Waar ze in de 19e eeuw trots waren op een zo licht mogelijke huid, aan het eind van de 20e eeuw een extreem zongebruinde huid in de mode was, willen we nu een mooie gezonde teint.

04:16 - 02:34
luistertijd 04:16 - leestijd 02:34

 

Waar ze in de 19e eeuw trots waren op een zo licht mogelijke huid, aan het eind van de 20e eeuw een extreem zongebruinde huid in de mode was, willen we nu een mooie gezonde teint. Het liefst het hele jaar door, maar in ieder geval doen we er alles aan om de teint zolang mogelijk te behouden.

Hoe bereik je dit?

Je hebt in de eerdere artikelen van Pascaud kunnen lezen over een goede voorbereiding en bescherming tijdens het zonnen.

Ook hoe je je gezicht, hals en decolleté het beste tijdens de zomerperiode kunt verzorgen, maar hoe bereik je een mooie lichaamshuid?

Body Polish

Cosmeceutisch doucheproduct, voor het verwijderen van de dode huidcellen en om de celvernieuwing te stimuleren. Dit betekent dat de huid sneller nieuwe cellen aanmaakt, die de huid van nature beter kunnen beschermen. Ook wordt de pigmentaanmaak geprikkeld, met een diepere, snellere en gelijkmatigere bruining als gevolg.

De BodyPolish is een duoscrub en bevat ingrediënten die zorgen voor een shower power effect. Het geeft een zijdeachtig gevoel na het douchen.

Het heeft twee soorten scrub:

1. Fijne korrel = gehydrogeneerde jojoba, deze wordt steeds kleiner en lost op tijdens het gebruik.

2. Grove korrel= mooi afgeronde niet scherpe korrel, deze lost niet op.

 

Ingrediënten van de Bodypolish:

Gehydrogeneerde jojoba: het verzacht de huid en werkt herstellend.

Hoe te gebruiken?

De BodyPolish is op 3 manieren te gebruiken.

Intensief: Op de droge huid stevig inmasseren en vervolgens onder de douche afspoelen. De scrub komt maximaal tot zijn recht, de huid wordt gepolijst en zeer glad.

Medium: Onder de douche stevig inmasseren met de handen en afspoelen. De korrel is duidelijk waarneembaar maar door het mengen met water is de scrubwerking afgezwakt.

Mild: Onder de douche op een (bloem) spons gebruiken. De korrel is dan bijna niet meer waarneembaar en er ontstaat een heerlijk maar milde schuim.

Meerdere malen per week gebruiken. Niet geschikt voor gezicht.

Adviesverkoopprijs Body Polish € 26,15, inhoud 250 ml

 

 

Body Nourish

 

Dit is een geweldige cosmeceutische anti-ageing softcreme voor het totale lichaam. Het zorgt voor een betere huidspanning (liftend effect), geeft een langdurig zijdezacht effect en hydrateert de huid.

Wanneer je je huid goed hydrateert middels deze body softcrème, zorg je ervoor dat ook de teint langer aanhoudt. Een vochtarme huid zal de teint niet vast houden en zal binnen enkele dagen aanzienlijk verminderd zijn.

Ingrediënten van de BodyNourish:

Candelilla : plant die in de woestijnen van Mexico en Texas groeit. Geeft glans aan de huid en beschermt tegen uitdroging.

(candelilla institute website: www.candelilla.org)

Limnanthes Alba (of:meadowfoam, of: donzige moerasbloem) geeft natuurkijke  glans aan de huid

Zwarte bessenolie (ribes nigrum) : heeft een goede werking op de elasticiteit van de huid.

Hoe te gebruiken?

Dagelijks na bad of douche het hele lichaam mee insmeren. Daarna kan gewoon een parfum gebruikt worden welke je wenst, bij de ontwikkeling van Bodynourish is er namelijk rekening mee gehouden dat iedereen zijn eigen favoriete parfum heeft.

Adviesverkoopprijs Body Nourish € 38,05, inhoud 200 ml

Reistips :

Smeer je lichaam goed in voordat je in het vliegtuig stapt voor de terug reis en drink voldoende water tijdens de vlucht. Tijdens een vliegreis wordt de huid droger en verliest daardoor al een deel van de mooie teint.

Bovenstaande producten zijn ook verkrijgbaar bij de Pascaud depositaire in je buurt.

Meer over Pascaud producten lees je hier.

De informatie behoort tot het merkendossier van Pascaud op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook