Gezicht

Debby’s Parlor: Etat Pur, het customizen van je verzorgingsroutine

Al een aantal maanden gebruik ik verzorgingsproducten van het in Nederland nieuwe merk Etat Pur. Je bestelt het online bij EtatPur.  Ik ben dol op de producten van Etat Pur, dus tijd om de BeautyJournaal lezer aan dit merk voor te stellen.

A+B

De lijn bestaat uit twee onderdelen. Onderdeel B staat voor de Biomimetische verzorgingsproducten, dit zijn reinigers tot crèmes. Het unieke is, zo claimt het merk (maar uniek is het niet, meerdere merken gebruiken dergelijke stoffen, red.)  dat deze producten bestaan uit ingrediënten die van nature in de huid voorkomen.

Een ander uniek onderdeel is dat er gekozen kan worden uit verschillende structuren, heerlijk voor alle huidtypen.  In totaal bestaat de B groep uit 40 producten.

Het tweede onderdeel van het merk zijn de A onderdelen, dit zijn de actives. Actives zijn geconcerteerde werkzame stoffen die nou juist jouw verzorgingsroutine customizen. Een active staat voor een probleem, hiermee kan je specifiek problemen op het gezicht (en lichaam) aanpakken. Er bestaan 40 actieve stoffen om uit te kiezen.

De website

Nu is het gewoon al moeilijk om producten uit te kiezen, laat staan uit een lijn met 80 producten. Daarom heeft Etat Pur een handige website waar je na een uitgebreide vragenlijst de juiste producten te zien krijgt. Hierin wordt o.a. gevraagd welke problemen je wilt aanpakken, welke stressfactoren je dagelijks meemaakt en wat jij heel erg belangrijk vindt in een huidroutine. Als resultaat krijg je de juiste actives te zien met de biomimetische verzorgingsproducten die ook bij jouw huid passen. Dat kan betekenen dat je meerdere reinigingsproducten te zien krijgt maar elke met een andere structuur. Dan is het aan jou om te kiezen welke structuur je het fijnst vindt.

Op de site is ook veel informatie te vinden over de producten en de werkzame stoffen (met bijbehorende wetenschappelijk bewijs), hun oorsprong en hoe e.e.a. te gebruiken. Als je er dan zelf niet uitkomt dan kan je 6 dagen per week contact opnemen met een dermatoloog die je vragen beantwoord, zo meldt de site.

Mijn eigen ervaring

Ik gebruik voor mijn voorhoofd salicylzuur 300 (puistjes) en voor mijn wangen enoxolone 280 (gevoeligheid en roodheid) en rutine 280 (voor couperose). Het werkt, mijn huid ziet er prachtig uit. Ik sluit mijn routine af door een á twee keer in de week AHA te gebruiken op plekken waar mijn huid wat gladder kan en ik gebruik natuurlijk dagelijks de hydraterende smeltende crème (dat is textuur 3 uit de 5 verschillende structuren).

Als reiniging gebruik ik de micellaire reinigingslotion die mijn gezicht op een grondige maar zachte manier reinigt.

Ook de prijzen zijn fijn. Alle reinigingsproducten hebben een prijs van onder de 10 euro. De reiniger die ik gebruik kost €6.80. Alle B gezichtsverzorging onderdelen zijn ook geprijsd onder de 10 euro en alle actives beginnen met een prijs van 8 euro en zullen nooit duurder zijn dan 20 euro. Deze prijsstrategie is een bewuste keuze, daarom gebeurt alle verkoop ook via een website om kosten te besparen. Al met al vind ik deze verzorgingslijn een echte toevoeging voor de Nederlandse markt.

Lees ook:

Ook interessant: Baume 27 van Michele Evrard

De Nederlandse prof. dermatologie Martino Neumann over modegevoelige huidcondities

Joelle Ciocco gaat skincare ontwikkelen voor L’ Oreal Paris

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

8 reacties

 • @monique, bedankt voor je verwijzing naar het artikel. Voor mij ligt het wel iets anders. Ik heb een allergie voor bepaalde alcohols, bv alcohol denat en sterilon. Ik krijg daar galbulten van. Voor mij dus echt een no-go.

  En je hebt maar heel weinig nodig van alle producten, denk dat in verhouding idd Paula’s choice en uncover goedkoper zijn. De salicylzuur van etat pur in 70mg is 0,5% en de 300mg is 2%. Uncover heeft alleen een 1% salicylzuur, maar Paula’s choice wel een 1% en 2%.

 • @Anne-Sophie, ik ben het met je eens. Etat Pur lijkt goedkoop, maar de actives bevatten slechts 15 ml. Dat is erg weinig. In verhouding zijn de producten behoorlijk duur.

 • Ik heb al vaker over Etat Pur gelezen, en hoewel het heel interessant klinkt en ik ook niks dan lovende reacties lees, denk ik dat ik binnenkort liever wat producten van Paula’s Choice ga kopen. Daar zit volgens mij helemaal geen parfum en alcohol in en is in verhouding goedkoper: salicylzuur 300 (van ET) kost 12,90 voor 15 ml en de 2% BHA lotion (van PC) kost 23,25 voor 100 ml.

 • Ik ben hier erg benieuwd naar hoor en lees ook alleen maar goede verhalen, alleen dat veel producten alcohol en parfum bevatten houd me tegen. Als ze die er nu eens uitgooien dan wil ik het wel eens gaan proberen. Nu gebruik ik de producten van Jetske Ultee, en daar ben ik erg tevreden over.

 • Ja, en dan ook precies weten welk huidtype jij hebt.
  Bijna iedereen denkt een “gevoelige” huid te hebben en vooral acne, als men bv een paar puistjes heeft.
  Hoe is het mogelijk dat via internet dit allemaal zo wordt aangeboden zonder te weten hoe een huid kan reageren. Vooral met die zgn Activs.
  In mijn praktijk hebben 9 van de 10 clienten een verkeerd beeld van de huidconditie en huidtype, gebruiken dus in de regel ook verkeerde huidprodukten. Vaak uitdrogend (voor die paar pukkels), met alle gevolgen van dien. Na een gedegen huidanalyse van een deskundig schoonheidsspecialist of huidtherapeut kan men pas beoordelen wat essentieel is voor de huid. Nemen we ook nog de veranderingen van de seizoenen, de hormonen, de voeding etc mee, wordt het helemaal een lastige zaak. Waar zijn we in vredesnaam mee bezig. Dat het betaalbaar moet zijn, juich ik alleen maar toe, maar laat je huid eerst grondig checken en regelmatig een goede reiniging ondergaan door een professional die er verstand van heeft. Jammer dat ons beroep op deze manier zo wordt verkwanseld door al die beloften en claims van de cosmeticamerken. Individueel advies vindt je alleen bij de schoonheidsspecialist en huidtherapeut.

  Marianne van den Broek

 • Interessant! Eindelijk een – naar het klinkt- goed huidverzorgingsmerk dat betaalbaar is. En in een zeer individueel toepasbaar systeem. Ik ga kijken!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.