Beste dr. Frank Niessen, Ik wil Restylane onder mijn ogen laten spuiten om de holtes op te vullen. Nu heb ik 6 jaar geleden een onderooglid correctie laten doen en waarschijnlijk heb ik daardoor vochtwallen gekregen. Ze zijn niet echt opvallend, maar ik zie het wel. Mijn schoonheidsspecialist zegt dat de lymfekliertjes beschadigd zijn. Door […]

01:22 - 00:49
luistertijd 01:22 - leestijd 00:49

Beste dr. Frank Niessen,

Ik wil Restylane onder mijn ogen laten spuiten om de holtes op te vullen. Nu heb ik 6 jaar geleden een onderooglid correctie laten doen en waarschijnlijk heb ik daardoor vochtwallen gekregen. Ze zijn niet echt opvallend, maar ik zie het wel. Mijn schoonheidsspecialist zegt dat de lymfekliertjes beschadigd zijn. Door middel van massage wordt het wel minder maar het gaat nooit helemaal weg. Denkt u dat het, juist omdat ik vochtwallen heb, lelijk word als ik onder mijn ogen de holtes op laat vullen?

(Note: de vrouw op het beeld correspondeert niet met de ogen van de vragenstelster. Wel is de huid op dit beeld behandeld met Restylane).

dr Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam antwoordt:

Beste mevrouw,

Een beetje Restylane kan geen kwaad. Het middel verdwijnt vanzelf weer omdat het langzaam oplost, maar ik zou wel voorzichtig zijn en in eerste instantie weinig laten inspuiten. De onderoogleden zijn al geïrriteerd. Eerst dus maar eens afwachten hoe de reactie is als je nu wat in laat spuiten. Je kunt later altijd nog bij laten spuiten als het nodig is en ook goed gaat.

Lees hier meer Q & A ’s met plastisch chirurg Frank Niessen.

Lees ook