Droge huid Gezicht Oogverzorging Pigmentvlekken Rimpels en slapte Schone huid

RoC Multicorrexion voor 50+ vrouwen

RoC Multicorrexion bevat vijf oplossingen in 1 formule, zo lezen we in de persinformatie. Da’s fijn, maar eigenlijk ook heel gangbaar. De meeste producten zijn multifunctioneel omdat grondstoffen nou eenmaal dergelijke, meerdere eigenschappen hebben.

De opgefriste (want multi correxion bestond al, maar toen nog zonder hexinol) lijn is bedoeld voor de 50+ vrouw en het toverwoord is hexinol. Een trademark naam (ook wel hexulresorcinol genoemd) voor een stof die rechtstreeks op een bepaalde proteine in de huid kan inwerken die verantwoordelijk is voor vertraging van celwerking. Zo dat was een lange zin, begrijp je het nog?

Deze stof pakt aan op drie niveaus: zichtbare rimpelvermindering, verslapping en de valer wordende teint. En in combinatie met andere verzachtende stoffen geeft het een hydraterende werking. RoC claimt dat het hexinol anders werkt dat andere anti-aging stoffen omdat het zich op een bepaalde proteine richt, wat men ingewikkeld het NFkB noemt (nucleaire factor kappaB). Volgens de wetenschappelijke uitleg is het een irritantje jongetje, het veroorzaakt namelijk ontstekingsreacties bij het ouder worden, en als dat maar chronisch genoeg is kan het volgens de algemene literatuur tot tumoren leiden.

Zover gaat men bij RoC natuurlijk niet, maar men ziet welk wat de molecuul allemaal kapot maakt, en dat is o.a ook elastisch weefsel. Het hexinol zou in vitro in staat zijn om hier iets mee te doen. Wat precies, dat wordt niet duidelijk in heldere woorden, men spreekt er alleen van ‘inwerken op NFkB-pad’ en ‘zich erop richten’.

Maar dat zien we meestal: functionaliteiten zijn geinspireerd op de medische wetenschap en men zoekt vooral naar stoffen die een natuurlijke situatie na bootsen. Zo zal er in het lichaam gerust een mechanisme zijn om dat eiwit tot kalmte te manen, en Hexinol doet dat fijntjes na.

Het verschil is wel dat de stof niet de gevolgen aan pakt aan het einde van de keten, maar het al bij de wortel probeert te doen.

De lijn komt in vijf producten: een dag- en nachtcreme spf 15 € 32,95, een ultraherstellende creme sfp 15, € 32,95 , een oogcreme, € 23,95, een serum, € 34,95 en een reingingsmilk € 14,95. Fijne prijzen in het middensegment, wij zijn dan ook razendbenieuwd naar de effecten ervan op de huid. Wellicht gaat ons testpanel er binnenkort wel mee aan de slag!

Lees ook:

    • Estee Lauder brengt een global cream uit voor alle Europese vrouwen
    • Monique schrijft: de toekomst van cosmetische procedures

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

7 reacties

  • @Monique, nee natuurlijk niet. Ik bedoelde in dit geval bij jou… Zal er eens opletten of binnen of buiten uitmaakt. Geen idee eigenlijk. In ieder geval altijd als ik een tijdje onderweg ben in de auto.

  • rona, die garantie kan ik nooit geven, jouw huid is de mijne niet en vice versa. het is een light versie, vet vrij. ik merk zelf vaak dat producten gaan glimmen als ik urenlang binnen verkeer, buiten heb ik er nauwelijks last van.

  • @Monique, dank voor de aanbeveling. En die gaat niet glimmen? Ik háát glimmen:-)) Zal me erin verdiepen!

  • @Monique, ik merk nu het warmer is dat ik eerder een serum pak en een dagcreme met hoge SPF. Ik was de laatste tijd nogal aan het smeren: serum, dagcreme, oogcreme, BB-achtig iets en op strategische (pigment) plekken nog eens een anti zonnebrandmiddel. Beetje veel van het goede inderdaad:-)) Alleen een serum en antizonnebrand heb ik nog niet geprobeerd, maar is een idee. Dan wel een olievrije variant (voor mij).

  • rona het zal gerust een verspreking zijn, ik moet de info er op nakijken. natuurlijk hoef je snachts geen spf te smeren. wil je voordelig uit zijn kun je ook een multi functioneel product kopen voor dag als nacht en overdag er nog een losse spf over heen doen, of gewoon in de zomer alleen een spf als dagverzorging nemen. zelf pak ik een serum voor overdag en daarover heen gebruik ik alleen een anti zonnebrandcreme. ik gebruik dan geen aparte dagverzorging daar nog eens bij. meeste zonproducten zitten tegenwoordig ook vol verzorgende stoffen en je weet: de beste anti aging care is überhaupt een antizonnebrandmiddel.

  • @Monique is er sprake van een product voor dag en nacht mét SPF? Op de een of andere manier vind ik dat niets, een SPF ’s nachts. Het valt me ook op dat het lijkt alsof er minder specifieke nachtcrème’s op de markt zijn of ligt dat nu aan mij? Eigenlijk wil ik SPF overdag en ’s nachts herstellend (hydraterend, anti-oxidanten)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen