De 'BB cream' van Embryolisse, hoewel dat niet zo op de verpakking staat, wordt het wel zo in de wandelgangen genoemd.

03:10 - 01:54
luistertijd 03:10 - leestijd 01:54

De ‘BB cream’ van Embryolisse, hoewel dat niet zo op de verpakking staat, wordt het wel zo in de wandelgangen genoemd. De subkop luidt ‘ voile illuminateur de teint’.

Claim: deels huidverzorging, deels make-up, licht de huid op in een strijkbeweging met een verrassend nude effect: een egale huid die ook heel zijdeachtig aanvoelt.

Verpakking: een handzame tube met draaidop (jammer, geef mij maar flipdopjes), in 30 ml – he jammer, ook te klein, graag 50 ml! De verpakking is mat wit.

Substantie:balsemachtige substantie die zich makkelijk uit de smalle opening van de tube laat knijpen. Huidkleurig. Smeert makkelijk uit en hecht goed en snel, zonder dat het ook weer te snel is, waardoor je geen tijd meer hebt om uit te wrijven. Dat is me te vaak gebeurd met BB creams die ik getest heb.

Resultaat direct: het is een topproduct, wow. De kleur is fantastisch, je ziet gewoon niet (althans met mijn huidtype 2) dat je iets op hebt, terwijl je teint fraai geëgaliseerd is, perfect gematteerd en zonder dat er van alles in de poriën trekt, of eigenaardig in blijft liggen. Het voelt ook niet droog aan, het versterkt ook geen fijne lijntjes bij mij. Het product heeft een heel subtiele, zachte geur die je nauwelijks ruikt, maar zeker aangenaam is, want lichtbloemig.

Resultaat na enkele weken: Ik moet wel zeggen dat ik na een paar weken gebruik het gevoel heb dat de substantie iets verandert in de tube – zonder dat dat overigens zichtbaar is aan de substantie. Als ik hem nu op mijn huid uitsmeer heb ik het gevoel dat mijn huid vochtig is omdat er iets in deze crème opeens meer glijdt tijdens het uitsmeren dan aanvankelijk gebeurde. Maar mijn huid is droog, niet nat of vochtig. Alsof er toch iets in de formulering uiteindelijk niet matcht. Het smeert daardoor ook meteen iets minder fijn uit, je hebt de neiging door te wrijven totdat dat gladde, nattige gevoel weg is. Ik zie dan ook dat het net iets minder hecht op sommige plekjes, alsof het moet drogen.

Desalniettemin vind ik het een subliem product vanwege de mogelijkheid je teint zo natuurgetrouw te egaliseren en te matteren, echt urenlang, zonder trekkerigheid, zonder het gevoel een pancake(kleur) op je gezicht te hebben.

Embryolisse licht zelf nog veel toe over de stoffen in het product: hyaluronzuur, fruitzuur, vitamine e, matterende mineralen, kleurpigmenten, uv-b filter (ik vermoed een synthetische) en minerale uv-a en uv-b filters. Welke die minerale uv-a filters zijn weet ik niet. Ik ken überhaupt geen minerale uv-a filters. Ik ken gewoon minerale filters die in staat zijn alle uv-stralen te reflecteren. 30 ml kost 29,50 euro. Te koop online en bij Mooi Parfumerie.


Lees ook