Iedere maand vragen wij aan de vrouwen van het testpanel wat hun favoriete product van die afgelopen maand was.

08:42 - 05:13
luistertijd 08:42 - leestijd 05:13

Iedere maand vragen wij aan de vrouwen van het testpanel wat hun favoriete product van die afgelopen maand was. Hier komen ze weer!

Sabine

Droogshampoo Andrélon Verrassend Volume

Aangespoord door Moniques’ enthousiasme over droogshampoos en mijn kappers commentaar dat ik mijn haar minder vaak moet wassen, ben ik maar eens  droogshampoo gaan proberen.

Omdat ik altijd voorzichtig ben met een nieuw product, ben ik eerst ingestapt op de droogshampoos van Andrélon. Ik ben erg tevreden over de 1 minuut haarmaskers en vermoedde dat de droogshampoo ook best aardig konden zijn.

Wat een fijn product is de droogshampoo van Andrélon zeg! Ik was nu eens in de vier dagen mijn haar (daarvoor om de dag/eens in de drie dagen). Tussendoor gebruik ik na drie dagen de droogshampoo. Mijn haar ruikt fris, krijgt een verbluffend volume en is makkelijk te stylen. De vettige lijzige uitstraling die mijn haar zonder wassen krijgt, is weg! Ik dacht dat droogshampoo iets voor oude dames was, maar dat is volledige onzin. Het is van nu!

Harriet

De Skin Recovery Moisturizer van Paula Begoun: een heerlijk romige crème die heel goed hydrateert en terugvet maar altijd helemaal intrekt en niet vettig aanvoelt of een glimmend hoofd geeft. Ideaal voor na gebruik van AHA of BHA of Vitamine A zuur producten. Het is al jaren mij go-to (nacht)crème.  In een knijptube, dus goed beschermd, parfumvrij en bomvol anti-oxidanten en kalmerende ingrediënten. Echt heel fijn!

Rona

Essence Oil Control Paper

Mijn product van de maand is niet iets nieuws maar wél iets waar ik absoluut niet meer van buiten wil. Het gaat om de Essence Oil Control Paper. Bij andere merken vaak ‘blottingpaper’ genoemd. Het is een doosje waarin 50 velletjes papier zitten. Je trekt er een papiertje uit en dept daarmee je glimmende gezicht (vettig, glimmend door transpiratie enz.) of T-zone  en dat zorgt onmiddellijk voor een matte look. Voor mij een echte lifesaver. Vooral in mijn auto (zonder airco) kan ik het zo warm en benauwd krijgen dat mijn hele gezicht glimt als een kerstbal. Niet charmant, maar even deppen en het is weer mat. Zonder dat je make-up verdwijnt en het matte effect is ook tamelijk lang houdend. Er zijn meerdere varianten waaronder een met groene thee voor de onzuivere huid. Zelf heb ik de ‘gewone’. Online zie ik dat er nog meer varianten zijn maar die heb ik hier nog niet bij de Kruidvat zien liggen. Het komt in een klein doosje zodat je het makkelijk mee neemt in je tas (of broekzak). Tip: trek je wel even discreet terug; na gebruik ziet het papiertje eruit als zo’n ouderwets margarinepapiertje. Voor het prijsje hoef je het niet te laten: 50 velletjes voor € 2,99. Als dat geen budget is!

Babs

L’Oreal Color Riche Le Vernis

Nu het zomer wordt en mijn nagels eindelijk weer wat lengte krijgen, ga ik nagellak steeds leuker vinden.

Ik zie leuke budget glitterlakjes, metallic lakjes, craquelé lak (is superhandig als je je nagellak niet perfect opbrengt, die verbloemt alle oneffenheden, toppertje).

Totdat ik de stand van L’Oreal Color Riche de Vernis tegenkwam, en las dat deze een geïntegreerde topcoat had; ik was verkocht! Lekker makkelijk, lekker snel. Laag na laag na laag aanbrengen en maar wachten is niet mijn ding ( daar ben ik gewoon te onrustig voor). Het zijn mooie kleine flesjes, met een gouden dop en ze komen in 32 prachtige kleuren. De structuur is perfect, niet te dun of te stroperig en het dekt in één keer, hoewel ik 2 laagjes iets mooier vind.

Het kwastje is ontwikkeld door Jean-Louis Gueret, en al ken ik de beste man niet, het is het fijnste kwastje ooit. Doseert goed en door de vorm ( afgerond) lukt het mij zowaar om het zonder uitschieters op te brengen.

