shop Maybelline Super Stay Matte Ink – kleur 180 Deze matte lipgloss blijft zeker tien uur op je lippen zitten, zonder raar in te drogen en uit te lopen in liplijntjes. Ideaal als je vaak mondkapjes draagt! Water- en vetproof.   Bekijken Al een aantal maanden gebruik ik verzorgingsproducten van het in Nederland nieuwe merk […]

03:31 - 02:06
luistertijd 03:31 - leestijd 02:06

Al een aantal maanden gebruik ik verzorgingsproducten van het in Nederland nieuwe merk Etat Pur. Je bestelt het online bij EtatPur.  Ik ben dol op de producten van Etat Pur, dus tijd om de BeautyJournaal lezer aan dit merk voor te stellen.

A+B

De lijn bestaat uit twee onderdelen. Onderdeel B staat voor de Biomimetische verzorgingsproducten, dit zijn reinigers tot crèmes. Het unieke is, zo claimt het merk (maar uniek is het niet, meerdere merken gebruiken dergelijke stoffen, red.)  dat deze producten bestaan uit ingrediënten die van nature in de huid voorkomen.

Een ander uniek onderdeel is dat er gekozen kan worden uit verschillende structuren, heerlijk voor alle huidtypen.  In totaal bestaat de B groep uit 40 producten.

Het tweede onderdeel van het merk zijn de A onderdelen, dit zijn de actives. Actives zijn geconcerteerde werkzame stoffen die nou juist jouw verzorgingsroutine customizen. Een active staat voor een probleem, hiermee kan je specifiek problemen op het gezicht (en lichaam) aanpakken. Er bestaan 40 actieve stoffen om uit te kiezen.

De website

Nu is het gewoon al moeilijk om producten uit te kiezen, laat staan uit een lijn met 80 producten. Daarom heeft Etat Pur een handige website waar je na een uitgebreide vragenlijst de juiste producten te zien krijgt. Hierin wordt o.a. gevraagd welke problemen je wilt aanpakken, welke stressfactoren je dagelijks meemaakt en wat jij heel erg belangrijk vindt in een huidroutine. Als resultaat krijg je de juiste actives te zien met de biomimetische verzorgingsproducten die ook bij jouw huid passen. Dat kan betekenen dat je meerdere reinigingsproducten te zien krijgt maar elke met een andere structuur. Dan is het aan jou om te kiezen welke structuur je het fijnst vindt.

Op de site is ook veel informatie te vinden over de producten en de werkzame stoffen (met bijbehorende wetenschappelijk bewijs), hun oorsprong en hoe e.e.a. te gebruiken. Als je er dan zelf niet uitkomt dan kan je 6 dagen per week contact opnemen met een dermatoloog die je vragen beantwoord, zo meldt de site.

Mijn eigen ervaring

Ik gebruik voor mijn voorhoofd salicylzuur 300 (puistjes) en voor mijn wangen enoxolone 280 (gevoeligheid en roodheid) en rutine 280 (voor couperose). Het werkt, mijn huid ziet er prachtig uit. Ik sluit mijn routine af door een á twee keer in de week AHA te gebruiken op plekken waar mijn huid wat gladder kan en ik gebruik natuurlijk dagelijks de hydraterende smeltende crème (dat is textuur 3 uit de 5 verschillende structuren).

Als reiniging gebruik ik de micellaire reinigingslotion die mijn gezicht op een grondige maar zachte manier reinigt.

Ook de prijzen zijn fijn. Alle reinigingsproducten hebben een prijs van onder de 10 euro. De reiniger die ik gebruik kost €6.80. Alle B gezichtsverzorging onderdelen zijn ook geprijsd onder de 10 euro en alle actives beginnen met een prijs van 8 euro en zullen nooit duurder zijn dan 20 euro. Deze prijsstrategie is een bewuste keuze, daarom gebeurt alle verkoop ook via een website om kosten te besparen. Al met al vind ik deze verzorgingslijn een echte toevoeging voor de Nederlandse markt.

Lees ook:

Ook interessant: Baume 27 van Michele Evrard

De Nederlandse prof. dermatologie Martino Neumann over modegevoelige huidcondities

Joelle Ciocco gaat skincare ontwikkelen voor L’ Oreal Paris

Lees ook