shop Guerlain Mon Guerlain eau de parfum Mon Guerlain is het állerlekkerste poederachtige parfum van dit moment. Favoriet bij jonge vrouwen en we vertellen waarom…chic, eigenzinnig, zacht. Het komt zalig door de warmte van je huid tot leven. Bekijken We zien niet vaak dat Kiehls (tegenwoordig onderdeel van het grote L’ Oréal concern) haarproducten uitbrengt […]

01:48 - 01:04
luistertijd 01:48 - leestijd 01:04

We zien niet vaak dat Kiehls (tegenwoordig onderdeel van het grote L’ Oréal concern) haarproducten uitbrengt – maar hier is er dan toch een.

Het Magic Elixir Hair Restructuring Concentrate is gericht op verzorging van de hoofdhuid. Kiehls laat in haar perscommunicatie weten dat het een lichte substantie is, opgebouwd uit aloë vera, rozemarijnblad, avocado olie, saffloerzaadolie. De focus ligt bij herstel van de beschermende barrière van de hoofdhuid.

De hoofdhuid komt steeds meer in de aandacht. Onlangs bracht ook Andrelon als eerste massmarket merk een product uit waarmee het haar gewassen wordt, maar wel met respect voor de hoofdhuid.

Ook spelen invloeden uit andere werelddelen waar merken graag marktaandeel willen veroveren, een rol. In Azië en in landen met inheemse, dan wel negroïde culturen, staat verzorging met olie zeer centraal. Bovendien zien we gestaag toenemende aandacht voor productontwikkeling voor afnemende haarkwaliteit en haarverlies. Massage van de hoofdhuid is vaak een eerste stap in het gezond houden van de haarkwaliteit door de doorbloedingsstimulering.

Kiehls maakt de volgende claims in haar perscommunicatie:

Mooie claims, maar we weten niet of ze ook in advertenties overeind zouden kunnen blijven omdat je dan toch echt met onderbouwde bewijzen moet komen.

Maar dat zal Kiehls lovers koud laten. Een fles van een niet nader genoemde inhoud kost 21,50 euro.

Lees hier meer nieuws over de ‘hoofdhuid’

Lees ook