shop Davines More Inside Texture This Is An Invisible Serum voor je haar Davines More Inside Texture This Is An Invisible Serum is een prachtig finishing product voor natuurlijk krullend haar. Bekijken Ik was mijn haarkleur al een tijdje zat en vond het daarom tijd voor een make-over. Ik werd zo geïnspireerd door alle mooie […]

05:22 - 03:13
luistertijd 05:22 - leestijd 03:13

Ik was mijn haarkleur al een tijdje zat en vond het daarom tijd voor een make-over. Ik werd zo geïnspireerd door alle mooie beelden voor het komend herfst trendmagazine van BeautyJournaal dat ik voor de kleur koperrood ben gegaan. Vandaag vertel ik hoe ik mijn rode haar mooi houd en welke producten ik daarvoor gebruik.

Rode kleur in het doucheputje

Mensen die vaak hun haar laten verven kennen het wel. Als je net van de kapper komt heeft je haar een prachtige kleur en dat wil je natuurlijk zo houden. Het moment dat je thuis zelf je haar wast komt er best nog wat pigment vanaf. Dit gebeurt een aantal wasbeurten achter elkaar.

Maar gelukkig zijn er producten om je kleur heerlijk fris te houden. Ik heb van L’Oréal professional Croma Care getest. Dit is een conditioner met kleurpigment. Het haalt de kleur op en voegt pigment toe.

Er kan gekozen worden uit een scala van kleuren, ik ben voor kleuren 04 goudkoper en 06 robijnrood gegaan. Ik meng de twee kleuren door elkaar en breng deze dan na het wassen en verzorgen in mijn haar aan. Vervolgens laat ik het 10 minuten intrekken. Op de verpakking staat de aanwijzing om het 5 á 10 minuten te laten intrekken, ik ga altijd voor de maximale tijd. Na uitspoelen is ten eerste mijn haar heerlijk verzorgd, daarnaast is de kleur weer fris en helder. Ik gebruik dit product twee tot drie keer in de week, tegelijk met het wassen van mijn haren. De L’Oréal professional Croma Care producten zijn te koop in de L’Oréal kapsalons.

Favorieten producten

Ik gebruik natuurlijk ook een speciale shampoo en conditioner voor gekleurd haar. Ik begin gelijk met de shampoo en conditioner die bij mij de meeste indruk heeft gemaakt en dat is de hydraterende shampoo en conditioner van Pureology. Het leuke aan Pureology is dat het de techniek voor kleurbescherming combineert met andere eisen voor mooi haar.

Denk aan volume, hydratatie, herstellen en gladmakende eigenschappen. Dit maakt het merk zeer bijzonder. De shampoo en conditioner zijn 100% sulfaat vrij en geschikt voor veganisten (….). De producten maken gebruik van het exclusieve AntiFadeComplex: met UVA/UVB filters (inclusief Heliogenol), vitamine C en E en is ontwikkeld om de haarkleur te beschermen. Uit de Pureology lijn heb ik gekozen voor de hydraterende shampoo en conditioner en ben zeer tevreden. Daarnaast is het wasproces ook verrukkelijk. De shampoo heeft frisse geur, maar vooral de conditioner heeft indruk op mij gemaakt.

Tijdens het laten inwerken van de conditioner wordt mijn hoofdhuid tintelend fris en wordt ik omringd door een heerlijk mint geur. Deze shampoo en conditioner werken zo goed dat ik makkelijk 3 dagen kan gaan zonder het wassen van mijn haar. Eerlijk is eerlijk na het wassen met Pureology shampoo en conditioner is mijn kleur ook wonderschoon.

Redken en Matrix

Ik heb ook shampoos en conditioners getest van Redken en Matrix. Twee heerlijk kappersmerken met super fijne haarproducten. Van Redken heb ik de Color Extend lijn getest. De producten zitten in een mooie verpakking en ruiken heerlijk. Het wassen van mijn haar is dan ook met alle producten die ik getest heb een ware beloning.

Bij de shampoo merk ik wel dat twee keer wassen nodig is om het haar goed schoon te krijgen, opvolgend gebruik ik de conditioner. De conditioner is echt een ster product en maakt mijn haar heerlijk zacht en verzorgt. Het enige nadeel van deze twee producten is dat mijn haar snel weer vet wordt. Uiteindelijk wil je gekleurd haar zo min mogelijk wassen, als na een dag je net gewassen haar al weer vet is dan is dat niet handig. Redken maakt gebruik van een Fade Resist complex dat doormiddel van UVA/UVB filters gecombineerd met ceramide en cranberry olie zorgt voor kleurbehoud.

Ik heb ook Matrix Biolage Color Care shampoo en masker getest. De Matrix Biolage Color Care producten hebben een lage pH waarde waardoor de kleur fris blijft. Daarnaast maakt het gebruik van UV filters en een orchidee complex (waar ik verder geen informatie over kan vinden). De producten van de Matrix Biolage Color Care lijn zijn vrij van parabenen, siliconen en synthetische verf.

De shampoo is heerlijk, na twee keer wassen is mijn haar heerlijk schoon en zacht. Het masker verzorgt mijn haar extreem goed en is dan ook een van mijn favoriete producten. Het enige nadeel is de geur. De producten hebben een zoete bloemengeur die ik niet associeer met een kappersmerk. Voor mij had het wat minder gemogen, maar dat weerhoudt mij er niet van om de producten te gebruiken.

Al met al zijn er heerlijk producten op de markt om je haarkleur mooi te houden. En wat vinden jullie van mijn nieuwe haarkleur? Naar mijn idee is mijn make-over zeker geslaagd.

Lees ook:

Lees ook