Antioxidanten zijn van vitaal belang voor de gezondheid ongeacht of je ze via voedsel binnenkrijgt of dat je een product met antioxidanten op je huid aanbrengt. Ze verminderen schade van buitenaf veroorzaakt door zonnestraling, vervuiling of gewoon door de lucht die we inademen. Schade door vrije radicalen veroorzaakt afbraak van collageen en andere vitale huidfuncties, […]

03:07 - 01:52
luistertijd 03:07 - leestijd 01:52

Antioxidanten zijn van vitaal belang voor de gezondheid ongeacht of je ze via voedsel binnenkrijgt of dat je een product met antioxidanten op je huid aanbrengt. Ze verminderen schade van buitenaf veroorzaakt door zonnestraling, vervuiling of gewoon door de lucht die we inademen. Schade door vrije radicalen veroorzaakt afbraak van collageen en andere vitale huidfuncties, met rimpels als gevolg.

Antioxidanten kunnen de gevolgen van schade door vrije radicalen aanzienlijk verminderen. En dat geldt voor alle huidtypen. Het is zelfs zo dat wetenschappers beweren dat als er een fontein van de eeuwige jeugd bestaat, er zeker antioxidanten in zullen zitten.

Ga echter niet op zoek naar één wonderantioxidant. Dat bestaat namelijk niet. Een goed geformuleerd huidverzorgingsproduct of dat nou in de vorm van gel, serum, crème, lotion of liquid is, moet rijk zijn aan een combinatie van diverse, stabiele antioxidanten om schade aan de huid door vrije radicalen te stoppen en te voorkomen.

Paula’s Choice producten die rijk zijn aan antioxidanten:

Wil je meer weten over antioxidanten en hoe ze werken, lees dan het artikel Antioxidanten en schade door vrije radicalen op de Nederlandstalige website van Paula’s Choice.

Dit nieuws maakt onderdeel uit van het merkendossier van Paula’s Choice en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Wat BeautyJournaal zelf over Paula’s Choice schreef:

Lees ook