shop M.A.C Cosmetics MACStack Mascara Favoriet van make-up artist Lydia! ‘Deze mascara kun je mooi in laagjes opbouwen. Hij klontert niet, geeft niet af en blijft een daglang zitten.’ Bekijken Op de vraag of mijn benen bruin waren: ja! Mijn hele lichaam was behoorlijk bruin na de spray tan behandeling. Maar het resultaat bewaar ik […]

05:48 - 03:28
luistertijd 05:48 - leestijd 03:28

Op de vraag of mijn benen bruin waren: ja! Mijn hele lichaam was behoorlijk bruin na de spray tan behandeling. Maar het resultaat bewaar ik voor later. Eerst even een introductie van de Infinity Sun spray tan techniek.

Misschien klinkt deze naam je bekend in de oren? Dat kan kloppen, ons testpanellid Sabine heeft al eens eerder een review geschreven over haar spray tan ervaringen en ze was er heel enthousiast over.

Ik ga naar een andere salon dan Sabine, het Centre Cosmetique Carmen in Beverwijk.  Voordat ik er heen ging kreeg ik op kantoor mijn voorbereidingspakket binnen. Ik kreeg 1 zakje met exfoliërende gel en meerdere zakjes met hydraterende bodylotion voor na de behandeling. Infinity Sun is een 100% natuurlijke behandeling en het is belangrijk om je huid ongeveer een week van tevoren voor te bereiden. In een e-mail werd me verteld dat ik een week voor de behandeling geen douchegel met olie en siliconen mag gebruiken, zoals producten van Rituals, Dove, Nivea en Fa. Ik mag mijn huid niet scrubben en ik moet me een dag voor mijn afspraak scheren met een scherp scheermesje. Ook mag ik geen bodylotion, parfum, deodorant, vloeibare make-up dragen op de dag van de behandeling. Voor de behandeling moet ik heet douchen en me insmeren met de exfoliërende gel.

De dag van de waarheid

Ik laat me ’s ochtends bruin sprayen, ik heb hier bewust voor gekozen. Ik las bij Sabine dat haar bed bruin was na de spray tan en dat wilde ik niet. Je mag 8 uur na de sessie niet douchen, ik had uitgerekend dat ik ’s avonds voordat ik naar bed ging kon douchen,  dus probleem opgelost. Toen ik in de salon aankwam gingen Carmen, de eigenaresse en mijn ‘sprayer’, en ik meteen aan de gang.  Ik had liever eerst een introductie gehad, bijvoorbeeld dat ik uit meerdere kleuren kon ik kiezen. Ik heb een bijzonder lichte huid en licht blond haar en  ik wilde niet naar huis als Barbie van Oh oh Cherso.

Voor ik het wist stond ik in bikini in de cabine en werd ik gesprayed. Na de behandeling bleek dat er drie standen zijn: licht, medium en donker, dit is gerelateerd aan je huidtype. Bij deze drie standen is er nog een keuze uit maar liefst 10 tinten (kleurgradaties)! Ik had voor mijn spraysessie graag deze informatie gehad zodat ik een kleur kon kiezen. Mijn gezicht en decolleté werd zelfs twee keer gesprayed, kun je al raden hoe bruin ik werd?

Carmen vertelde mij dat ik die avond pas mocht douchen, niet mocht zwemmen en  niet sporten. Ook mocht ik mijn handen niet te vaak wassen, anders werden ze te wit ten opzichte van de rest van mijn lichaam. Ze vertelde ook dat de kleur in de loop van de dag nog sterker zou worden. Maar zodra ik gedouched zou hebben, zou het natuurlijke effect echt goed zijn.

De hele dag de deur niet uit

Toen ik thuis kwam en mijn moeder onder ogen kwam, viel haar mond letterlijk open. Wat was ik bruin zeg! En het werd nog erger. Na twee uur viel de mond van mijn moeder opnieuw open, “nu ben je nog bruiner!” Inderdaad, Carmen had mij al gewaarschuwd, het wordt bruin. Echt bruin. Ik was er zo bang voor geweest een kopie van Barbie te worden, en het werd waarheid. Toen ik ’s avonds onder de douche stapte werden de witte tegels helemaal bruin. Daar ging gelukkig al een deel van mijn Barbie-bruin, het doucheputje in. Na het douchen smeerde ik me in met de bodylotion, die overigens erg lekker is: fijne geur, niet vet en trekt snel in. Mijn huid was gelijk weer zacht en mijn bruine kleur was nu verrassend mooi. Ik was tevreden.

The day after

De volgende dag was zoals verwacht mijn bed niet bruin, ik had alles al afgespoeld. Op de redactie schrok collega Debby wel een beetje van mijn kleur. Ze had nooit verwacht dat ik zo bruin zou worden. Tot mijn verbazing werd ik in de loop van de uren een beetje oranje.  Hoe kan dat  nou, vroeg ik mij af. Na contact met de distributeur in Nederland kreeg ik de tip om mijn gezicht voorzichtig schoon te maken met reinigingstonic of melk. Dat heb ik gedaan, en mijn huid zag er weer wat natuurlijker uit.

Sanne concludeert

De spray tan heeft al mijn verwachtingen overtroffen zou ik kunnen zeggen. Ik was de afgelopen week net een kameleon. Maar de spray tan is wel voor herhaling vatbaar, als ik maar de juiste kleur krijg. De kleur wordt snel lichter, en dat was in dit geval niet erg. Carmen zei dat de kleur 6 tot 10 dagen zou aanhouden, na twee dagen was mijn gezicht en decolleté al behoorlijk minder bruin. Na drie dagen is mijn kleur al beduidend minder, na een week zo goed als weg. Hoewel, collega Debby zegt dat ik nog steeds bruin ben. Carmen zei ook dat ik niet te heet moest douchen, hierdoor gaan de dode huidcellen (waar de kleurstof zich aan hecht) er sneller af. Ik hou van een hete douche, volgende keer misschien wat minder heet douchen…..Een spray tan sessie kost €30,- voor je hele lichaam.

(Sanne Cheret – redactie-assistente BeautyJournaal)

Lees ook