shop L’Oréal Professionnel Serie Expert Color 10-In-1 multipurpose spray Geweldige blow-dry spray die je haar glad maakt, de kleur intensiveert en een mooie glow geeft! Geen dof haar meer! Bekijken Soms als je tv kijkt, kom je van die geweldige juweeltjes tegen. Op een avond keek ik via vrouwenzender TLC naar ‘Beverly Hills Brides’, over […]

03:13 - 01:56
luistertijd 03:13 - leestijd 01:56

Soms als je tv kijkt, kom je van die geweldige juweeltjes tegen. Op een avond keek ik via vrouwenzender TLC naar ‘Beverly Hills Brides’, over een bruidswinkel in Beverly Hills.  Op een gegeven moment liep er een blijkbaar 81-jarige blonde dame binnen.  Ik kon mijn ogen niet geloven! Deze ‘over de top’ en ‘larger than life’ vrouw zag er echt niet 81 jaar uit. Toen nog eens duidelijk werd dat deze dame een ster is uit het Hollywood van welleer moest ik blijven kijken. Alles aan deze vrouw schreeuwde klassiek Hollywood, van haar husky stem tot haar lichaamstaal. Deze vrouw is Mamie (spreek je uit als Meemie) van Doren een echte (misschien wel vergeten) Hollywood legende.

Antwoord op Marilyn

Mamie werd in 1931 geboren onder de naam Joan Lucille Olander. In haar tienerjaren deed Mamie vooral mee aan missverkiezingen en werd daardoor op 18-jarige leeftijd ontdekt door de beroemde producent Howard Hughes. Zoals dat ging: ze kregen een relatie.  En Howard lanceerde haar carrière door filmrolletjes bij de toentertijd beroemde RKO filmstudios.

In 1953 brak Mamie pas echt door toen zij een contract kreeg bij Universal Studios. In de tijd werden acteurs en actrices verbonden aan een studio. De hoop van Universal studio was dat zij net zoveel publiciteit zou genereren als Marylin Monroe voor 20th Century Fox. Ze kreeg een ‘stage name’ toegewezen. Omdat het tekenen van haar contract samen viel met de inauguratie van Eisenhower, kreeg zij de naam van zijn vrouw (Mamie Eisenhower). Van Doren verwijst naar een prominente intellectuele Amerikaanse familie, met twee Pulitzer Prize winnaars, een vrouwelijke academica en een beruchte game show winnaar. In 1959 kwam naar buiten dat de game show winnaar toch niet eerlijk zijn geld had gewonnen, hierdoor was de naam Van Doren niet uit de roddelbladen te krijgen. Goud voor Universal Studio’s natuurlijk.

De drie M’s

Mamie werd vaak in de rol van ‘bad girl’ gecast, deze films kregen later een cultstatus. Ze werkte o.a met een zeer jonge Clint Eastwood. Marylin, Mamie en Mansfield (Jane Mansfield) stonden bekend als de drie M’s in Hollywood. Allemaal mooie blonde dames, die een groot deel van hun succes te danken hebben aan hun looks. Naast film stond Mamie ook in 1964 in de Playboy. Mamie staat bekend om haar borsten, zelfs op 81-jarige leeftijd. Ze blijft ontkennen dat het implantaten zijn, maar wij bij BeautyJournaal zijn daar niet zo zeker van. Door haar ‘larger than life personality’ en uitgesproken mening, heeft Mamie vandaag de dag een grote fan base.

Heerlijk om jullie voor te stellen aan een vergeten Hollywood legende. Ondanks haar leeftijd heeft ze nog steeds de pit en de spirit als vrouwen uit die tijd.

Bekijk hier een BBC docu met haar:

Lees ook:

Lees ook