Een heerlijke luxe lichaamsolie!

03:36 - 02:10
luistertijd 03:36 - leestijd 02:10

Clarins body treatment oil Firming

Clarins, het merk van de plantjes en oliën. Het merk dat in mijn geheugen gegrift staat dankzij de heerlijk geurende Eau Dynamisante lichaamsspray.

Nu mocht ik de Tonic testen, een lichaamsolie voor een mooiere huid in oei, oei, een glazen flesje – als dat maar goed gaat.

Beloften

Clarins heeft drie oliën in het assortiment die werken volgens aromatherapie. Mijn Huile ‘Tonic’ zorgt voor het versterken en behouden van de elasticiteit van de huid tijdens zwangerschap en lijnen. Het voorkomt dus striae.

Door het stoppen met roken kleven er wat ongewenste kilo’s vooral rond mijn buik en dat had ik verstandelijk ingecalculeerd maar gevoelsmatig voel ik me een dikke pad. Gewichtsschommelingen kan ook striae veroorzaken en ik heb daarom de olie preventief ingezet.

Hoe is het in gebruik?

Toen ik de geur besnuffelde rook ik een pittige frisse, kruidige en opwekkende geur. Toen ik de Huile ‘Tonic’ probeerde kwam ik net uit de nachtdienst en dan voel ik me altijd brak. Het enige wat helpt is actief te worden en weer mens worden in plaats van nachtdier. Het is de bedoeling dat je de olie op de natte huid aanbrengt of inmasseert en daarna weer kort onder de douche die niet zo warm staat.  Het inwrijven doe je dan zonder de douchestraal. Ik heb de tijd genomen om al masserend de olie op mijn ledematen op te verspreiden. Mijn edele delen, hals en oksels heb ik om mijn gevoeligheid niet uit te dagen over geslagen. Een klein scheutje olie in de kom van mijn hand is echt voldoende voor je lijf.

De intense geur die vrij komt verandert van geur in emotie. Ik bemerk iedere keer dat mijn energieniveau een boost krijgt. Mijn bewegingen worden sneller en ik krijg zin om naar buiten te gaan. Strandwandelingen maken en een stuk fietsen, zoveel behoefte aan actie na een nachtdienst heb ik nooit.

Nadat de olie is ingewreven heb ik de douche weer aangezet en mijn glibberig lijf afgespoeld. De opwekkende geur blijft aangenaam hangen en ik vraag me af welke kruiden hier verantwoordelijk voor zijn. Op de verpakking lees ik dat er rozemarijn, munt, geranium en hazelnootolie in de Huile ‘Tonic’ zitten.

Naast culinaire talenten heeft rozemarijn ook goede eigenschappen voor de huwelijkse trouw, verfrist het geheugen en versterkt de hersenfunctie. Munt werkt verfrissend en kalmerend op de huid en voor de ademhaling. Ook goede eigenschappen heeft geranium, die ik ken als dankbare balkonplant. Voor de psyche zorgt geranium heel goed ontdek ik al surfend op het internet. Voor de huid zorgt het werkelijk op alle vlakken; eczeem, bloedinkjes, voor de oudere huid, slechte doorbloeding en ga zo maar door. Hazelnootolie is een olie die het vocht vasthoudt in de huid. Al met al ingrediënten die zorgen dat je opfrist van binnen en van buiten.

Jolanda concludeert

Ja, mijn huid wordt er glad van en superzacht. Nog uren ruik ik kruidig en die geuren snuif ik enthousiast op. Ik bemerk dat ik een liedje fluit; ‘I feel good’!

Maar of het werkt tegen striae, dat kan volgens mij niet. In de bindweefsellaag bevinden zich scheuren en dat valt niet weg te smeren ook niet met deze Huile ‘Tonic’. Vrolijk wordt je er wel van!

Lees ook