Beste Piet-Jan, Graag zou ik willen weten of ik in één keer mijn natuurlijke kleur terug kan krijgen. Ik ben 55 jaar en verf mijn haar nu 15 jaar. Inmiddels ben ik volgens mij helemaal grijs. Omdat mijn oorspronkelijke haarkleur niet als verf te koop is (rood) verf ik mijn haar met kleuren als ‘licht […]

03:02 - 01:49
luistertijd 03:02 - leestijd 01:49

Beste Piet-Jan,

Graag zou ik willen weten of ik in één keer mijn natuurlijke kleur terug kan krijgen. Ik ben 55 jaar en verf mijn haar nu 15 jaar. Inmiddels ben ik volgens mij helemaal grijs. Omdat mijn oorspronkelijke haarkleur niet als verf te koop is (rood) verf ik mijn haar met kleuren als ‘licht goud bruin’ of ‘donker goud blond’. Door de krullen is uitgroei lange tijd niet echt zichtbaar. Ik verf het ongeveer eens in de 2 tot 3 maanden.
Mensen met rood haar worden over het algemeen niet mooi grijs is mijn ervaring, maar daar is waarschijnlijk wel wat aan te doen.
Is het ook mogelijk om dit thuis zelf te doen?

Met vriendelijke groet,
een lezeres

Kapper Piet-Jan Duivenvoorden vertelt:

Beste lezeres,

Helaas dat is niet mogelijk. Je kunt de kleurpigmenten er wel uit halen, maar dan wordt het niet je eigen natuurlijke grijze haar. Ik kan je hier vandaan niet zeggen wat het wel wordt, omdat ik niet weet wat er nu in zit en hoe het eruit ziet, Het is een van de vele manieren om terug te gaan naar grijs. Maar er zijn meerdere wegen naar Rome. Zeker omdat je rood bent/geweest is het weer een iets ander verhaal vanwege de natuurlijke warmte die wel of niet nog aanwezig is. Dat kan ik nu ook niet beoordelen.

Je schrijft dat je vermoedelijk nu wel helemaal grijs bent, alleen kan ik je als kapper vertellen dat je dat pas weet als je je haar weer in natuurlijke staat ziet. Vaak is het grijs gemêleerd, of zitten er witte plukjes tussen. Kortom: het ziet er meestal anders uit dan je je zelf probeert voor te stellen.

Je stelt ook dat mensen met rood haar vaak niet mooi grijs worden, ook daarin moet ik je tegenspreken. Ik weet uit ervaring dat roodharigen prachtig grijs kunnen worden. En als dat niet zo is, waar jij bang voor bent, dan kunnen we er zeker voor zorgen dat dat wel gebeurd, met haarkleuring.

Ik raad je alleen niet aan om dit zelf thuis te doen. Natuurlijk kun je wachten tot alles is uitgegroeid, dat duurt lang en geeft een rommelige look. Met 1 of 2 behandelingen kunnen we je heel dichtbij je natuurtint brengen. Let wel, het zal nooit exact hetzelfde worden. De pigmenten die er ‘in’ gekleurd zijn, worden eruit gehaald. Ook wordt je haar lichter en krijgt een warmere ondertoon. Dit neutraliseren we dan vervolgens weer met een koele kleur zodat het er natuurlijk (of natuurlijk grijs) uitziet.

Uiteraard altijd welkom voor een uitgebreid advies. Succes met je beslissing en tot snel.

Piet-Jan Duivenvoorden

Lees hieronder meer Q & A’s met de kapper van beautyJournaal. Bekijk hier ook de film over het kleuren van grijs haar naar pastels.

Lees ook