Om er elke dag weer fris en stralend uit te zien is het belangrijk dat je je huid dagelijks goed verzorgt.

03:21 - 02:00
luistertijd 03:21 - leestijd 02:00

Om er elke dag weer fris en stralend uit te zien is het belangrijk dat je je huid dagelijks goed verzorgt. Hiervoor ontwikkelde Dr. van der Hoog een slim 4-stappen beautyritueel: voor alle huidtypen en elke huidconditie: reinigen, verfrissen, beschermen en herstellen

Voor elk huidtype hebben we een bijpassend product. Dus ook voor jouw huid!

Stap 1: Reinigen

Een goede huidverzorging begint bij het reinigen van je huid. Hiervoor gebruik je een reinigingsmilk of face wash. Deze verwijderen onzuiverheden, vuil en stof, make-up en overtollig talg. Je huid nóg intensiever reinigen? Gebruik dan minimaal een keer per week een scrub, voor een heerlijk zachte en schone huid.

Stap 2: Verfrissen

Na het reinigen dep je de huid na met een verfrissende lotion. Een lotion verwijdert de laatste sporen van het reinigingsproduct, herstelt de zuurgraad (pH-waarde) van de huid en bereidt de huid voor op de verzorgende dag- en nachtproducten.

 

Stap 3: Beschermen

Als je huid goed schoon is bescherm je deze met een hydraterende en voedende dagcrème. Een crème beschermt tegen weer en wind, zon en airconditioning. En ook mooi meegenomen: een dagcrème is een prima basis voor je make-up. Voor een intensievere verzorging wordt ook vaak een serum aangebracht vóór het aanbrengen van de dagcrème. Maar ook de huid rondom je ogen vraagt om extra bescherming. Hier is je huid namelijk veel dunner. Dit vraagt om extra verzorging, zoals een ooggel of oogcrème.

Stap 4: Herstellen

Je huid krijgt wat te verduren. Daarom moet je huid zich dagelijks herstellen van invloeden van buitenaf. Een nachtcrème helpt je huid herstellen. Deze komt dan tot rust en heeft, terwijl je slaapt, tijd om voedingsstoffen op te nemen. Voor een intense boost voor de huid gebruik je wekelijks een masker. Dit zorgt ervoor dat de huid direct een oppepper krijgt met de juiste hoeveelheid extra vitamines en mineralen.

Via onze film kan je ook het 4-stappen beautyritueel bekijken:

Voor elk huidtype hebben we een bijpassend product. Dus ook voor jouw

huid! Voor een goede reiniging en verfrissing van je huid is er de Purity lijn. Voor de dagelijkse voeding, bescherming en het herstel van je huid kies je het product dat helemaal bij jou past. Hypo Sensitive is er speciaal voor de gevoelige huid en bevat geen parfum en kleurstoffen.

Heb je een droge huid? Kies dan voor de Natural Intensive lijn. Met Hydro Active gun je je huid een heerlijk frisse oppepper. De eerste tekenen van huidveroudering bestrijd je effectief met Fresh Expression en voor de rijpere huid is de Fix Aging lijn ideaal. Jouw ideale moisturizer zit er vast en zeker bij.

Wil je weten welke producten het beste bij jouw huid passen? Doe dan de online huidanalyse en binnen 4 stappen weet je welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Kijk ook eens op de prachtige nieuwe website van Dr. van der Hoog.

Dit artikel maakt deel uit van het merkendossier van Dr. van der Hoog en word je rechtstreeks, zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook