shop Chanel Les Beiges Eau de Teint zomerfoundation Chanel Eau de Teint foundation heeft een ultrafijne, waterachtige geltextuur. Fraaie glow, subtiel tint, verkoelend. Bekijken Een ‘Stash’ is een geheime opslag zoals een schatkistje. Het gaat dus om opslag van goederen die een waarde vertegenwoordigen, hetzij van echte waarde of die je er zelf aan geeft. […]

06:20 - 03:48
luistertijd 06:20 - leestijd 03:48

Een ‘Stash’ is een geheime opslag zoals een schatkistje. Het gaat dus om opslag van goederen die een waarde vertegenwoordigen, hetzij van echte waarde of die je er zelf aan geeft. Je begrijpt, ‘je of mijn Stash’, zoals ik dat lees en hoor op de websites van de Nederlandse beautybloggers wordt eerbiedig uitgesproken en beschreven, en zo hoort het! Make-up en mooie cosmetica zijn enorm waardevol en vandaar noem ik het ook liefdevol ‘Mijn Stash’.

Vreemde afkortingen

Dagelijks of vaker bekijk ik de websites van mijn favoriete bloggers; Cynthia (Misslipgloss), Mascha (Beautygloss), Serena (Beautylab) en Debbie (Beautyscene). Iedere dag word ik getrakteerd op meerdere artikelen over make-up en cosmetica. Dit wordt vergezeld met een fotoreportage of een filmpje en keer op keer kijk ik ademloos toe. Vanaf mijn eigen bank kijk ik in een huiskamer, badkamer of keuken waar liefdevol een aantal nieuwe of favo producten of een FOTD, EOTD of NOTD wordt gedemonstreerd. De vreemde termen en afkortingen vliegen je om de oren, OTD is of the day en de F, E en N zijn dan face, eye’s en nails. Vervolgens geven de bloggers je nog de swatches van de gebruikte producten zodat je de kleuren wat beter kan zien. Een swatch is dus geen horlogemerk maar een close-up van bijvoorbeeld oogschaduw, blush of lipstick vaak op de onderarm uitgesmeerd.

Vooral ‘wat er niet mag ontbreken in je Stash’ schrijf ik braaf op. Zo ben ik aan MAC (Shroom oogschaduw is base èn highlighter) en Urban Decay (Naked palet) geraakt. Al biecht ik op dat ik beide Naked paletten tot nu toe niet heb gebruikt, durf het niet aan te breken. Al weet ik nu welke kleur ik het beste op mijn bewegend ooglid kan doen en welke in mijn crease! Crease? Ja, crease!  Dat heette vroeger arcadeboog en als je deze niet goed aanzet dan heb je geen mooi effect van de schaduw die dus je ogen accentueert.

Bekijk hier mijn favo roze-lippen-filmpje van Miss Lipgloss:

Stash-filmpjes

Stash-filmpjes vind ik geweldig en vooral die van Debbie van Beautyscene. Debbie heeft volgens mij alles van MAC, vooral van die speciale thematische series. Al babbelend trekt ze lade na lade open en laat zij die mooie palletjes zien. Van oogschaduw, blush tot haar poedertjes. De geluidjes van plastic op plastic en het openen en dicht doen van de doosjes masseren mijn oren als een symfonie van Bach. De filmpjes over MAC kwasten heb ik wel een paar keer bekeken, vervolgens ben ik met een boodschappenbriefje naar de Douglas gegaan.

Bekijk hier het kwastenfilmpje:

Beautyscene

Beautyscene is een volwassener beautyblog (doelgroep 18-25 jaar) en schroomt ook niet om de duurdere merken zonder enige vorm van gene te reviewen. Het hoort ook bij Beautyscene! De comments (reacties) zijn op de blogs van Mascha en Cynthia (doelgroep 13-18 jaar) niet mals als zij duurdere producten reviewen. Jonge meiden kunnen dat nog niet betalen en willen alleen reviews van merken die wel in hun budget passen. Ik heb wel eens het idee dat Cynthia en Marcha soms op eieren lopen om hun bezoekers te behagen. De reacties (honderden per onderwerp!!!) vind ik wel eens behoorlijk over the top over iets als een spelfout of een duurder product. Ik zou die nare reacties echt verwijderen, pfff…

Beautylab

Serena van Beautylab heeft een andere stijl. Zij mixt beauty met fashion, haar Clarence en Coco (hele mooie katten), familie, interieur en innerbeauty. Ze heeft een geweldig gevoel voor humor en dat wordt helemaal bal met haar vriendin Samantha uit UUUtreg!

Bekijk hier mijn favo met Samantha:

Serena is van de DIY. Wat?! Do it yourself, met andere woorden, cosmetisch knutselen. Kaarsen en make-up remover maak je zelf in je keukentje en Serena helpt je. Tot nu toe heb ik het zelf nog niet gedaan, maar ik kan me voorstellen dat het iemand prikkelt.

Bekijk hier mijn favo-filmpje met Serena:

Intiem bloggen

De afgelopen jaren zijn mijn beautybloggers op zich zelf gaan wonen, verliefd geworden, kinderen groeien op en ze (de bloggers) zijn succesvol en beroemd geworden. We gaan zelfs mee als zij op vakantie gaan! Best wel intiem, vind je niet?

Geld in het laatje

Inmiddels is mijn Stash gegroeid tot een aantal schatkistjes vol met producten die de beautybloggers mij hebben geadviseerd. Het kost me soms moeite om niet naar de Douglas, Sephora, ICI paris of Skins te racen of in te loggen, want ik ben oh zo gevoelig voor de adviezen van mijn beautybloggers.

En, ja de beautybloggers zijn eigenlijk heel slimme zakenvrouwen. Een webshop, zo handig, want ik kan na een filmpje het product direct bestellen. Hoe makkelijk kan mijn leven worden, toch? Ach, ze hebben gelijk, waarom inkomen laten liggen als het zowat voor je deur ligt? Doorklikken naar andere websites en advertorials brengt geld in het laatje. Op den duur genoeg om ervan te leven en dat is geweldig. Maar geloof mij, het is hard werken. Zelf weet ik (als BeautyJournaal testpanellid) dat een review schrijven veel tijd kost en dan nog ben ik niet 100% tevreden. De hele week naar Amsterdam (Londen, Parijs) reizen voor events, trein in trein uit, zo gaat dat bij de bloggers. Het beautyJournaal panel gaat ook wel eens op stap en dat ervaren we als een schoolreisje! Ik ben al dagen van te voren in de weer ‘met wat moet ik aan’ en ‘hoe zit dat met de trein?’

Maar de Bloggers klagen nooit, anders krijgen ze weer 300 comments die vol staan met pittig onbegrip. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zij niet moe worden van make-uppen?

OMG…

Als ik opnieuw gebakken kan worden dan graag als beautyblogger!

Lees ook:

Lees ook