Twee weken geleden was ik vijf dagen in New York en ik kon het natuurlijk niet laten om cosmetica te schoppen.

04:53 - 02:56
luistertijd 04:53 - leestijd 02:56

Twee weken geleden was ik vijf dagen in New York en ik kon het natuurlijk niet laten om cosmetica te schoppen. Mede-tester Harriet berichtte al eens over het shoppen in de Amerikaanse drugstores. In New York geen Sally of Ulta maar wel op elke hoek van de straat een Duane Reade, zeg maar de Amerikaanse Kruidvat maar dan 24h a day open, en met een food afdeling. Handig voor de flesjes water. Verder natuurlijk in elke winkelstraat een Sephora en een MAC, en diverse specialty stores als Inglot, Face Stockholm en Bare Essentials. Een blok bij mijn hotel vandaan vond ik zelfs een professionele make-up winkel.

Wat nam ik mee terug naar Nederland:

Boven aan mijn lijstje van Duane Reade stond Olay Microdermabrasion & Peel system. Deze peel set is vrijwel identiek aan Philosophy Microdelivery Peel maar dan voor de helft van de prijs. Olay Microdermabrasion is een twee-delig peelsysteem. Fase 1 is een scrub met zeer fijne kristallen. Fase 2 is een peel activator met melkzuur. Je brengt dit over de scrub aan, waardoor de kristallen oplossen en er een schuim ontstaat. De behandeling geeft een ultra zachte huid.

Als tweede stond Neutrogena zonnebescherming op mijn lijst van Duane Reade. In Amerika geeft men hoog op over Neutrogena: hoge spf, glimt niet en een goede primer voor foundation. Ultra sheer liquid daily sun protection spf55 is nieuw en had goede reviews op Make-up Alley.

Natuurlijk moest ik ook naar de MAC winkel, voor het Back to MAC programma: als je zes lege make-up verpakkingen inlevert krijg je een oogschaduw of lippenstift gratis. Onvoorstelbaar dat MAC in Nederland niet meedoet aan Back to MAC. Gelukkig had ik al mijn lege oogschaduwpotjes (ooit gedepot) en poederdozen bewaard, waardoor ik zonder ook maar één cent te betalen met 2 lippenstiften (twee klassiekers: Ruby Woo en Lady Danger) en 2 oogschaduws (Haux en Retrospeck) de deur uitging.

Bij Sephora ben ik me te buiten  gegaan aan de nagellakjes van Sephora by OPI en Illamasqua. Ik heb me nog ingehouden. Ciaté Caviar heb ik laten  liggen. Wel een oog primer van Laura Mercier en de Rosy  Glow van Dior. Beide producten zijn ook in Nederland te koop, maar als je dan toch bij Sephora bent… Overigens zijn niet alle Sephora’s even geweldig. Time Square is erg druk en biedt weinig service. De nagellak counter is een vieze bende. Je kunt beter terecht bij Columbus Circle, een vrij nieuw winkelcentrum waar alles schoon en opgeruimd is, of bij East 86th Street dichtbij het Guggenheim museum. Ik kon hier rustig foundations testen en kreeg zelfs zonder iets te kopen een sample mee.

De warenhuizen in New York maken me gek. Te druk en te groot. Maar dit keer wilde ik niet naar huis zonder Armani foundation (al jaren # 1 in de InStyle 150 best beauty products) en Lippmann nagellakjes. En als je in New York bent mag je Bloomingdales niet missen. Behalve de bekende Bloomingdales aan 3rd Avenue is er ook een filiaal in SoHo, veel rustiger en betere service. Hier zag ik ook de make-up van de Nederlandse Ellis Faas en word ik toch wat chauvinistisch.

Hoewel Face Stockholm sinds kort ook weer in Nederland te koop is, moest mijn beauty tripje langs Columbus Circle voor hun beroemde foundations. Face Stockholm heeft hier een piepklein winkeltje. Helaas hadden ze niet alle kleuren, maar ik heb toch een passends foundation gevonden. Ik kreeg hier zonder problemen een sample mee om eerst te proberen voordat ik iets kocht.

Het laatste uur van mijn New York tripje heb ik doorgebracht bij Alcone. Alcone is een online store voor professionele make-up. Ze hebben in New York een kleine winkel. Weliswaar klein maar met fantastische merken zoals RCMA, Cinema Secrets, Ben Nye, Eve Pearl, Kett, Joe Blasco, Graftobian, Degenen die wel eens naar de Yotube filmpjes van Gossmakeupartist kijken, weten dat hij professionele compact foundations de hemel in prijst. De winkel bood goede service, ook aan consumenten. Er werd met zorg een goede kleur voor me uitgezocht en men nam de tijd mij de verschillen tussen de verschillende merken uit te leggen.  Ik ging de deur uit met een foundation van RCMA en de beauty blender.

Natuurlijk ga je niet alleen naar New York om cosmetica te shoppen. Er is zo veel te zien en te doen.Maar als je er toch bent, ik zou zeggen “grijp je kans en sla in!”

Lees ook:

Lees ook