shop Mr. Smith Pigments voor een gloedvolle haarkleur Alle beautyjournalisten zijn groot fan van de fantastische kleurconditioners van het Australische merk Mr. Smith. Voor een opfrisbeurt van de tint of zelfs een lichte kleurverandering. Bekijken Ik ken geen vrouw die geen lipbalsem in haar toilettas heeft. Er wordt niet vaak aandacht besteed, maar het kan […]

03:06 - 01:52
luistertijd 03:06 - leestijd 01:52

Ik ken geen vrouw die geen lipbalsem in haar toilettas heeft. Er wordt niet vaak aandacht besteed, maar het kan niet anders dan dat het een van de meest verkochte producten moet zijn – standaard. Er zijn weer een paar leuke, nieuwe producten op dit gebied uit:

Dr. Murad Soothing Skin, Lip & Cuticle Care, een hydraterende balsem die kleine huidirritaties vermindert en de huid helpt te herstellen. Het is een handige multipurpose probleemoplosser en zo zien we cosmetica graag, omdat het simpelweg ook kan. Heel veel stoffen zijn namelijk gewoon multi inzetbaar. Dit product werkt in op de huidbarrière en kan dus zowel op de lippen, op de huid als op de nagelriemen gebruikt worden, dankzij de handige applicator. Er zit vitamine E in, bèta hydroxy zuur (geen percentage genoemd) en lanoline. Er wordt een bokkenpootje bijgeleverd om de nagelriemen te verzorgen. De penkost 19,90.

Pascaud Lip Control is ontwikkeld om de liphuid te beschermen en te herstellen. Het is een multitasker: velletjes, droogte, schraalheid en fijne lijntjes worden minder. Het serum vormt een laagje op de lippen tegen irriterende invloeden van buitenaf. Handig verpakt in een luchtdicht doseerspuitje. Je leest er meer over in het merkdossier van Pascaud.

Etos Serum lipstick met anti-aging verzorging. Leuk dat ook massmarket nu een product te koop is met extra anti-agingstoffen voor een supervriendelijk prijsje van 3,99 euro. Aan de was zijn extra hydraterende stoffen toegevoegd die de liphuid onmiddellijk heerlijk laat aanvoelen en uitdroging tegengaat. Het hart van de lipstick is wit, waarin de stoffen zitten. De lipstick is verkrijgbaar in 5 kleuren en tot en met 13 mei krijg je ook nog 25% korting op de prijs.

The Body Shop komt vanaf 11 juni met wat zij een ‘ cruelty free’  make-upserie noemt onder de naam Lily’s, naar celebrity Lily Cole. Nu rillen wij bij voorbaat al van zo’n marketingterm als diervriendelijk, omdat het totaal onrecht aandoet aan de huidige situatie in de cosmetica-industrie. Maar goed, we lezen dat deze make-uplijn geen luizenschildjes bevat die normaliter ingezet kunnen worden als kleurstof (wie treurt er om een dode luis, eigenlijk?) en voor de shimmereffecten in de make-up zijn geen vermalen schelpen van schelpdieren gebruikt, maar mica of wel zand (overigens zeer standaard hoor, dat mica gebruikt wordt).

Er zitten leuke lipglosses in die lippen mooi kleuren, zacht houden en je geweten schoonpoetsen. Het zijn mini’s van 6 ml die wel een pittige 7 euro kosten. In de kleuren Go Pink en Go Wild en Go Crazy, met maximale glans. Voor de make-upkwasten uit de lijn is geen geitenhaar maar synthetisch haar gebruikt.

PS: wil je weten wat mijn favorieten zijn? De lipbalm van Medik8, La Mer lipbalm en simpele vaseline uit een blauw doosje van Etos. Ook gebruik ik de Echinacea stick van A. Vogel regelmatig.

Lees ook