Oogcreme tegen kringen, maar of het werkt?

04:30 - 02:42
luistertijd 04:30 - leestijd 02:42

Laboratoires Filorga Optim-Eyes

Voor Beautyjournaal mag ik ditmaal een oogcrème testen van Filorga. Dit merk is voor mij redelijk onbekend. Gelukkig kan ik op Beautyjournaal veel informatie vinden over het merk. Mijn mede testpanelleden Dorine, Babs en Hans hebben al eerder producten van Filorga getest.

Ik ben inmiddels 33 jaar oud en mijn oogopslag niet altijd even fris meer. Mijn oogleden worden wat zwaarder, er ontstaan lichte rimpels rond de ogen en als ik enig slaaptekort heb of ongesteld ben, teken ik enorm. Donkere kringen sieren dan mijn blauwe kijkers. Vanaf mijn 20ste ben ik dan ook driftig aan het smeren geweest met verschillende oogcrèmes. Of het gewerkt heeft? Ik heb geen flauw idee. Maar mentaal doet het in ieder geval wat.

Beloften

Filorga noemt Optim-Eyes een ‘bijzondere verzorgende crème’ met een combinatie van bestanddelen die op drie manieren het gehele gebied rond de ogen strakker en daardoor jeugdiger maken. Beloofde resultaat: strijkt rimpels glad, pakt donkere kringen aan en laat wallen slinken door de bloedsomloop te stimuleren.

Naast NCTF®-formule (met vitaminen, aminozuren, etc.) bevat Optim-Eyes hyaluronzuur en een micro-alg die zeer goed bestand is tegen temperatuurschommelingen en volgens Filorga de stressweerstand van cellen verbetert. Deze micro-alg wordt gecombineerd met een polysacharide die inwerkt op de celcommunicatie, en met Mimosa tenuiflora (“huidboom”) een opperhuidhersteller die inwerkt op de celdeling. De maïsolie zou een sterk verzachtende werking hebben en samen met de bruine alg de geïrriteerde huid kalmeren. De medische achtergrond van Filorga zorgt ervoor dat ik veel van de Optim-Eyes verwacht. Is dat geheel terecht? We zullen het zien.

Verpakking

De verpakking oogt medisch. Een transparante flacon met een wit pompje dat in de flacon verzinkt. Zodra je de dop draait, komt het pompje tevoorschijn. Het geheel oogt technisch en geeft je het gevoel dat de inhoud goed beschermt wordt tegen invloeden van buitenaf. Hoewel ik dol ben op cosmetisch ogende verpakkingen (een meisje wil ook wat luxe), vind ik dit absoluut een heel geslaagde verpakking. Het geeft me het gevoel dat het product werkzaam is!

Op de site van Optim-Eyes wordt aan de consument (en aan mij dus)  helder uitgelegd wat het product doet en welke ingrediënten gebruikt zijn. Eerlijk gezegd schrik ik van de hoeveelheid ingrediënten. Als ik bij voedingsmiddelen zoveel ingrediënten zie, leg ik snel het product weer terug in het schap. Het geeft me het gevoel dat er te veel met een product “gerommeld” is. Wellicht is dit een beetje overtrokken reactie, maar ik ben me maar al te bewust dat we ons eigen lijf te veel aan het verzieken zijn.

Mijn sceptische houding ten opzichte van veel ingrediënten wordt bevestigd door een commentaar van wijlen Johann Wiechers (cosmetische wetenschapper, helaas overleden op 5 november 2011)op de testreview van Babs. Hij vergelijkt het gebruik van zoveel ingrediënten met een schot hagel. Ongetwijfeld werkzaam (enkele stoffen treffen doel) maar zijn dat de juiste ingrediënten?  Kortom het geeft mij het gevoel dat er veel ingrediënten in zitten die geen enkele werking hebben. Maar goed, laten we eerst eens kijken of het resultaat brengt.

Hoe is het product in gebruik

De crème heeft een gelachtige structuur, ruikt heerlijk fris, een beetje naar groene thee. Het smeert zeer soepel uit en trekt super makkelijk in. Praktisch, aangezien mijn tijdsschema krap is, in de ochtend. Binnen 5 minuten wil ik altijd mijn make-up kunnen aanbrengen. Na gebruik voelt de huid zacht en verzorgd aan. Ik ontdek geen direct resultaat.

Sabine concludeert

Ik gebruik de crème nu  twee maanden. De huid oogt rustig en wallen zijn iets gereduceerd. De kringen zijn niet minder geworden. Ik ben nog driftig bezig met de Touche Eclat, het camouflageproduct van Yves Saint Laurent.  De crème werkt fijn en irriteert niet (ik heb een gevoelige huid rond de ogen). Het is dus prettig in gebruik, maar het geeft niet zo’n verbluffend resultaat als ik gehoopt had.

De claims beloven meer, en dat maakt het product niet waar. Ik ga verder met de zoektocht naar de optimale oogcrème.

Lees ook