shop Wella Professionals Invigo Aqua Pure reinigende shampoo Deze topshampoo helpt om restjes haarverf, stylingproducten en chloor diepreinigend uit je haar te wassen. Bekijken De Britse acteur, bekend van ondermeer The Office is boos op cosmeticabedrijven die nog goede sier maken met het feit dat hun producten op dieren zijn getest, zodat de weg naar […]

01:03 - 00:37
luistertijd 01:03 - leestijd 00:37

De Britse acteur, bekend van ondermeer The Office is boos op cosmeticabedrijven die nog goede sier maken met het feit dat hun producten op dieren zijn getest, zodat de weg naar zaken doen in landen als China, Brazilie, de VS open blijft. In deze landen zijn dierproeven op cosmetica nog niet verboden, of sterker nog, een vereistte zoals in China.

Gervais heeft zich opgeworpen als spreekbuis van de Humane Society International’s Be Cruelty-Free campaign.

Recent maakte het merk Urban Decay de beslissing om zich niet op die markten te storten zodat het ook niet aan dierproefeisen hoeft te voldoen. Het merk zal pas zaken gaan doen als ook in China alternatieven voor dierproeven voor handen komen, zoals in het Westen (Europa). En daar werkt China inmiddels ook aan.

Met de nieuwe REACH wet die in 2013 in Europa in werking treedt zullen dierproeven in Europa nagenoeg uitgebannen worden.

Lees ook:

Lees ook