Wat moet je doen als je een paar jaar na je borstverkleining nog altijd dikke, zichtbare littekens hebt? En je hebt al behandelingen ervoor ondergaan zoals met laser, om ze minder in het oog te laten springen? Plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam vertelt: Om littekens na een borstverkleining veel […]

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

Wat moet je doen als je een paar jaar na je borstverkleining nog altijd dikke, zichtbare littekens hebt? En je hebt al behandelingen ervoor ondergaan zoals met laser, om ze minder in het oog te laten springen?

Plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam vertelt:

Om littekens na een borstverkleining veel beter te krijgen is lastig. Wanneer je ze nog een keer opereert worden ze door de krachten die er op staan vaak toch weer wat breder.

Als ze verheven zijn geworden (hypertrofisch) heeft dat met aanleg te maken, en met de plaats en omstandigheden gedurende de genezing. Er is een grote kans dat dit na de correctie weer op gaat treden. Alleen wanneer er jeuk- en pijnklachten bestaan valt een correctie te overwegen.

Andere opties zijn om ze te behandelen met siliconenpleisters, maar omdat de littekens al wat ouder zijn is het effect daarvan mogelijk niet erg groot. De littekens kunnen behandeld worden met injecties met corticosteroïden, dan worden ze wat vlakker, maar blijven even breed. Het is ook mogelijk de littekens te tatoeëren in huidskleur, zodat ze minder opvallen.

Bekijk hieronder ook nog eens de film over het injecteren van littekens met corticosteroïden:

[media id=118 width=620 height=350]

Dr. Frank Niessen

Heb jij een vraag aan onze plastisch chirurg? Mail hem via het contactformulier.

Lees ook:

Bestel hier producten ter vermindering van de zichtbaarheid van littekens:
[bestelbutton url=”http://www.dokteronline.com/nationale/apotheek/?tt=333_12_54895_littekens&r=%2Fdermatix%2F”]

Lees ook