shop Actinica Lotion zonbescherming na huidkanker Actinica Lotion is een bijzonder product met een zeer hoge uv-bescherming en is er speciaal voor huiden die gevoelig zijn voor huidkanker en lichtdermatose. Bekijken Lemonweb, aanbieder van online winkelformats onder de naam Mijnwebwinkel, heeft onderzocht hoe het met de omzetten van webshops gesteld is binnen het eigen netwerk […]

01:14 - 00:44
luistertijd 01:14 - leestijd 00:44

Lemonweb, aanbieder van online winkelformats onder de naam Mijnwebwinkel, heeft onderzocht hoe het met de omzetten van webshops gesteld is binnen het eigen netwerk en heeft geconcludeerd dat er voor het eerst sprake is van een daling van verkopen, ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Vorig jaar zat er nog een groei in van minimaal 10% bij de aangesloten shopts, dit eerste half jaar bleef de groei beperkt tot 3,7%.

Lemonweb is maar een kleine speler in de markt en heeft ook geen beschikking over cijfers van de online megastores zoals Wehkamp, Bol.com en dergelijke, maar binnen het kleinbedrijf kan het een aardig beeld geven. De omzet van het eerste half jaar van 2012 bedroeg 30 miljoen euro. Jaarlijks gaat er in de totale online winkelmarkt ruim 9 miljard euro om. Lemonweb benadrukt dat hun cijfers vrijwel parallel lopen met de cijfers die een andere online winkelorganisatie verspreid: Thuiswinkel.org
Oorzaak? Het weer. Hoe regenachtiger, hoe meer mensen achter de computer kruipen en gaan shoppen. Opmerkelijk, want we hebben toch behoorlijk slecht weer gehad zou je zo zeggen….

Lemonweb houdt de groei voor heel 2012 op een 6%.

Lees hier meer financieel nieuws.

Lees ook