shop Bergman Beauty Care Aqua Injection Intense Moisturizing Serum Een onvoorstelbaar goed hybride product: een toner-serum met krachtige hydraterende eigenschappen. Bekijken Even dacht ik het zoveelste artikel te lezen over de gevangenhouding van de Pussy Riots dames in Rusland – herkenbaar aan hun gekleurde bivatmutsen. Maar nee, dit zijn geen Riots (wel pussy’s haha…vrouwen), en […]

01:37 - 00:58
luistertijd 01:37 - leestijd 00:58

Even dacht ik het zoveelste artikel te lezen over de gevangenhouding van de Pussy Riots dames in Rusland – herkenbaar aan hun gekleurde bivatmutsen. Maar nee, dit zijn geen Riots (wel pussy’s haha…vrouwen), en ze performen niet in een kerk, maar zitten doodleuk op het strand en in het water met hun nylon mutsen op het hoofd.

Deze Chineze vrouwen (maar we zien ook mannen op de foto’s) zijn bang voor uv-straling omdat het hun huid bruin maakt en dat is niet chic, bruin wordt op dat  continent nog altijd geassocieerd met een bijwerking die boeren op het land nu eenmaal krijgen van hun werk. Hoe witter, hoe beter, hoe chiquer.

De mutsjes worden voor 2 tot 3 euro verkocht, maar ze zijn wel steeds minder goed te vinden, zo lezen we in de krant, omdat de Chinese overheid helemaal niet op deze modetrend zit te wachten: wie zegt dat het geen potentiële overvaller is?

De muts zou zeven jaar geleden zijn bedacht door een Japanse als oplossing voor mensen met huidziekten en brandwonden.

Op de foto’s die we hebben bekeken valt ons op dat we wel meer opvallende zaken zien: de vrouwen zijn niet alleen met gezicht, maar ook met het lichaam bedekt, en ze dragen armkussentjes om blijkbaar niet te verzuipen – omdat ze, naar we aannemen niet kunnen zwemmen?

Overigens zou het ook handig zijn om je angst te bezweren tegen kwallenbeten.

Apart volkje.

Lees ook