Mooie glow, maar steviger?

05:28 - 03:17
luistertijd 05:28 - leestijd 03:17

dr Sebagh Suprême Night Secret Face & Neck Cream

Ik ben natuurlijk een zunige Hollandse – met Zeeuwse roots, dus ga maar na – ik word in principe niet hebberig van potjes crème van 250 euro. Het lijkt me óf gewoon teveel betaald, óf zo geweldig dat ik niet meer zonder wil als ik het eenmaal heb geprobeerd. Aan de andere kant: als iets supergoedkoop is, zo’n euro of drie, vier, dan sta ik ook niet meteen te juichen. Voor dat geld kan het nooit wat zijn, denk ik dan. Ik beweeg me het liefst tussen de veilige 10 en 50 euromarge, met een lichte voorkeur voor de gehele Olaz-lijn.

Maar goed, soms moet je eens out of the box denken en eens iets anders op je snuit smeren; bovendien had ik nare decolletélijntjes – de zogenaamde stewardessenbef, ik kan er ook niets aan doen – waar ik wel van af wilde.

Dr. Sebagh to the rescue!

Dr. Jean-Louis Sebagh is de Parijse huidarts van Cindy Crawford en dat heeft wel iets geruststellends. Als hij goed genoeg is voor Cindy, dan zullen zijn producten mij zeker geen kwaad doen. Voor zijn Suprême Night Secret Face & Neck Cream tel je € 235,– neer en om nou te zeggen ‘dan héb je visueel ook wat’ – nou, néé. Een heel gewoon potje van 50 ml in een heel gewoon doosje. Niks feestelijks aan en er zit niet eens een spateltje bij.

Ronduit zalig

Maar goed, het is de inhoud die telt. En die valt niet tegen. Sterker nog, het is een ronduit zalige nachtcrème – zacht van structuur, niet-vet maar toch met een rijk gevoel, lekker ruikend, makkelijk uitsmeerbaar, helemaal niks mis mee. En ’s ochtends bij het wakker worden voelt mijn huid aan als een bedauwd rozenblaadje en daar wordt een mens blij van. Ik in elk geval wel. En wat dat betreft vind ik de omschrijving van het pr-bureau dat het werkt als een schoonheidsslaap voor de huid wel treffend.

Volgens de persinformatie bevat de creme ‘de nieuwste biotechnische cosmetica-ingrediënten’.  Men verstaat hieronder een paar cocktails met tradenamen:

Chronodyn ® – een ‘innovatieve en effectieve’ chronobiologische stimulator, die de huid tijdens de herstellende nachtcyclus repareert.  Door ’t gebruik van Chronodyn ® in de crème wordt calcium  aangemaakt en ATP (adenosinetrifosfaat) moleculen worden geproduceerd – de belangrijkste opslag en leverancier van energie in het lichaam – waardoor de tekenen van vermoeidheid vervagen en de huid te revitaliseert.

En nu even in mijn eigen bewoordingen: Juvinityä zou beschermen tegen huidveroudering door celvernieuwing te stimuleren en zou de telemoren van onze cellen verlengen. De telemoren zitten aan het uiteinden van onze cellen, zo’n beetje als de plastic uiteinden van een schoenveter. Bij elke celdeling ‘rafelt’ het telemoor een beetje uit, totdat er uiteindelijk geen cel meer over is om te vernieuwen. Als de telemoorlengte behouden blijft, kunnen cellen zich oneindig vernieuwen.

Juvinity™een ‘baanbrekend actief bestanddeel’ dat de veroudering van de celkern tegengaat – door het te laten functioneren als jonge cel en op deze manier veroudering en aftakeling van de celkern en cel metabolisme te vertragen. Het vermindert oxidatieve stress en het korter worden van de telomeren om op deze manier optimale celdeling te waarborgen.

En nu even in mijn eigen bewoordingen:  Chronodynä is een algje, Euglena Gracilis, dat celvernieuwing stimuleert door het afgeven van calcium. De combinatie van deze twee werkzame stoffen zouden ‘samenwerken met onze biologische klok en zodanig een crème opleveren die ’s nachts, als de huid zichzelf aan het herstellen is, werkt’ – ’s nachts dus. Maar dat laatste lijkt mij evident bij een nachtcrème.

De geclaimde effecten zijn:

Een direct een gladde en zachte huid, optimale reparatie van de huid, verbeterde kwaliteit van bestaande cellen en een vertraagd verouderingsproces

Bij het wakker worden is mijn huid inderdaad glad en zacht, maar dat rozenblaadjeseffect houdt niet de hele dag aan. Ik heb geen verbetering gemerkt wat betreft versteviging, en daar had ik, zeker in het halsgebied, wel erg op gehoopt en gerekend. Hoewel de creme er niet expliciet voor is bedoeld, heb ik het ook op mijn decolleté gesmeerd, omdat ik daar veel meer lijntjes heb dan op mijn gezicht. Ik heb daar geen enkele verbetering geconstateerd, maar gedurende de tijd dat ik de creme testte, ook geen achteruitgang. Maar dat heeft vermoedelijk meer met de tijdsduur (zo’n week of zes) te maken, dan met een vertraagd verouderingsproces.

Conclusie? Dr. Sebagh Suprême Night Secrete Face & Neck Cream is een uitstekende nachtcrème, waar je mooi van wakker wordt. Maar ik vind dat hij dat niet meer doet voor je huid dan cremes die vijf tot acht keer goedkoper zijn. Als je het geld er voor over hebt, word je niet per se bekocht, maar die ‘nieuwe biotechnische ingrediënten’ zorgen bij mij niet voor een wereldschokkende verbetering. En wat betreft dat stewardessenbefje: daar helpt het niks tegen. Het is wel een heel lekker zacht befje geworden, dat dan weer wel.

 

Lees ook