Op BeautyJournaal raken we zo onderhand niet meer uitgepraat over de gevoelige huid.

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

Op BeautyJournaal raken we zo onderhand niet meer uitgepraat over de gevoelige huid. Het is een interessant fenomeen waarover nog heel veel niet duidelijk is, ondanks alle serieuze maar nog altijd slecht onderbouwde uitspraken die talloze experts doen. Onlangs had ik een pittig gesprek met hoogleraar Dermatologie, prof. Neumann, waarvan ik binnenkort verslag zal doen.

Maar eerst weer wat verzorgingsnieuws. In Amerika bracht Unilever recentelijk de lijn Simple  Facial Skin care uit. In Engeland bestaat het alweer 50 jaar, en volgens SpecialChem zou het al jaren de best verkochte lijn zijn in dit segment. Ik smul van dit soort berichten, omdat ik nog nooit van het merk gehoord had! En denk dan meteen: waarom is het er bij ons niet, waarom duurt in dit land altijd alles zo lang?

De lijn bestaat uit 13 producten. Alle belangrijke, potentieel irriterende stoffen zoals parfum en kleurstof zijn eruit gelaten en nog een aantal stoffen. Mocht je binnenkort nog naar Engeland gaan, kijk dan eens naar dit merk en laat ons weten wat je ervan vindt.

Hoewel parfum bekend staat als de grootste irritant voor de huid, blijkt gek genoeg uit het consumentenonderzoek dat het RIVM vorig jaar hield naar irritaties in cosmetica, dat parfum helemaal niet zo hoog scoorde. Lees dit artikel er nog maar eens op na. Het sterkt de industrie om toch parfum te blijven gebruiken, maar critici laten weten dat zo’n onderzoek helemaal geen waarde heeft, omdat consumenten zelf, zonder enige kennis een lijst online moesten invullen als ze onduidelijke irritaties ondervonden.

Maar er is geld te verdienen in dit segment en zo komen wellicht toch nog goede zaken samen. Olaz introduceert nu, na recent nog de lijn voor de gevoelige huid te hebben neergezet, Regenernist 3 zone treatment cream fragrance free. Fijn, al was het maar dat ik persoonlijk altijd moeite hebben met de parfumering van Olaz producten. Ik vind ze simpelweg niet lekker, terwijl ik de formules van het merk wel interessant vind. Dus nu kan ik ongestoord verder smeren met de cocktail van peptiden, niacinamide, provitamine B5, vitamine E, groene thee en allantoine. Joepie! De geurloze variant is vanaf 1 juli te koop voor 32,99. Schrijf maar op je wensenlijstje.

By thé way: Clinique produceert al decennialang parfumerie huidverzorgingsproducten. Ook Decubal heeft een vriendelijke parfumloze lijn.

Lees hier meer nieuws voor de gevoelige huid: productnieuws, reviews, expertadviezen

Lees ook