Hallo Piet-Jan, Als ik mijn haren heb gewassen, gebruik ik een conditioner. Een keer in de 2 weken neem ik een masker voor mijn haar. Als ik de conditioner (of masker ) in mijn haar masseer, haal ik eerst de ergste nattigheid uit mijn haar, maar ik maak het eigenlijk nooit handdoekdroog zoals op de […]

01:58 - 01:11
luistertijd 01:58 - leestijd 01:11

Hallo Piet-Jan,

Als ik mijn haren heb gewassen, gebruik ik een conditioner. Een keer in de 2 weken neem ik een masker voor mijn haar. Als ik de conditioner (of masker ) in mijn haar masseer, haal ik eerst de ergste nattigheid uit mijn haar, maar ik maak het eigenlijk nooit handdoekdroog zoals op de verpakking staat. Waarom is het beter om conditioner op handdoekdroog haar te doen?

Anita

Kapper Piet-Jan Duivenvoorden vertelt:

Beste Anita,

Goed om te horen dat je je haar zo goed verzorgt. Je vraag is interessant, des te meer omdat het altijd zonde is om goede producten te verspillen, en dat gebeurt als je ze niet op de juiste manier gebruikt.

In het kort komt het erop neer dat hoe natter je haar is, hoe meer je crème of masker verdund wordt. Als haar te nat is, is het haar al verzadigd. En het haar neemt het product dus niet op. Kortom: geen voeding. Ook is het zo dat hoe gladder het haar is – doordat het te nat is – hoe makkelijker het product van het haar glijdt, waardoor je haar het ook niet goed kan opnemen. Mijn advies is dan ook: maak je haar eerst goed handdoek droog.

Ook nog een leuke tip voor als je iets meer tijd hebt:

Een warme handdoek; maak je handdoek vochtig en warm hem 30 seconde op in de magnetron. Sla hem dan om je hoofd/haar en laat dan afkoelen. Altijd een beetje water toevoegen en opschuimen, en dan uitspoelen.

Door de warmte kan het verzorgende product nog beter intrekken en door dat je het product opschuimt blijven er geen restjes achter. Het spoelt dan ook makkelijker uit het haar.

Succes, Piet-Jan

Lees ook