shop HEMA Pure nagellak, vegan De nagellak trend is zo huidvriendelijk mogelijk, zo min mogelijk schadelijke chemicaliën. Het is een kleurrijke vegan lijn waarvan 85% ook plantaardig is. Su deed de test! Bekijken Stippen zijn het helemaal, of het nu in kleding, nagels of make-up is. Stippen hebben iets tijdloos en speels. Leuk voor jong […]

04:08 - 02:29
luistertijd 04:08 - leestijd 02:29

Stippen zijn het helemaal, of het nu in kleding, nagels of make-up is. Stippen hebben iets tijdloos en speels. Leuk voor jong en oud en een geweldige manier om een fashion statement te maken. Zo vond ook hoofdontwerper Marc Jacobs van Louis Vutton, die een samenwerking is aangegaan met stippen koningin Yayoi Kusama (83). Deze Japanse kunstenares heeft sinds 10 juli een speciale collectie genaamd ‘infinitely kusama’.

Infinitely Kusama

Er wordt wel eens gedacht dat grote kunstenaars een beetje gek in het hoofd moeten zijn. Dat geldt helemaal voor Yayoi Kusama die sinds 1973 vrijwillig in een psychische inrichting woont in Japan. Vandaag de dag woont ze daar nog steeds en haar studio bevindt zich dan ook vlak bij het ziekenhuis. In 2006 kwam Marc Jacobs al op bezoek bij Yayoi Kusama. Uiteindelijk hebben ze in 2011 aan een collectie gewerkt met de poëtische naam ‘Infinitely Kusama’. De naam slaat op de stip. Want volgens Kusama vertegenwoordigt de stip de zon die staat voor energie en de maan die rust uitstraalt, ze omschrijft het zelf zo: ‘A polka-dot has the form of the sun, which is a symbol of the energy of the whole world and our living life, and also the form of the moon, which is calm. Round, soft, colorful, senseless and unknowing. Polka-dots become movement… Polka dots are a way to infinity’. De stip (de ronde vorm) is zeer belangrijk in haar werk, hier staat de kunstenares om bekent. De kleuren waar Kusama graag mee werkt zijn rood en wit gecombineerd en geel en zwart gecombineerd. Zo ook de prachtige collectie in samenwerking met Marc Jacobs. De kunstenares die protest orgies organiseerde in de jaren 70 (tegen de Vietnam oorlog), die velden bij de biënnale in Venetië vulden met glimmende bollen en deze vervolgens voor 2 dollar probeerde te verkopen en die stippen tot kunst heeft verheven zal in juli en augustus Londen helemaal overnemen. De winkel van Louis Vutton in Bond street is nu omgetoverd tot een waar stippenparadijs en warenhuis Selfridges heeft alle etalages aan de collectie gewijd. Met andere woorden, om stippen kunnen we deze zomer echt niet meer heen.

Wie is Yayoi Kusama?

Leuke stippen in Make-up

Niet iedereen heeft natuurlijk het budget om Louie Vuitton te kopen, daarom heb ik nog een leuke budget make-up tip. Recentelijk kwam Mac met een super speelse make-up collectie gebaseerd rondom Beth Ditto. De collectie staat bol van de stippen, vooral de mooie stippen poeder. Leuk als blush en oogschaduw te gebruiken. Haal de poeder kwast van links naar rechts over de bruinkleurige stippen door het midden en gebruik het als een blush/bronzer. Haal de kwast over de blauwe stippen door het midden over de gele stip en gebruik het als oogschaduw. Super grappig en uniek om in je collectie te hebben.

OPI Black Spotted

Als je toch mee wil doel met de stippen hype maar het dragen van kleding met stippen te veel is, probeer dan eens een mooie manicure met stippen. Om dit zelf thuis te doen heb je een heel fijn penseeltje nodig. Verder kan je de kleuren gebruiken die jou het meeste aanspreken. OPI komt ook met een speciale nagellak genaamd OPI Black Spotted. Net als een crackle nagellak breng je een laagje over je nagellak heen, in plaats van scheuren ontstaan er nu stippen. Deze nagellak is exclusief bij Sephora Frankrijk te koop, maar er gaan geruchten in ‘bloggerland’ dat deze nu ook in Nederland te koop is. Wij gaan het in ieder geval uitzoeken want dit willen we natuurlijk zelf proberen.

Hier een video met de OPI Black Spotted manicure. De video is in het Frans maar je kunt wel goed de nagellak en de manicure zien.

Hieronder nog meer inspiratie voor een mooie stippen manicure.

Lees ook