Gevoelige huid Gezicht

Marktsegment ‘ gevoelige huid’ blijft groeien – nu met Simple en Olaz

Op BeautyJournaal raken we zo onderhand niet meer uitgepraat over de gevoelige huid. Het is een interessant fenomeen waarover nog heel veel niet duidelijk is, ondanks alle serieuze maar nog altijd slecht onderbouwde uitspraken die talloze experts doen. Onlangs had ik een pittig gesprek met hoogleraar Dermatologie, prof. Neumann, waarvan ik binnenkort verslag zal doen.

Maar eerst weer wat verzorgingsnieuws. In Amerika bracht Unilever recentelijk de lijn Simple  Facial Skin care uit. In Engeland bestaat het alweer 50 jaar, en volgens SpecialChem zou het al jaren de best verkochte lijn zijn in dit segment. Ik smul van dit soort berichten, omdat ik nog nooit van het merk gehoord had! En denk dan meteen: waarom is het er bij ons niet, waarom duurt in dit land altijd alles zo lang?

De lijn bestaat uit 13 producten. Alle belangrijke, potentieel irriterende stoffen zoals parfum en kleurstof zijn eruit gelaten en nog een aantal stoffen. Mocht je binnenkort nog naar Engeland gaan, kijk dan eens naar dit merk en laat ons weten wat je ervan vindt.

Hoewel parfum bekend staat als de grootste irritant voor de huid, blijkt gek genoeg uit het consumentenonderzoek dat het RIVM vorig jaar hield naar irritaties in cosmetica, dat parfum helemaal niet zo hoog scoorde. Lees dit artikel er nog maar eens op na. Het sterkt de industrie om toch parfum te blijven gebruiken, maar critici laten weten dat zo’n onderzoek helemaal geen waarde heeft, omdat consumenten zelf, zonder enige kennis een lijst online moesten invullen als ze onduidelijke irritaties ondervonden.

Maar er is geld te verdienen in dit segment en zo komen wellicht toch nog goede zaken samen. Olaz introduceert nu, na recent nog de lijn voor de gevoelige huid te hebben neergezet, Regenernist 3 zone treatment cream fragrance free. Fijn, al was het maar dat ik persoonlijk altijd moeite hebben met de parfumering van Olaz producten. Ik vind ze simpelweg niet lekker, terwijl ik de formules van het merk wel interessant vind. Dus nu kan ik ongestoord verder smeren met de cocktail van peptiden, niacinamide, provitamine B5, vitamine E, groene thee en allantoine. Joepie! De geurloze variant is vanaf 1 juli te koop voor 32,99. Schrijf maar op je wensenlijstje.

By thé way: Clinique produceert al decennialang parfumerie huidverzorgingsproducten. Ook Decubal heeft een vriendelijke parfumloze lijn.

Lees hier meer nieuws voor de gevoelige huid: productnieuws, reviews, expertadviezen

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

7 reacties

  • dag soon, daarom zitten er conserveringsmiddelen in cosmetica, en die werken over het algemeen zeer goed. ik heb het zelf nog nooit mee gemaakt dat een creme bedorven raakte. met de grote, bekende merken althans. tenzij je hem misschien jaren laat staan of te maken had met een vaag onbekend merkje met een slechte formulering? ik ken ook het principe niet dat vocht actives aantast, over welke actives praat je dan?

  • Monique, ik vind het idd erg onhygiënisch. Wat je zegt over vit C daar ben ik van op de hoogte, maar doordat er in een pot sneller bacterieën of vocht komt gaat de werkzaamheid van de wel aanwezige producten sneller verloren, en het product bederft sneller. Voor mij geen pot meer! (maarja tot nu toe heeft nog niets de producten van jetske verslagen! Dus het hoeft ook niet)

  • Heb een paar jaar terug een poosje in de UK gewoond voor mijn modestudie en toen het merk leren kennen. Laatst tijdens een stedentripje naar Londen weer de toner gekocht. De wipes zijn trouwens ook super!

  • cool barbara, koop je dat online dan of haal je het in de UK op?

  • Ik ken Simple al langer. Heb mijn 2e fles toner bijna op. Goed spul en lekker cheap.

  • hoi soon,waarom zou het in een flacon moeten zitten? omdat je dat schoner vindt of omdat je denkt dat anders de werkzaamheid van de stoffen achteruit gaat? dat laatste kan zeker zo zijn, maar dan gaat het wel om specifieke stoffen zoals vitamine C, en dat zit niet in dit product. alles hangt van de formulering af en de opneembaarheid en beschikbaarheid van stoffen in creme en het is echtn iet altijd nodig dat het dan in een flacon moet zitten:-)

  • Wat fijn dat de 3 zone treatment nu parfumvrij verkrijgbaar is!! Ik reageer sterk op parfum. Het zou alleen nog fijner zijn als het product in een (luchtvrije) pompflacon zou zitten, waarom nou toch in een pot?? Alleen daarom al zou ik twijfelen om het product aan te schaffen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.