig

03:10 - 01:53
luistertijd 03:10 - leestijd 01:53

A Lab on Fire Sweet Dreams

Heb je geen lekkere zomer gehad? Was het te somber, te koud, regenachtig, te grijs? Heb je alsnog zin om te ontspannen? Kom, ik neem je mee…..naar de zomer van 2003.

Thierry Wasser

In 2003 beleefde parfumeur Thierry Wasser een perfecte zomerdag. Hij was op een prachtig strand aan de Middellandse Zee, hij genoot van de zon, de warmte, een stil geruis in de omgeving. Hij rook geuren die in zijn geheugen zijn gegrift. Het jaar 2003 had nog meer voor hem in petto: hij kreeg droombaan in Parijs, hij werd de vaste parfumeur van het huis Guerlain. 2003 werd voor hem een jaar om nooit te vergeten. Hij vatte de herinneringen samen in een geurformule, die tien jaar lang niet meer dan een vage schets bleef.

Geheimzinnig

Totdat daar nu ineens het geheimzinnige  parfumhuis A Lab on Fire verscheen, met een geur die gebaseerd is op de herinneringen aan Wasser’s topjaar 2003. Een parfum dat Sweet Dreams 2003 is genoemd. Het is een bijzondere club, dit parfumhuis. Er zijn inmiddels vier geuren gemaakt, maar allemaal onder het motto “What we do is secret”. Waar hun lab staat, wie er werken, het is allemaal geheim. Wat wel bekend is, is dat het bedrijf gevestigd is door een goede vriend van Thierry Wasser uit New York. Heel aannemelijk is het dus dat Wasser via een zijweg dit parfum nu toch tot leven heeft laten komen. Indirect, om belangenverstrengeling te vermijden.

Zomerbloemen

Genoeg over de feiten, hoe ruikt het eigenlijk? Sweet Dreams 2003 is samengesteld uit bergamot, neroli, petitgrain, sinaasappelbloem, jasmijn, muskus, amber en castoreum. Het is wel frappant, dat ondanks alle geheimzinnigheid rond het merk zelf, is de volledige formule van deze geur gewoon te vinden op de website van “The Lab on Fire”. Het meest beschermde deel van het parfum is vrij toegankelijk voor het publiek of een concurrent – maar of het van Wasser komt?

Sweet Dream 2003 ruikt naar een onbezorgde zomerse dag vol zon en warmte. Een lekkere dag op strand bij het koele blauwe zeewater. Een licht fris briesje wat de geuren van citrusbomen, lavendel en bloemen met zich meeneemt uit de Franse valleien. Een heerlijk gevoel van rust en sirene stilte.

Licht, verfrissend

Ik ruik voornamelijk twee geurlagen die door elkaar worden geweven. De eerste is een bruisende sappige citrus met een lichte groene bitterheid van petitgrain en een vleugje lavendel. De tweede laag is samengesteld uit de warme luchtige geur van bloemen, voornamelijk jasmijn, boerenjasmijn en sinaasappelbloem. De geur is vrij licht en transparant. Op mijn huid blijft het niet echt lang hangen, dus ik moet het vooral op de kleding spuiten als ik er langer van wil genieten. Het is een uniseksgeur, heerlijk voor de middag. Met zijn lichte en transparante karakter past het perfect op kantoor.

De geuren van The Lab on Fire zijn verkrijgbaar bij Skins Cosmetics.

Lees ook