Ik heb de kleur Dating Coral gekocht, en deze heeft een zachte, matte look.  Je hebt meer kleuren met leuke namen, zoals : Boudoir Rose , Scarlet Vamp, Blue Reef, French Riviera , Luxembourg Garden en nog veel meer, krijg er een heerlijk vakantiegevoel bij! Deze nagellak van L’Oreal maakt mij heel blij. Ik ga snel nog wat kleurtjes halen. 50 ml €5,99.

Maxim

Oriental Flowers van Montale.

Deze maand was ik enorm verrast door Oriental Flowers van Montale. Deze geur is al vier jaar op de markt, maar nu pas kreeg ik de kans om er kennis mee te maken. Qua geurtype hoort het naar mijn mening in de categorie “Beauty and the Beast”. Verschrikkelijk afstotelijk in het begin, maar prachtig verleidelijk in het hart. Het begint met een zweterige selderijachtige noot die schreeuwend op kop rent met een bijl in de hand. “Ah bah, wegwezen als het leven je lief is” – dacht ik. Maar… uit nieuwsgierigheid liet ik deze geur op mijn huid ontwikkelen. En later kreeg ik een prachtige roos en patchoeli combinatie. Diep, sensueel en ontzettend vrouwelijk leek het op een aangrijpend geluid van een cello waarmee een romantisch lied wordt gespeeld. De combinatie was klassiek en leek zo herkenbaar te zijn, maar in de vloed van beelden en emoties kon ik geen juiste woorden vinden om het te beschrijven. Ik heb het alleen op mijn polsen gedaan, maar zelfs drie dagen later kon ik het mooie hart van deze geur nog op mijn mouw bewonderen.

Dorine

Mijn favoriet van deze maand is “Full.Again” van Kevin Murphy. Full.Again is een verdikkende haarlotion en sinds maart 2012 in Nederland verkrijgbaar (150 ml, €21,90). Dankzij viscose, essentiële oliën (Elemi, Amyris en Sandalhout), Citrus Aurantifolia (limoen) fruit extracten en bijenwas wordt, zo belooft Kevin Murphy, je haar daadwerkelijk dikker waarbij een natuurlijke slag en body wordt gecreëerd.

Al na het eerste gebruik, kan ik niet anders dan bovenstaande beloften beamen. Full.Again geeft mijn fijne haar inderdaad “body met een natuurlijke slag”. In tegenstelling tot andere volumeproducten die je alléén bij de haarwortel/ op je hoofdhuid aanbrengt, breng je Full.Again alléén aan in de lengtes en punten van je (pas gewassen, handdoekdroge) haar. Ik föhn daarna mijn haar goed droog (met mijn hoofd voorovergebogen, naar beneden) en borstel het, als het helemaal droog is, (v)luchtig door.

Ik hoef daarna geen andere haarproducten meer te gebruiken om mijn haar de gehele dag mooi en voller dan voorheen te laten vallen. Mijn haar voelt steviger aan, heeft een mooie ‘bounce’, en is verre van stug. Het lijkt gewoonweg alsof ik inderdaad meer  en/of ‘verdikt’ haar heb. Ik hoef zelfs mijn haarelastiekje een slag minder te draaien als ik een staart in doe. Ik vind het bijna zonde om mijn haar te wassen. Maar met wat droogshampoo op dag 2-3, geniet ik nog wat langer van mijn vollere coupe. Bovendien is deze niet-verzwarende haarlotion parabeen– en sulfaatvrij, eenvoudig en zeer zuinig in gebruik, heeft het een fijne, subtiele geur, en maakt het mijn haar niet snel vet. Kortom, een heel fijn product om écht extra haarvolume te creëren.

Gerti

Lancome Rouge in Love in de kleur 170N, Sequins d’Amour, de lipstick die Lisa Eldridge gebruikte bij Kate Winslet voor de première in Londen van Titanic 3D.

Neutrale ogen met flamboyante lippen. Toen ik deze kleur zag, was ik direct verkocht. Een zomers, helder rood, met iets van koraal en rose, waardoor de kleur niet koel, noch warm is en bij alles past. Als ik hem draag voel ik de vrolijkheid van de zomer. Rouge in Love heeft een intense kleur, is lang houdbaar (na de lunch waren mijn lippen nog steeds rood) en verzorgend! Geen droge lippen.  Ook de verpakking vind ik mooi: een strakke, matte aluminium huls, met in een glanzend vierkant ‘Rouge in Love’ gedrukt. Aan de achterzijde zit een fake scheurrandje als bij een cellofaan verpakking. I’m in love .

Lees ook van het testpanel:

Lees ook