Afgelopen week heb ik je uitvoerig uit te doeken gedaan waarom antizonnebrandcrèmes met toegevoegde stoffen tegen vrije radicaalinwerking zo belangrijk zijn.

03:49 - 02:17
luistertijd 03:49 - leestijd 02:17

Afgelopen week heb ik je uitvoerig uit te doeken gedaan waarom antizonnebrandcrèmes met toegevoegde stoffen tegen vrije radicaalinwerking zo belangrijk zijn. Dit was naar aanleiding van een wetenschappelijke literatuurstudie die dat nog eens bewijst, en onderstreept. Hieronder tref je deel 2 van twee delen van zonnebrandproducten die min of meer aan deze eisen voldoen – in verschillende prijsklassen.

L’ Oréal Solar Expertise Gold Protection combineert optimale bescherming met eveneens optimale bruining. Zoals gezegd: bruin is weer in! Deze serie komt in grote flessen van 250 ml voor 18 tot 21 euro, in filters spf 20,30 en 50 – het beroemde Mexoryl filter met uva-uvb bescherming. De milks geven de huid een gouden gloed. Wij hebben het nog niet uitgeprobeerd, maar vinden het een leuke geste. L’Oréal heeft ook een golden mousse zelfbruiner voor 19,99 euro om de teint op te pimpen en een Glam Bronze Trio poeder met drie kleurschakeringen, verkrijgbaar in twee intensiteiten voor 13,49 euro.

La Prairie biedt voor de fans een compacte zonnelijn met producten voor gezicht en lichaam die eveneens op de drie belangrijke niveaus beschermen: uv-bescherming, voeding en vrije radicaalvormingsafweer. Er is een Sun Protection Emulsion Face spf 30, lightweight, en moeiteloos te vervangen door je dagelijkse dagcrème, een bodylotion spf 30, en een speciale oog,lip en neusstick spf 40, incluis de oorschelpen. klein dus handig in de tas. De producten beloven een verfijnde glow op de huid te geven. De royale 125 ml tube voor gezicht kost 96 euro, de body van 180 ml is 72 euro, de stick van 10 gr is 56 euro. Moeiteloos te combineren met de Gradual Tanning Lotion for Face & Body. Aan de bekende bruiningsstof DHA is Erythrulose toegevoegd voor een subtiel en natuurlijk kleurresultaat, zonder strepen, 180 ml kost 72 euro.

Garnier Ambre Solaire heeft de lijn uitgebreid met de Golden Protect & Sun Protection Lotions met vitamine C. De golden tan is hot, dat wist je al en het wordt ook steeds belangrijker om zonproducten aan te vullen met extra vitaminen en andere stoffen om vrije radicalen weg te vangen. Lees dit wetenschappelijk literatuuronderzoek er nog maar eens op na. Ook alles wat met de tropen te maken heeft is hot, dus waarom niet een fijne mix van Tiare bloemen, Monoi olie en kokosnoot olie toevoegen? Krijg je een fijne zachte huid van en het geurt lekker tropisch. Garnier zet op deze gouden-gloed-producten lager in met bescherming dan L’Oréal Paris: spf 10, 20 en 30, de prijzen liggen ongeveer op hetzelfde niveau, alleen bij Garnier is de inhoud minder: tussen de 15 en 17 euro voor 200 ml. De shoot met Yfke Sturm voor deze zomercampagne vinden we ontzettend leuk.

Shiseido Sun Protection spray oil-free spf 15 is heerlijk nieuws door Shiseido fans. Deze dus olievrije, hydraterende spray trekt snel in en bevat zowel uv-b- als uva bescherming. Shiseido belooft onzichtbare bescherming, bovendien ook protectie tegen vrijeradicaalvorming en extra zachtheid voor de huid.

Sun Perfection van hannah. Deze nieuwe lijn met zonverzorging beschermt en verzorgt je huid van top tot teen.  Meest spraakmakend is de Fade Cream, speciaal voor de lichtgetinte door donkere huid, om pigmentatievorming tegen te gaan. Hoe meer pigment je van nature aanmaakt, hoe donkerder het te zien zal zijn op dit huidtype 3 tot 4. Het bevat een spf 10 filter, naast uv-a protectie en voedende stoffen uit macadamia om de huidbarriere te beschermen. Je leest meer over dit product in hannah’s merkdossier.

Lees ook