De introductie van zomergeuren blijft maar doorgaan.

03:35 - 02:09
luistertijd 03:35 - leestijd 02:09

De introductie van zomergeuren blijft maar doorgaan. Hieronder bespreken we een aantal nieuwkomers voor dit seizoen.

Calvin Klein

Calvin Klein brengt in de Eternity serie nu Aqua uit – Eternity Aqua. Eternity is een wit bloemenparfum (tiare, magnolia, gardenia, jasmijn) en daar zijn nu frisse noten aan toegevoegd, als een oceaanbriesje. Denk aan appel, abrikozenpulp en komkommer. In het hart zit zonnig hout en een transparante musk opgesloten. Het boeket is zacht-fris met een lichtgezoete ondertoon. De fles is al net zo’n frisse splash in zeeblauw verlopend in een degradee accent. Exclusief bij Douglas vanaf 39 euro.

Blumarine

Het romantische Italiaanse modehuis Blumarine brengt zo nu en dan nieuwe parfums uit, en nu is het weer zover. Blumarine Innamorata, gemaakt door Sophie Labbe en de beroemde neus Olivier Polge. Het parfum is bloemig oriëntaals. De top wordt gekenmerkt door pittig citrusfruit, het hart heeft witte bloemen maar ook een frisse noot met grapefruitbloesem, de basis is romig met benzoine en cashmeran.  De geur blijft fris met een subtiele poederachtige ondertoon. Het komt in een prachtige ronde fles met kant-imprint . Chic! Vanaf 44 euro voor 30ml, bij de onafhankelijke parfumerie.

Dolce e Gabbana

Dolce e Gabbana verleidt deze zomer met Light Blue, een heerlijk fris-zwoel setje!We moeten het de neuzen van dit Italiaanse modeduo nageven: ze maken commerciële, heel goede geurconcepten. Nooit over the top, nooit ingewikkeld, nooit ordinair, altijd goed balans en het waard om cadeau te geven. Portofino is de inspiratie geweest, het romantische Italiaanse haventje, en het lieflijke Italiaanse eiland met haar vulkaan: Stromboli. De mannen konden geen keuze maken en hebben besloten om van Light Blue twee geuren uit te brengen. Dreaming in Portofino, met topnoten van lychee en ambrettazaad, een hart van romige iris en pittig osmanthus en een basis van patchoeli en amber – en Living Stromboli met waterachtige, minerale noten. Citrus en een pepertje in de top, geranium in het hart en patchoeli en vetyver in de basis. Portofino wordt geclassificeerd voor haar, Stromboli voor hem. Maar we kennen onze lezers – draai het gerust om als je je daar meer senang bij voelt. Een must: ga ze allebei ruiken, ze zijn heerlijk! Voor haar is er een 25 ml vanaf 49 euro, zijn lijn begint bij 40 ml voor 49 euro. Het zijn limited editions, vanaf juli 2012 te koop.

Lolita Lempicka

Het Franse modehuis Lolita Lempicka maakt sprookjes voor vrouwen, zowel met haar frêle kleding, als met haar parfums. Altijd in het welbekende appeltje, en deze zomer gevuld met een L’ Eau en Blanc. Een ode aan de liefde, zoals men het zelf noemt, met een knipoog naar Lempicka’s bruidsjurken. Het flesje verbeeldt deze keer een lichtroze doorschijnend jurkje met witte klimopblaadjes en gouden accenten. Het parfum is poederachtig-bloemig, gecentreerd rond viooltjes en iris. De top is frisgroen met eerder genoemde noten, het hart is zacht en fruitig, de basis is zacht zoet. De combinatie geeft mooie mix van een lichte touch van mint, met romige chocolade en uiteindelijk het aardse met viool en iris. Een 30 ml van de lieve droom is een eau de parfum voor 48 euro. Te koop bij de luxe parfumerie.

Lees ook:

Lees ook