Lekker voor je droge huid

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Nivea Firming Body oil Q10

Ik ben een luie smeerder als het mijn lijf aangaat. Uren besteed ik aan gezichtsverzorging, haar, make up en nagels. Blijkbaar is het te veel om 2 minuten mijn lijf in te smeren met het een of ander. Onverstandig, want volgens mij kan mijn huid wel wat aandacht gebruiken.

Mijn scheenbenen worden schilferig, de huid op mijn borst kan soms wat rimpelig zijn en overal is de huid droog. Blij dat ik voor Beautyjournaal de Nivea Firming Body oil Q10 plus mag proberen.

Belofte:

Ik ben op zoek naar een lichaamsverzorging die snel intrekt, makkelijk smeert, verzorgend is, verstevigend werkt en het liefst licht geparfumeerd, zodat deze niet mijn parfum overheerst.

We gaan eens bekijken wat Nivea over de Q10 plus Firming Body oil beloofd.

De body oil heeft volgens de site van Nivea de volgende eigenschappen:

De belangrijkste ingrediënten die hiervoor zorgen zijn het Co-enzym Q10 en avocado olie. Nivea zet de laatste tijd meerdere producten op de markt met de werkzame stof Q10. Een van de omschreven producten is de Firming Body oil.

De avocado olie intrigeert mij ook. Ik weet dat het een heel gezonde vrucht is. Wikipedia leert mij dat de avocadovrucht bijzonder voedzaam is. In tegenstelling tot de meeste vruchten bevat de avocado zeer veel olie (5 tot 23 g per 100 g vruchtvlees). De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte. De avocado bevat ook veel mineralen zoals ijzer en kalium en is tevens rijk aan proteïne..

Maar wat doet het voor de huid? Ook hier weet Beautyjournaal weer raad. In het overigens erg leuke artikel over natuurlijke olieën voor de huid vinden we de avocado olie terug.

Tip: heeft je huid veel te verduren gehad? Maak dan eens een olie­pakking met avocado-olie. Smeer de olie op je huid, leg er plastic folie overheen en een verwarmde handdoek. Kijk maar eens na 15 minuten hoe je ruwe huid is opgeknapt.

Dat beloofd wat!.

Hoe is het product in gebruik?

De flacon van 200 ml is verpakt in een doos, die er niet onaantrekkelijk uitziet. Klinisch wit met het herkenbare Nivea logo. Niet te veel poespas. Precies zoals ik Nivea ken. Wel ben ik langzamerhand klaar met de obligate silhouetten van vrouwen lichamen. Geen huidverzorgingsproduct zonder een silhouette – het had wel wat origineler gekund.

De flacon zelf is geel-transparant. Minder aantrekkelijk als het doosje. Wat ook jammer is, is dat de etiketten op de fles geplakt zijn. Bij regelmatig gebruik laten ze los, omdat de olie onder de labels terecht komt. Jammer, het ziet er na een tijdje gewoonweg rommelig uit.

Maar hoe is de body olie nou daadwerkelijk in gebruik?

De olie heeft een beetje een ouderwetse geur. Je ruikt ergens avocado in combinatie met huidolie. Niet erg aantrekkelijk, maar ook niet zo storend dat ik het direct laat staan. De olie is dun en loopt vrij snel door de vingers heen. Oppassen geblazen, dat niet de hele badkamervloer onder de olie ligt. Het smeert ontzettend makkelijk uit en trekt ook nog eens gemakkelijk in. Wat fijn! De geur vervliegt snel. Prettig want daar was ik niet dol op.

Sabine concludeert:

Ik ben echt mega enthousiast! Mijn huid voelt minder droog aan. De schilfers zijn weg. De huid ziet er strakker en verzorgder uit. Mijn lichaam krijgt zelfs een mooie rozige gezonde gloed!

Ook merk ik dat ik de firming body oil makkelijker en vaker gebruik als een body lotion. Dit komt omdat het snel intrekt, makkelijk uitsmeert en zo’n groot effect heeft.

Lees ook