shop Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen. Bekijken RoC Multicorrexion bevat vijf oplossingen in 1 formule, zo lezen we in de persinformatie. Da’s fijn, maar eigenlijk ook heel gangbaar. De meeste producten zijn multifunctioneel omdat grondstoffen nou eenmaal […]

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

RoC Multicorrexion bevat vijf oplossingen in 1 formule, zo lezen we in de persinformatie. Da’s fijn, maar eigenlijk ook heel gangbaar. De meeste producten zijn multifunctioneel omdat grondstoffen nou eenmaal dergelijke, meerdere eigenschappen hebben.

De opgefriste (want multi correxion bestond al, maar toen nog zonder hexinol) lijn is bedoeld voor de 50+ vrouw en het toverwoord is hexinol. Een trademark naam (ook wel hexulresorcinol genoemd) voor een stof die rechtstreeks op een bepaalde proteine in de huid kan inwerken die verantwoordelijk is voor vertraging van celwerking. Zo dat was een lange zin, begrijp je het nog?

Deze stof pakt aan op drie niveaus: zichtbare rimpelvermindering, verslapping en de valer wordende teint. En in combinatie met andere verzachtende stoffen geeft het een hydraterende werking. RoC claimt dat het hexinol anders werkt dat andere anti-aging stoffen omdat het zich op een bepaalde proteine richt, wat men ingewikkeld het NFkB noemt (nucleaire factor kappaB). Volgens de wetenschappelijke uitleg is het een irritantje jongetje, het veroorzaakt namelijk ontstekingsreacties bij het ouder worden, en als dat maar chronisch genoeg is kan het volgens de algemene literatuur tot tumoren leiden.

Zover gaat men bij RoC natuurlijk niet, maar men ziet welk wat de molecuul allemaal kapot maakt, en dat is o.a ook elastisch weefsel. Het hexinol zou in vitro in staat zijn om hier iets mee te doen. Wat precies, dat wordt niet duidelijk in heldere woorden, men spreekt er alleen van ‘inwerken op NFkB-pad’ en ‘zich erop richten’.

Maar dat zien we meestal: functionaliteiten zijn geinspireerd op de medische wetenschap en men zoekt vooral naar stoffen die een natuurlijke situatie na bootsen. Zo zal er in het lichaam gerust een mechanisme zijn om dat eiwit tot kalmte te manen, en Hexinol doet dat fijntjes na.

Het verschil is wel dat de stof niet de gevolgen aan pakt aan het einde van de keten, maar het al bij de wortel probeert te doen.

De lijn komt in vijf producten: een dag- en nachtcreme spf 15 € 32,95, een ultraherstellende creme sfp 15, € 32,95 , een oogcreme, € 23,95, een serum, € 34,95 en een reingingsmilk € 14,95. Fijne prijzen in het middensegment, wij zijn dan ook razendbenieuwd naar de effecten ervan op de huid. Wellicht gaat ons testpanel er binnenkort wel mee aan de slag!

Lees ook:

Lees ook