shop Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate Wakker worden met een glow. Mandy doet het! Vitamine C in combinatie met ferulinezuur is een heel krachtig antioxidant complex. De C verheldert je teint, ferulinezuur maakt de huid gladder en helpt pigmentvlekjes tegen te gaan. Bekijken Honing als helend middel. Van oudsher, en dan heb ik het […]

03:41 - 02:12
luistertijd 03:41 - leestijd 02:12

Honing als helend middel.

Van oudsher, en dan heb ik het over de tijd van de Egyptenaren en farao’s, misschien nog wel eerder, wordt honing gebruikt bij herstel van wonden. Er zijn uit dat tijdsbestek meerdere aanwijzingen en bewijzen gevonden dat wonden, welke soort ook, behandeld werden met honing. Vandaag de dag wordt het goedje nog steeds door artsen gepromoot vanwege de helende werking en de eventuele desinfecterende werking op wonden. Geïmpregneerde gaasverbanden, zalven, crèmes, noem het maar op, het is allemaal te verkrijgen. Wie is er niet opgegroeid met thee met een dikke schep honing om je keel te verzachten.

Ik was erg benieuwd wat honing met mijn huid zou doen. Van nature heb ik een enorm gevoelige huid die bij het minste of geringste een reactie kan geven. Het onderhouden van m’n huid vergt daarom nogal wat tijd en energie.

Wat belooft de Korres tijmhoning reinigingsscrub te doen?

Het is een zachte romige scrub die ‘huidvriendelijke, natuurlijk verkregen exfoliërende korrels van walnoot’ bevat. Deze walnootdeeltjes ‘verfijnen de poriën en verwijderen dode huidcellen zonder te irriteren, waardoor de huid zacht en soepel aanvoelt. Honing helpt de huid een optimaal vochtbalans te behouden, terwijl het gelijk de huid intens voed en zorgt voor de elasticiteit van een eventuele droge huid.  Actief aloë en tarwekiemolie verzorgen  de huid, terwijl het actieve calendula-extract zorgt voor een antioxiderende bescherming.’ Mooie claims.

Hoe is het in gebruik?

Dit Korres product is een klein tubetje met een inhoud van maar 16ml, wat op het eerste gezicht erg weinig lijkt. Na je gezicht gereinigd te hebben breng je een kleine hoeveelheid aan op je nog vochtige huid. Mijdt hierbij de oogzone. Maak kleine draaiende bewegingen en scrub zo je hele gezicht. Spoel af met water, dep je gezicht droog en breng daarna je verzorging aan. Het wordt aanbevolen om het om de 5 tot 7 dagen te gebruiken. Uit mijn eigen ervaring voeg ik erbij aan toe: gebruik het uitsluitend op een bevochtigde huid en wanneer het toch wat branderig aanvoelt, stop dan onmiddellijk en spoel af. Zeker voor een gevoelige huid adviseer ik een crème/lotion aan te brengen zonder parfum! Je hebt immers het bovenste laagje van je huid opgeruwd.

Marte concludeert:

Heeeerlijk! Als je weet wat voor gevoelige huid ik heb, zou je je misschien afvragen waarom ik een dergelijk product gebruik. Zeker gezien de walnootkorrels die vrij groot zijn.

Maar zoals je misschien op de foto kunt zien is het product niet helemaal volgestopt hiermee en zijn de korrels redelijk te verdelen over een gedeelte van je huid. De romigheid zorgt er inderdaad voor dat je huid niet uitdroogt of strak gaat aanvoelen na het afspoelen.

Zelf durf ik het nooit aan een scrub vaker te gebruiken dan 1x per week, omdat het ook gewoon niet nodig is. Het is een zeer klein tubetje, maar als je de hoeveelheid ziet die ik op de foto gebruik, dat is ongeveer de helft als ik voor m’n hele gezicht gebruik. Meer is echt niet nodig, dus je doet er lekker lang mee. Voor de €9,-  die het product kost, is dat gewoon een koopje. Ik ben voorstander van dit product en denk er zelfs over het masker en de 24hour crème te kopen!

Lees hieronder meer reviews van Marte.

Lees ook