shop Annemarie Borlind Natu Collageen Boost Plumping Lip Serum Een vegan serum dat wat stevigheid aan de liphuid geeft. Het is fijn om te gebruiken, lees maar… Bekijken Elke lente worden wij weer gebombardeerd met beelden van perfecte gestroomlijnde lichamen in bikini’s op de cover van de bladen. Dit vaak gecombineerd met tips om in […]

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

Elke lente worden wij weer gebombardeerd met beelden van perfecte gestroomlijnde lichamen in bikini’s op de cover van de bladen. Dit vaak gecombineerd met tips om in bikini shape te komen. Amerikaanse plus size blogger Gabi Gregg vond dit maar raar. Zij vroeg zich af of dit betekende dat vrouwen nooit tevreden kunnen/mogen zijn over hun lichaam. Moet het echt altijd beter? Gabi vocht terug en begon de  ‘fatkini trend’.

Gabi Gregg

Gabi is een New Yorkse blogger die werkt in de mode industrie en zelf kledingmaat 48/50 heeft. Deze dame is werkelijk waar prachtig, haar lichaam is heel mooi geproportioneerd. Het leuke aan Gabi is dat zij alle mainstream fashion trends gewoon weet te vertalen naar haar maat. Ze laat zich ook niet tegen houden door een nummertje, maar probeert regelmatig kleding in andere maten. Tweedehands winkels zijn haar ook niet onbekend. Haar blog draagt de naam Gabifresh en is een heerlijke site voor kleding inspiratie. Vorig jaar is Gabi begonnen met het posten van foto’s van zichzelf in bikini. Dit was zo’n succes dat het ze dit jaar weer herhaalde. Alleen dit jaar deed ze samen met website XoJane een oproep aan alle vrouwen om bikini foto’s op te sturen. Gabi werd geïnspireerd door het ‘Real Girl Belly’ project van XoJane en vond het tijd dat echte vrouwen ook eens gezien werden.

De Fatkini galerij

De naam Fatkini komt van de verbastering van fat en bikini. Het leuke aan de galerij is dat vrouwen in alle maten en vormen foto’s hebben ingestuurd.

Zelf zegt Gabi: ‘As a size 18, my swimwear posts tend to gain way more traffic than my regular outfit posts. I attribute this to the fact that our culture is so obsessed with having a “beach ready bod,” that the mere idea of someone my size in a swimsuit, let alone a bikini, is shocking to most’.

Gabi legt zelf ook haar idee voor: ‘Inspired by the xoJane Real Girl Belly Project, I asked Lesley if she’d be into the idea of posting a gallery of fat girls in bikinis (or “fatkinis,” as we so lovingly refer to them in our lil’ community). I know first-hand how inspiring it can be to see people with bodies that look similar to my own feeling confident and happy on the beach in something other than a Hawaiian-print skirted one piece. ’

Ik vind het een briljant idee en heel erg stoer van Gabi. De eerste reactie waren vooral gericht op Gabi, met de strekking dat zij helemaal geen rollen heeft. Hier reageert Gabi ook op:’ My initial reaction was defensive: Yes, it’s soooo easy being confident and showing off your body on the internet as a 220 pound woman of color in our society, amirite?However, I do acknowledge that I have some level of body privilege, but um, for the record: I totally have flab, stretch marks and cellulite, you just can’t see it in the photos I posted due to the high waisted bottoms and the distance of the shots’.

De reacties

Zoals te verwachten waren niet alle reacties positief. Wat mij vooral altijd opvalt, is hoe mensen zich kunnen opwinden over anderen. Is het echt nodig om het internet vol te zetten met hatelijke opmerking tegen stoere vrouwen die zich durven bloot te geven op internet? Iedereen heeft recht op een mening, maar dat betekent niet dat iemand af gekraakt hoeft te worden. De galerij heeft zoveel ophef opgeleverd, dat Gabi ook in de Amerikaanse Today Show te gast was. Bekijk het filmpje hier.

Naar mijn mening wil Gabi alleen maar zeggen, dat je niet hoeft te wachten tot het moment dat je lichaam perfect is. Geniet van het hier en nu en laat niemand je tegenhouden of dit nu op het strand is over ergens anders in het leven. Heerlijk toch zo’n boodschap.

Lees ook:

Lees ook