..

02:30 - 01:30
luistertijd 02:30 - leestijd 01:30

…..deze vraag kwam binnen bij onze nagelexpert. Nu is Ben van Rijn ook productontwikkelaar van het merk Trind, dus kan hij daar mooi op antwoorden en het meteen met jullie delen.

Nagelexpert en productontwikkelaar Ben van Rijn vertelt:

Ik kan onmogelijk beweren dat alle Trind producten op natuurlijke basis zijn samengesteld. Cosmetische effectiviteit en overige kwaliteitsaspecten krijgen een hogere prioriteit.

De hele Nail Repair lijn en de nagellakken van de Caring Colors bevatten organische oplosmiddelen en die zijn praktisch altijd van synthetische oorsprong. Dat geldt overigens voor praktisch alle nagellakken van welk merk dan ook het geval.

Ja, ik weet wel er zijn nagellakken op waterbasis, maar die laat je na één keer staan. Wèl geschikt voor kleuters. Bovendien bevatten deze lakken ook verder ingrediënten “uit de fabriek”.

Recent zijn er patenten verleend voor polymeren op carbonaatbasis. Krom geredeneerd zou je die “natuurlijk” kunnen noemen. Interessant, maar nog lang niet vergelijkbaar met “echte” nagellak. Uitsluitend voor mensen die persé willen en met mindere kwaliteit genoegen nemen.

Nagellakken bevatten nitrocellulose, dat wordt gemaakt door hout (of katoen) met salperterzuur te behandelen. Je zou dat “op natuurlijke basis” kunnen noemen, maar roept wel vraagtekens op.

“Op natuurlijke basis” sluit het gebruik van ingrediënten afkomstig van dieren niet uit. De cuticle cream bevat lanoline – afkomstig van wol – maar verder bevatten de producten van Trind géén ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Er is tegenwoordig veel commotie rondom plastic schuurmiddelen die in scrubs gebruikt worden vanwege vervuiling van de oceanen (“plastic soup”). Trind gebruikt hiervoor suiker. Onze scrubs zijn helemaal “natuurlijk” en kan je zo op je boterham smeren (wèl duur als beleg….).

Kortom, “natuurlijk” geniet tegenwoordig belangstelling van de consument. Dit is een feit waar we rekening mee dienen te houden. Er zijn zelfs organisaties die hiervoor een keurmerk verlenen. Veelal gebaseerd op het creatief omgaan met woordspelingen.

Trind geeft er de voorkeur aan om zich vooralsnog en vooral (3x het woord “voor” gebruikt) bezig te houden met waar het echt om gaat bij een goede en verantwoorde hand- en nailcare.

Ben van Rijn

Lees hieronder meer Q & A’s met Ben van Rijn

Stuur je vragen in!

Heb je vragen? Stuur ze via het contactformulier op BeautyJournaal, en we zullen ze hier beantwoorden.

Lees ook