shop Eucerin Sun Photoaging Control Fluid SPF50+ Eucerin Sun Fluid Anti-Age SPF 50+ beschermt tegen verbranden, ouderdomsvlekjes en droogtelijntjes Bekijken Ik ben fan van de parfums van Annick Goutal, al vele jaren. Ik vind de uitstraling van het merk geweldig: typisch klassiek Frans, maar nooit tuttig, het is tijdloos romantisch. En de geuren – welke […]

03:16 - 01:57
luistertijd 03:16 - leestijd 01:57

Ik ben fan van de parfums van Annick Goutal, al vele jaren. Ik vind de uitstraling van het merk geweldig: typisch klassiek Frans, maar nooit tuttig, het is tijdloos romantisch. En de geuren – welke de dochter van Annick tegenwoordig ook creëert, ze zijn altijd vrouwelijk, integer en toch uitbundig.

Ik ken werkelijk geen enkele geur van dit huis die ik als onaangenaam zou bestempelen. Er is altijd elegantie aanwezig en een mooie combinatie van frisheid, lichte zoetheid en warmte, zonder dat een van de aspecten teveel overheerst.

Momenteel is het trend om met zg. sologeuren te komen. Geuren die zijn opgebouwd rond een enkele bloem. Dat betekent voor sommige neuzen dat ze dan echt heel zuiver in de leer met zo weinig mogelijk geurnoten uit een bloem een parfum willen maken, anderen kiezen ervoor om een interpretatie te maken van een bloemengeur. Hierbij worden dan ook op zich vreemde geurelementen toegevoegd om te insinueren dat het naar die ene bloem ruikt. Dit laatste is gedaan met de Soliflores van Goutal. Er zijn vier geuren gecreëerd in de wel bekende ribbelflesjes met de lieve strikken door dochter Camille in samenwerking met Isabelle Doyen.

De eerste is Violette. Goutal omschrijft het als een fluwelig boeketje bloemen, of een smakelijk snoepje. Teder en betoverend. Ik heb in mijn tuin een grote pot met paarse viooltjes staan en elke ochtend ruik ik even aan de lieve bloemen en verbaas mij over de streelzachte lichtgezoete geur die eraf komt.  Violette is iets sterker, iets aangezet met roos maar nog net zo teder, een beetje licht zepig. Klassiek, en sereen.

Le Mimosa is vrolijk en uitbundig, precies zoals Goutal het zelf omschrijft. Zoet en verwachtingsvol, zonder overdrijving, er blijft een frisse noot aanwezig dankzij een musky perzik, ingebed in poederachtige iris. Zo blijft de zomerse schittering van mimimosa onder controle.

Rose Splendide is gemaakt ter nagedachtenis aan de liefde van Annick voor rozengeur. Menig parfumliefhebber roemt Annick’s rozenparfum dan ook hartstochtelijk. Deze roos is opvallend groen en zelfs een beetje knisperend. De geur is opgebouwd rond de dauwfrisse roos centifolia, samengebracht met magnolia en een hint van peer. Eindeloos elegant.

Le Muguet is opgebouwd rond het thema lelietjes-van-dalen, maar dit parfum staat wat mij betreft wel het meest ver weg van de oorspronkelijke bloem. De geur is uitermate romig, cremeachtig fris-zoet. Een vrolijke geur die tot leven komt op een warme huid, heerlijk voor de avond. Roos en noten van gomhars, het is de meest gezoete geur uit dit kwartet.

De eaux de toilette kosten 93 euro voor flesjes van 100 ml. Van La Violette en La Rose zijn ook geurkaarsjes te koop van 175 gr voor 45 euro. In Nederland zijn de geuren verkrijgbaar bij Babassu in Amsterdam, Celeste in Den Haag en Robert Nederveen in Enschede. Ga je binnenkort naar Parijs, dan smeek ik je naar een echte Goutal winkel te gaan. Een paradijsje….

Lees ook