Cellulite Contourverbetering Geteste producten Lekker smeren Lichaam

Getest Nivea Firming Body oil Q10 plus

Sabine
Geschreven door Sabine

Lekker voor je droge huid

Nivea Firming Body oil Q10

Ik ben een luie smeerder als het mijn lijf aangaat. Uren besteed ik aan gezichtsverzorging, haar, make up en nagels. Blijkbaar is het te veel om 2 minuten mijn lijf in te smeren met het een of ander. Onverstandig, want volgens mij kan mijn huid wel wat aandacht gebruiken.

Mijn scheenbenen worden schilferig, de huid op mijn borst kan soms wat rimpelig zijn en overal is de huid droog. Blij dat ik voor Beautyjournaal de Nivea Firming Body oil Q10 plus mag proberen.

Belofte:

Ik ben op zoek naar een lichaamsverzorging die snel intrekt, makkelijk smeert, verzorgend is, verstevigend werkt en het liefst licht geparfumeerd, zodat deze niet mijn parfum overheerst.

We gaan eens bekijken wat Nivea over de Q10 plus Firming Body oil beloofd.

De body oil heeft volgens de site van Nivea de volgende eigenschappen:

 • Hydrateert de huid intensief
 • Verstevigt de huid in slechts 2 weken
 • Helpt striae te voorkomen
 • Helpt littekens vervagen

De belangrijkste ingrediënten die hiervoor zorgen zijn het Co-enzym Q10 en avocado olie. Nivea zet de laatste tijd meerdere producten op de markt met de werkzame stof Q10. Een van de omschreven producten is de Firming Body oil.

De avocado olie intrigeert mij ook. Ik weet dat het een heel gezonde vrucht is. Wikipedia leert mij dat de avocadovrucht bijzonder voedzaam is. In tegenstelling tot de meeste vruchten bevat de avocado zeer veel olie (5 tot 23 g per 100 g vruchtvlees). De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte. De avocado bevat ook veel mineralen zoals ijzer en kalium en is tevens rijk aan proteïne..

Maar wat doet het voor de huid? Ook hier weet Beautyjournaal weer raad. In het overigens erg leuke artikel over natuurlijke olieën voor de huid vinden we de avocado olie terug.

Tip: heeft je huid veel te verduren gehad? Maak dan eens een olie­pakking met avocado-olie. Smeer de olie op je huid, leg er plastic folie overheen en een verwarmde handdoek. Kijk maar eens na 15 minuten hoe je ruwe huid is opgeknapt.

Dat beloofd wat!.

Hoe is het product in gebruik?

De flacon van 200 ml is verpakt in een doos, die er niet onaantrekkelijk uitziet. Klinisch wit met het herkenbare Nivea logo. Niet te veel poespas. Precies zoals ik Nivea ken. Wel ben ik langzamerhand klaar met de obligate silhouetten van vrouwen lichamen. Geen huidverzorgingsproduct zonder een silhouette – het had wel wat origineler gekund.

De flacon zelf is geel-transparant. Minder aantrekkelijk als het doosje. Wat ook jammer is, is dat de etiketten op de fles geplakt zijn. Bij regelmatig gebruik laten ze los, omdat de olie onder de labels terecht komt. Jammer, het ziet er na een tijdje gewoonweg rommelig uit.

Maar hoe is de body olie nou daadwerkelijk in gebruik?

De olie heeft een beetje een ouderwetse geur. Je ruikt ergens avocado in combinatie met huidolie. Niet erg aantrekkelijk, maar ook niet zo storend dat ik het direct laat staan. De olie is dun en loopt vrij snel door de vingers heen. Oppassen geblazen, dat niet de hele badkamervloer onder de olie ligt. Het smeert ontzettend makkelijk uit en trekt ook nog eens gemakkelijk in. Wat fijn! De geur vervliegt snel. Prettig want daar was ik niet dol op.

Sabine concludeert:

Ik ben echt mega enthousiast! Mijn huid voelt minder droog aan. De schilfers zijn weg. De huid ziet er strakker en verzorgder uit. Mijn lichaam krijgt zelfs een mooie rozige gezonde gloed!

Ook merk ik dat ik de firming body oil makkelijker en vaker gebruik als een body lotion. Dit komt omdat het snel intrekt, makkelijk uitsmeert en zo’n groot effect heeft.

Beste shopdeal

Over deze schrijver

Sabine

Sabine

Op haar 16e heeft ze plastische chirurgie gehad voor haar flaporen, ze is verslaafd aan nagellakjes, mooie verpakkingen en mooie verhalen achter de cosmetica. Ze is niet trouw aan merken maar heeft wel een goed gevoel bij bepaalde brands. Ze vindt het heerlijk om goedkope en dure merken de combineren. Hoe meer ze leest op BeautyJournaal over claims en werkzame stoffen, hoe nieuwsgieriger ze wordt naar de waarheid.

10 reacties

 • Echt top ik ben 23 dus misschien ietsje te jong voor Q10 maar ik woog 5 jaar geleden 120 kilo en nu 80kilo. En heb dus ve striae en heel veel dutten deuken en putten in mijn boven benen. Van alles geprobeerd. En ik smeer nu vanaf zaterdag (4dagen) en ik merk en zie duidelijk verschril mijn vriend ook. Heb zelfs foto’s naar een vriendin en moeders gestuurd en die zeggen ook dat ze verschil zien! Gewoon uit top!

 • Ik heb dit product tijdens mijn vakantie in Frankrijk gekocht en ben zeer tevreden. Een daadwerkelijk verschil qua stevigheid. Dat had ik niet verwacht. Het product zelf is beduidend beter dan de prijs en de verpakking doen vermoeden. Overigens ligt de (advies) prijs in Frankrijk veel lager: EUR 6,99 ipv 9,99 in Nederland. Dat prijsverschil geldt voor veel meer producten. Vreemd hoor, zulke grote verschillen binnen de EU!

 • Jeetje, ben ik dan zo’n structureel typje? Ik sla nooit, echt nooit een smeerbeurt over. Na iedere douche, smeren. Voeten als ik op de bank zit, handen paar x per dag en dan natuurlijk het gezicht!!
  @Sabine, klinkt lekker, zal er ook eens naar kijken.

 • vera leuk dat je ook zo enthousiast bent. VInd persoonlijk de geur in eerste instantie iets minder, in tweede instantie overkomelijk.
  @babs Thanks voor het compliment

 • Herken het “luie smeer” gevoel, ik heb altijd een fles olie of bodymilk naast de bank staan, en als ik tv kijk, kan ik ondertussen smeren. Klinkt goed, deze Nivea producten, ga zeker even snuffelen van de week! Fijne review, Sabine!

 • Ik gebruik deze olie ook sinds kort,en ben er erg enthousiast over. Heerlijke Nivea geur en goed voor je huid!! Een zeer tevreden gebruikster!!

 • Hi Mary,

  Lekker product he! Ik ben ook zo enthousiast. heb inmiddels een tweede fles aangeschaft en ben echt fan. Ik smeer veel vaker nu!
  Ben ook benieuwd naar andere reacties!

 • ik kwam een advertorial over deze olie tegen in een (oudere)Esta en heb tijdens mijn vakantie in Zeeland deze olie aangeschaft bij Etos in Breskens, vanwege met name droge huid van de benen. Ik gebruik de olie nu 3 dagen en ben ook enthousiast. het geeft je huid een glans. Minder vet dan de Nivea olie in de paarse fles maar je moet toch wel even wachten met aankleden. ben benieuwd naar andere reacties.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.