Zon hebben we allemaal nodig. Maar de zon kan ook erg veel schade aanrichten aan elk huidtype.

05:11 - 03:06
luistertijd 05:11 - leestijd 03:06

Zon hebben we allemaal nodig. Maar de zon kan ook erg veel schade aanrichten aan elk huidtype. Wil je beschermd genieten van de zon, gebruik dan de zonneproducten van Pascaud. Bekend om hun natuurlijke bescherming van binnenuit (Nutriceutcals) en van buitenaf (Cosmeceuticals).

Bronzestim

Dit is een voedingssuplement dat de bruining van de huid bevordert en versnelt. Beschermt het lichaam van binnenuit tegen zonschade als gevolg van blootstelling aan uv-straling. Het is een aanvulling op de beschermende cosmetica van buiten af, om de huid ook van binnenuit weerbaarder te maken.

Voor iedere volwassene die op een veilige manier een bruine teint wil krijgen, extra bescherming wil in de zomer zonder dat een bruine teint gewenst is. Slik Bronzestim de hele zomer door, of zo lang blootstelling aan uv-straling voortduurt.

Alle Pascaud voedingssupplementen zijn puur natuur, alleen de beste loten en oogsten worden verwerkt. Bronzestim bevat carotenoïden (zoals bèta-caroteen, lycopeen en luteïne) die een directe invloed hebben op het bruin kleuren van de huid en beschermen tegen UV-B straling. De aanmaak van melanine wordt gestimuleerd door L-fenylalanine en L-tyrosine. Foliumzuur, koper en PABA spelen een indirecte rol bij de bruining van de huid.

De antioxidanten vitamine E, vitamine C, citrus bioflavonoïden, foliumzuur, selenium en koper beschermen tegen huidveroudering. Adviesprijs Bronzestim € 24,80, inhoud 30 capsules

 

UV Defense

Een gecombineerde hydraterende dagcrème en UV-bescherming ineen (UVA + UVB high). Deze krachtig hydraterende dagcrème bevat de werkzame stoffen Aloë Vera gel, Zoete amandelolie, Betaïne en Shizophyllan.

UV Defense bevat de volgende filtersystemen:

Een breedspectrum systeem, bestaande uit de UV-A bescherming Uvinul A plus  en UV-B bescherming Ethyl hexyl methoxycinnamate. Andere stoffen worden als extra booster voor de UV-filters gebruikt, waardoor het breedspectrum systeem een zeer hoge beschermingswaarde krijgt, die kan worden aangeduid als high, wat staat voor een spf 30 en hoger. De kracht van het UV-A filter staat gelijk aan drie sterren wat hoog is volgens het Boots ratingsysteem. Het filtersysteem is zo samengesteld dat er geen witte waas op de huid achterblijft.

Misschien ook goed om te weten: een spf 15 vangt al 93 tot 94% van het licht weg, dat is echt al heel erg veel. Dus alles wat daarboven zit, geeft nog extra bescherming in de laatste 5% zone.

UV Defense kan door iedereen gebruikt worden in de zomermaanden, maar ook na een chemische peeling of fruitzuurbehandeling of tijdens het gebruik van Retinol-houdende producten. Adviesprijs UV Defense € 64,40, inhoud 50 ml.

Sunscreenspray

Voor het hele lichaam, dus voor grotere zones, heeft Pascaud de Sunscreen Spray. Ook met UV-A en UV-B bescherming. Voor UV-A met drie sterren en voor UVB met een SPF 30. Ook deze spray heeft een intensief hydraterende werking dankzij aloe vera gel.

 

Is de Sunscreenspray SPF 30 wel hoog genoeg?

UV-B bescherming is in vier klassen verdeeld: Laag is een SPF 6-10, Gemiddeld is een SPF 15-20-25, Hoog is een SPF 30-50 en Zeer hoog is een SPF 50+. De Sunscreenspray geeft dus een hoge bescherming tegen UV-B straling. In combinatie met de ***UV-A bescherming ben je optimaal beschermd tegen verbranding maar ook tegen huidveroudering.

 

Kan deze spray ook voor kinderen worden gebruikt?

Voor kinderen bij wie de huid nog niet volledig is ontwikkeld (en dat is beneden de 16 jaar!) is een zonneproduct met een hoge tot zeer hoge SPF in combinatie met een UV-A bescherming het meest geschikt. Vaak wordt in de kinderjaren de meeste schade in het DNA opgelopen door zonverbranding. Het is dus heel belangrijk om kinderen goed te beschermen tegen de zon. Let er wel op dat je ze herhaaldelijk moet insmeren, zeker nadat ze hebben gezwommen. Adviesprijs Sunscreenspray € 46,40, inhoud 200 ml

Nog een paar handige tips voor verstandig zonnen:

Bovenstaande oogproducten zijn ook verkrijgbaar bij de Pascaud depositair in je buurt.

Bekijk hier ook nog een film die BeautyJournaal met Mardge Pascaud maakte over zonbescherming (2010):

[media id=95 width=620 height=350]

Meer over Pascaud producten lees je hier.

De informatie behoort tot het merkendossier van Pascaud op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook