shop Viridian EPA + DHA omega 3-6-9 vegan Deze olie van Viridian is volledig plantaardig. De omega vetten 3, 6 en 9 komen uit algen en chiazaad. Ze zijn koudgeperst. Bekijken Kérastase is voor mij een betrouwbaar en zeer bekend merk in de wereld van haarverzorging. Bovendien zijn de producten heel effectief. Om een jongere […]

04:13 - 02:32
luistertijd 04:13 - leestijd 02:32

Kérastase is voor mij een betrouwbaar en zeer bekend merk in de wereld van haarverzorging. Bovendien zijn de producten heel effectief. Om een jongere doelgroep aan te spreken komt Kérastase met de Cristalliste lijn. Deze lijn is special voor mooi lang haar, een look die vooral door twintigers gedragen wordt.

Lang haar

Lang haar is het ultieme fashion accessoire. Je kunt het dragen zoals je wilt, als het maar mooi valt en een natuurlijke glans heeft. Volgens Kérastase is lang haar niet alleen een uiterlijk kenmerk. Lang haar is vooral bepalend voor je gevoel en maakt deel uit van je identiteit. Kijk ook naar het modebeeld en je ziet dat lang haar helemaal hot is, al geruime tijd zelfs. De Cristalliste lijn zorgt volgens Kérastase voor mooi, glanzend en goed vallend lang haar.

De onderdelen van de lijn

Het leuke aan Kérastase vind ik niet alleen de producten, maar ook de taal die gebruikt wordt. Een shampoo is niet gewoon een shampoo, nee, dit is een bad. De Cristalliste lijn bestaat uit twee verschillende shampoos oftewel baden. Een voor dik lang haar en een voor fijn lang haar. Beide shampoos zijn vrij van parabeen, siliconen en kleurstoffen. Met eigenschappen van lang haar is speciaal rekening gehouden. Bij lang haar is de aanzet vaak vetter dan de haarpunt. Het ‘bad’ zorgt ervoor dat dit goed gereinigd wordt terwijl de conditioner het lange haar verzorgd en hersteld. Door het toevoegen van polymeren worden de haarschubben glad gestreken waardoor het haar glad en glanzend is. Bijzonder vind ik ook de Lumière Liquide. Een bijna waterachtige vloeistof die prachtige glans aan het haar geeft zonder het haar vet te maken of te verzwaren. Het is een finishing touch product dat vooral goed tot zijn recht komt als je haar glad geföhnd is.

Eigen ervaring

Bij de lancering van een nieuw Kérastase product mag je als journalist altijd naar hun speciale kapsalon in het L’Oréal hoofdkantoor komen. Hier kun je dan de producten ervaren en uitproberen, onder begeleiding van een professionele kapper. Heerlijk!

Na een uitleg over de haarlijn (op de Ipad) werd mijn haar door de aanwezige kapper beoordeeld. Ik heb lang haar en het is redelijk dik. Er werd gekozen voor de shampoo voor dik lang haar. Vervolgens werd ik naar de wasbak geleid en begon een heerlijk ontspannende wasmassage gevolgd door een verzorging. Mijn haar werd helemaal vertroeteld en ik was weer helemaal ontspannen. Ik werd terug geleid naar mijn stoel en het föhnen kon beginnen. Eerst werd er nog wat Lumière Liquide aangebracht. Mijn haar is zo lang dat er hulp nodig was, de aardige pr-dame bood haar diensten aan en föhnde de andere kant van mijn hoofd. Eerlijk is eerlijk, wat was mijn haar mooi glanzend en glad. Van nature heb ik krullen haar, dus zo’n gladde look was even wat anders voor mij!

Tot slot kreeg ik ook nog te zien welke verschillende haarstijlen ik thuis kan maken. Ik kreeg een nepvlecht in mijn haar en het haar werd er kunstig omheen opgestoken. Op het YouTube kanaal van Kérastase kan je filmpjes bekijken met verschillende stylingtips.

Eind oordeel

Een heerlijke haarlijn vooral als je het haar gaat glad föhnen. Als ik mijn haar natuurlijk laat drogen zijn mijn krullen iets slapper dan dat ik gewend ben. Maar mijn haar is wel glanzend, en ziet er mooi en gezond uit. Natuurlijk kan ik niet zonder mijn lievelingsproduct, de Kérastase Elixir Ultime. Dit breng ik na elke wasbeurt in mijn haar aan. Al met al ben ik zeer tevreden en zijn dit zeker producten die ik blijf gebruiken.

Lees ook:

Lees ook