Couperose Gezicht Make-up Pigmentvlekken Teint Voor hem

Monique test Embryolisse BB cream zonder foundationkleur

De ‘BB cream’ van Embryolisse, hoewel dat niet zo op de verpakking staat, wordt het wel zo in de wandelgangen genoemd. De subkop luidt ‘ voile illuminateur de teint’.

Claim: deels huidverzorging, deels make-up, licht de huid op in een strijkbeweging met een verrassend nude effect: een egale huid die ook heel zijdeachtig aanvoelt.

Verpakking: een handzame tube met draaidop (jammer, geef mij maar flipdopjes), in 30 ml – he jammer, ook te klein, graag 50 ml! De verpakking is mat wit.

Substantie:balsemachtige substantie die zich makkelijk uit de smalle opening van de tube laat knijpen. Huidkleurig. Smeert makkelijk uit en hecht goed en snel, zonder dat het ook weer te snel is, waardoor je geen tijd meer hebt om uit te wrijven. Dat is me te vaak gebeurd met BB creams die ik getest heb.

Resultaat direct: het is een topproduct, wow. De kleur is fantastisch, je ziet gewoon niet (althans met mijn huidtype 2) dat je iets op hebt, terwijl je teint fraai geëgaliseerd is, perfect gematteerd en zonder dat er van alles in de poriën trekt, of eigenaardig in blijft liggen. Het voelt ook niet droog aan, het versterkt ook geen fijne lijntjes bij mij. Het product heeft een heel subtiele, zachte geur die je nauwelijks ruikt, maar zeker aangenaam is, want lichtbloemig.

Resultaat na enkele weken: Ik moet wel zeggen dat ik na een paar weken gebruik het gevoel heb dat de substantie iets verandert in de tube – zonder dat dat overigens zichtbaar is aan de substantie. Als ik hem nu op mijn huid uitsmeer heb ik het gevoel dat mijn huid vochtig is omdat er iets in deze crème opeens meer glijdt tijdens het uitsmeren dan aanvankelijk gebeurde. Maar mijn huid is droog, niet nat of vochtig. Alsof er toch iets in de formulering uiteindelijk niet matcht. Het smeert daardoor ook meteen iets minder fijn uit, je hebt de neiging door te wrijven totdat dat gladde, nattige gevoel weg is. Ik zie dan ook dat het net iets minder hecht op sommige plekjes, alsof het moet drogen.

Desalniettemin vind ik het een subliem product vanwege de mogelijkheid je teint zo natuurgetrouw te egaliseren en te matteren, echt urenlang, zonder trekkerigheid, zonder het gevoel een pancake(kleur) op je gezicht te hebben.

Embryolisse licht zelf nog veel toe over de stoffen in het product: hyaluronzuur, fruitzuur, vitamine e, matterende mineralen, kleurpigmenten, uv-b filter (ik vermoed een synthetische) en minerale uv-a en uv-b filters. Welke die minerale uv-a filters zijn weet ik niet. Ik ken überhaupt geen minerale uv-a filters. Ik ken gewoon minerale filters die in staat zijn alle uv-stralen te reflecteren. 30 ml kost 29,50 euro. Te koop online en bij Mooi Parfumerie.


Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

5 reacties

  • zou handig zijn als het merk in de winkels ligt of samples verstrekt online, kun je het makkelijker uit proberen. ik hoor dat het bij Mooi komt of al ligt, heb je er al eens gekeken?

  • Thanks. Blijft complex met die BB creams. Onduidelijke definitie.
    Ik moet wel een keer iets van Embryolisse uitproberen. Hoor veel goede verhalen over de LAIT-CRÈME CONCENTRÉ.

  • hoi gerti, zo zou je het kunnen stellen omdat de creme licht zalmkleurig is maar op de huid zie je daar niets van terug, althans niet op mijn huid. het versmelt volledig, itt bb’s met echt een foundationkleur – waarover ik ook een review maakte.

  • Monique, waarom noem je dit een BB cream zonder foundation kleur? Als ik je review goed lees, heeft deze creme wel een kleurtje.

Reageren