shop Pascaud Vernix Caseosa dag- en nachtcrème Pascaud Vernix Caseosa bevat een heel bijzondere stofje dat je kunt vergelijken met het natuurlijke waslaagje op een babyhuid. Ideaal voor de drogere, gevoelige huid. Voelt niet vet aan. Must have in your stash! Bekijken Essence, een van Nederlands populairste budgetmerken komt deze zomer met een eigen parfumlijn. […]

05:27 - 03:16
luistertijd 05:27 - leestijd 03:16

Essence, een van Nederlands populairste budgetmerken komt deze zomer met een eigen parfumlijn. Zes unieke geuren die vanaf juni te koop zijn bij de Kruidvat. Nu zullen velen denken: bah, budget parfum. Maar Essence weet zelfs mij, vervend beauty fan ervan te overtuigen. Heerlijke geuren voor een kleine prijs, het kan en Essence bewijst het.

10 Jarige bestaan Cosnova Cosmetics

Essence gaf een zeer speciale perspresentatie, niet alleen de lancering van een eigen parfumlijn maar ook het 10 jarige bestaan van Cosnova Cosmetics kwam aan bod. Het familiebedrijf dat de cosmeticawereld wist versteld te laten staan. Toen zij 10 jaar geleden bekend maakte dat zij kwalitatief goede cosmetica wilde maken, met goede pigmentatie en on-trend producten voor een lage prijs werden zij uitgelachen en voor gek verklaard. Cheap stond toen nog voor slechte kwaliteit, tegenwoordig gelukkig niet meer met de komst van merken als Essence en Catrice. Zoals ze zelf zeggen is Essence dol op kleur en sinds kort ook op geur. Ik was sceptisch toen ik las dat Essence met een eigen geurlijn kwam. Oh nee, weer van die zoete meidengeuren daar zijn er toch al genoeg van. Maar nee, Essence pakt het anders aan. Kwalitatief goede ingrediënten en 6 zeer eigentijdse moderne geuren.

6 Unieke geuren

Essence komt met 6 verschillende ‘moods’ die de geuren omschrijven. Zo heb je: Like A Walk In The Summer Rain, Like A Trip To New York, Like A New Love, Like A Day In de Candy Shop, Like A First Day Of Spring en Like A Girls Night Out. Elke geur heeft een compositie die deze ‘mood’ het beste weergeeft. Like A Walk In The Summer Rain is een bloemrijke heldere watergeur. De topnoten zijn: citroen, sinaasappel, cyclaam, frisse aldehyde en watermeloen. De hartnoten van deze geur zijn: marine, lelietjes van dalen, fresia en ozon. De basis van deze geur is mos, cederhout en musk. Dit samen vormt een heerlijke zachte zomerse geur. Like A Trip To New York is mijn persoonlijke favoriet. Het is een echt heerlijke fruitige geur, die door alle verschillende citrusvruchten echt past in de zomer. De topnoten zijn: kardemon, elemi. Grapefruitschil en cranberry. De hartnoten zijn: roos en datura. De basis van de geur bestaat uit cederhout, without en amber. Dit alles zorgt voor een heerlijk frisse geur met een warm randje. Like A New Love is een zachte lieve geur met lekkere ingrediënten. De topnoten bestaan uit mandarijn, grapfruit, peper en elemi. Het hart van deze geur bestaat uit pioenroos, hyacint, roos en perzik. De basisnoten zijn: koffie, chocolade, vanille en musk. Vooral die basis geeft deze geur een warme rand.

Like A Day In de Candy Shop is de geur waar ik het meest over verrast was. De naam doet mij vermoeden dat het een mierzoete pop geur zou zijn. Niets is minder waar, het is sensuele, bloemrijke en fris zoete geur. De topnoot bestaat uit perzik en orchidee. De hartnoten van deze geur zijn: lelie, heliotroop en jasmijn. De basis van deze geur is vanille, tonkabonen en zachte musk. De tijd van het jaar die ik heel speciaal vind is de eerste dag van de lente. Voor mij is dit de dag dat alle knoppen van de bomen en planten overnacht uitzijn gekomen. Elk jaar probeer ik deze dag bewust mee te maken, echt wonderbaarlijk hoe alles zo snel in bloei kan staan. Nu komt Essence met een geur die deze ‘mood’ perfect weergeeft. Like A First Day Of Spring is de geur van frisse bloesems in de lucht. Dit is een bloemige en fruitige geur. De topnoten zijn: ananas, sinaasappel en mandarijn. Het hart van de geur bestaat uit praline, bramen en roos. De basis is sandelhout, musk en vanille. De laatste geur is gelijk ook de zwaarste van het stel. Like A Girls Night Out is een echt volwassen geur, helemaal niet zoals de naam doet vermoeden. De topnoten bestaan uit elemi, gele mandarijn, dragon fruit en goji bes. De hartnoten zijn: roos, perzik, magnolia en mandarijnbloesem. De basis van de geur bestaat uit vetiver, vanille en musk. Vetiver, een van mijn favorieten bestanddelen in parfum en geeft deze geur een unieke compositie.

Yes you can

Ik wil het bijna van de daken schreeuwen: ‘HET IS MOGELIJK’, om kwalitatief goede geuren te maken voor een minimale prijs. Cosnova weet ons weer te verassen, soms is het gewoon heerlijk om ongelijk bewezen te zien worden. Like A Walk In The Summer Rain en Like A First Day Of Spring zijn tijdelijke geuren, deze zullen 6 maanden te koop zijn waarna ze uit de winkel verdwijnen. Het is goed mogelijk dat Essence hetzelfde met de geuren gaat doen als met de make-up. Tijdelijke trendgeuren die relevant zijn voor het moment. De geuren zijn vanaf juni te koop bij de kruidvat. 50 ml is €6.99 en een de travel spray van 10 ml is €2.99.

Lees ook:

Lees ook