shop Mr. Smith Pigments voor een gloedvolle haarkleur Alle beautyjournalisten zijn groot fan van de fantastische kleurconditioners van het Australische merk Mr. Smith. Voor een opfrisbeurt van de tint of zelfs een lichte kleurverandering. Bekijken Afgelopen week heb ik je uitvoerig uit te doeken gedaan waarom antizonnebrandcrèmes met toegevoegde stoffen tegen vrije radicaalinwerking zo belangrijk […]

04:12 - 02:31
luistertijd 04:12 - leestijd 02:31

Afgelopen week heb ik je uitvoerig uit te doeken gedaan waarom antizonnebrandcrèmes met toegevoegde stoffen tegen vrije radicaalinwerking zo belangrijk zijn. Dit was naar aanleiding van een wetenschappelijke literatuurstudie die dat nog eens bewijst, en onderstreept. Hieronder tref je deel 1 van twee delen van zonnebrandproducten die min of meer aan deze eisen voldoen – in verschillende prijsklassen.

MBR Medical SunCare parfumvrij

Het chique Duitse merk MBR dat bij Douglas te koop is heeft de Medical Sun Care lijn. Dit impliceert nogal wat, door het woord medical, maar men wil ermee aangeven dat het merk up to date is met de laatste innovaties: zowel uv-b als uv-a bescherming en er zijn extra verzorgende en beschermende stoffen aan de lijn toegevoegd, zoals vochtminnende en kalmerende stoffen, en stoffen die de huideigen afweer stimuleert en huidbeschadiging oiv licht tegengaat. Wij geloven zeer graag dat de producten van MBR van hoge kwaliteit zijn, alleen laat de persinformatie steken vallen. Er wordt veel te weinig uitgelegd om de kwaliteit van de producten te onderstrepen. Gemiste kans van Douglas en importeur Tenne Cosmetics. De producten zijn kostbaar, een goed verhaal erbij is onmisbaar. Voor wie het wenst: interessant zijn de High Protection Face & Bodycream spf 50, niet vet, niet plakkerig, ook geschikt voor de gevoelige huid (alle producten zijn parfumerie). 100 ml kost 180 euro. Ik zou als ik jou was eens wat monsters bij de Douglas gaan vragen om de producten te testen.

Clinique SolarSmart parfumvrij

Alle producten in frisgele verpakking voor gezicht en lijn, met spf’s variërend van 15 tot 40 spf, zijn parfumvrij, voorzien van eveneens uv-a filtering, vetvrij en waterbestendig – voor zover dat überhaupt echt mogelijk is. Ook deze producten beschermen op drie niveaus: uv-bescherming, voeding en extra bescherming tegen vrije radicaalvorming. SolarSmart spf 30 Face cream 50 ml kost 25,50.

Ook Collistar gaat nu all the way met bescherming:  uv-b en uv-a straling, ir-straling, bescherming tegen vrije radicalen. Collistar maakt graag gebruik van door grondstofleveranciers geleverde kant-en klare cocktails: in dit geval heet het Unipertan (acetyl tyrosinase, riboflavine, adenosine triphosphaat). Er aan toegevoegd om de bruine teint te versnellen en te verdiepen. Jaja, bruin zijn wordt deze zomer weer volop gepromoot, hoe vetter bruin, hoe beter! Opmerkelijk is daarbij dat het nu een gezichtsproduct, de Supertan Treatment, verkoopt met een opvallend lage spf 6 bescherming. Dit zou bedoeld zijn voor de eerste zonnestralen, als de kracht nog niet zo groot is, maar die je al wel wilt gebruiken om zo snel mogelijk een ‘ tan’ te krijgen.

Het product is ook geschikt voor op de zonnebank. Dit laatste moeten we natuurlijk helemaal niet aanmoedigen, maar het is als nieuws opvallend genoeg om er toch melding van te maken. Je kunt al beginnen met dit product enkele dagen voordat je überhaupt de zon ingaat. Verder zitten er in dit product vochtverzorgers + kalmering zoals beta-glucan en glycerine en calendula en stoffen die vrije radicalen wegvangen (vit E, extract uit watermeloen, algextract). 50 ml voor 28,50 euro. Interessant vinden wij als echte beschermer de Global Anti-age protection tanning facecream spf 30, in luchtdichte flacon, ook tegen pigmentvlekvorming. Zeer gevoelige huid? Ook daar heeft Collistar een lijn voor, Active Protection: zonder geur- en kleurstoffen, zonder parabelen, zonder alcohol, zeep en de bekende allergenen waaronder nikkelen. Een speciale siliconenmix zorgt ervoor dat het filter op de huid blijft liggen en er niet intrekt.

Afgelopen jaar hebben wij al regelmatig aandacht besteed aan de producten van Pascaud, en ook nu willen we weer even hun zonbescherming onder de aandacht brengen: de uitstekende UV Defense dagcrème met zeer hoge zonbescherming, dus een fijn twee-in-een product, en de Bronzestim supplementen om de huid van binnenuit weerbaarder te maken tegen uv-straling met bètacaroteen, lycopeen, luteine, diverse anti-oxidanten en mineralen. Je leest er hier meer over.

Lees ook