Gevoelige huid Gezicht

La Roche-Posay en Philosophy voor de gevoelige huid

La Roche-Posay

Het merk bij uitstek voor de meer problematische huidjes, La Roche-Posay brengt deze zomer de Substiane crème uit met uv-bescherming, waaraan nieuwe werkzame stoffen zijn toegevoegd. Substiane is een verstevigende dagverzorging met 5% Pro-Xylane, waaraan ook twee andere, nieuwe cocktails zijn toegevoegd: 4% Linactyl en Neurosensine, naast een uv-b filter (Mexoryl) factor 15 en een uv-bescherming die met een ‘ factor’ 9 wordt aangeduid. Pro-Xylane is een star-ingrediënt van het L’Oréal concern voor een vollere, elastischer huid. Linactyl werkt hieraan ondersteunend. Neurosensine doet wat al je vermoedt: heeft een kalmerende werking om huidgevoeligheid af te laten nemen. Dit werkt tevens anti-verouderend omdat bekend is dat huidirritaties op het kleinste niveau verouderingsprocessen ook versnellen. 40 ml kost 28,45 euro. Kopen bij de apotheek.

Lees hier ook de review van Harriet over Substiane XL spf 15.

Philosophy

Het leuke, zinnige Amerikaanse merk Philosophy, waarvan we onlangs al de retinollijn beschreven en lieten testen door onze Dorine, brengt nu Keep the Peace crème uit voor de gevoelige huid, en tegen roodheid van de huid. Een krachtige moisturiser met kalmerende eigenschappen en een anti-oxidant bescherming. Focus ligt bij bescherming van de huidbarrière, heel goed (!), en behoudt van de zuurmantel. Het is een ongeparfumeerde formule die luchtig is en snel wordt opgenomen. Als we afgaan op de formulering zouden wij zeggen: dit product is geschikt voor iedere huid, niet alleen voor de gevoelige. 60 ml crème kost 39,95 euro, er is ook een serum, 30 ml voor 44,95 euro en een masker, 120 ml voor 29,95.

Interessant geprijsd, hoewel we niet begrijpen waarom het masker het meeste volume heeft en daarbij ook het goedkoopst is. Meestal zijn maskers toch niet de goedkoopste productgroep, of vergissen we ons daar nu in? Te koop bij Ici Paris.

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.