Van nature heb ik een roomwitte huid, ik word niet bruin maar ik verbrand ook niet.

06:19 - 03:47
luistertijd 06:19 - leestijd 03:47

Van nature heb ik een roomwitte huid, ik word niet bruin maar ik verbrand ook niet. Ik smeer mij geregeld in met SPF 50, want mijn huid is mij heilig. Toch, als ik naar mijn benen kijk dan wil ik ook een mooie tan, een gouden gloed. Dan komen potjes en tubes self tanner heel goed erg van pas. Dior, Sisley, Lancaster en Tantasia komen met een aantal mooie producten, waarvan sommige afwasbaar zijn.

Euforische olie

Dior komt met olie toevoeging aan hun zelfbruin productlijn. Deze Dior Auto-Bronzant Self-Tanning Oil Natural Glow wordt in het persbericht vooral geroemd door de euforische eigenschappen die bij gebruik bijna een orgasmisch gevoel moet geven. De olie ruikt heerlijk, zit in een prachtige fles, en sprayt makkelijk op de huid. De olie is droog op de huid, dus je hoeft geen uren te wachten tot dat het droog is. Daarnaast hydrateert het de huid ook nog eens. Al met al een heerlijk product. Er is alleen een probleem, het geeft helemaal geen kleur. Na twee keer gebruik waren mijn benen nog net zo wit als daarvoor. Ze waren wel super zacht en gehydrateerd maar een tan was er niet te zien. Toch zou ik dit product wel gebruiken omdat het zo heerlijk de huid verzorgt en daarnaast goddelijk ruikt. Maar ik weet niet of dat de prijs van €40.50 waard is, als je toch duidelijk een zelfbruin product koopt.

Afwasbare tan

Een van de meest opkomende producten zijn zelfbruiners die afwasbaar zijn. De laatste jaren zijn er steeds meer merken die zulke producten op de markt brengen. Dit jaar komen Lancaster en Sisley met zulke producten.

Lancaster komt met Bronzing Beauty Tan Adapt Technology.

De crème is een lichte fluïdeachtige substantie die wit van kleur is. In de crème zitten bolletjes met pigment, tijdens het uitsmeren breken deze bolletjes en wordt de kleur vrij gegeven. Uiteindelijk wordt dit een kleur substantie waarmee het gezicht of het lichaam in gesmeerd kan worden. Dit product zit tussen make-up en zelfbruiner in, het is afwasbaar maar is toch niet te vergelijken met een foundation. Het trekt echt de huid in en blijft er niet opliggen. Het enige wat ik niet aangenaam vind is de geur, erg geparfumeerd en bloemig. Bronzing Beauty Tan Adapt Technology is te verkrijgen in drie kleuren voor het gezicht (Blond, Blonette en Brunette) en twee kleuren voor de benen (Blond to Blonette en Blonette to Brunette). De lichaamsproducten zijn €29 voor 125ml en de gezichtsproducten zijn €28 voor 50ml.

BeautyJournaal’s Monique zal dit product binnenkort ook nog testen.

Sisley komt ook met een afwasbare tan. De Phyto-Touch gel teinté corps is een gelproduct voor het lichaam om een tijdelijke tan te geven. De gel is speciaal geschikt voor de benen, de armen en het decolleté. Het fijne is dat het gewoon met water en zeep weer te verwijderen is. De gel zit boordevol stoffen die de huid beschermen tegen vrije radicalen en ook nog eens de huid hydrateren. Hierbij moet gedacht worden aan een extract van de Elagantierbes wat rijk aan polyfenolen is (beschermd tegen vrije radicalen) en vitamine E-acetaat (staat bekend om zijn antioxiderende werking). Om de huid te hydrateren wordt er gebruik gemaakt van plantaardige glycerine, zonnebloemolie, galamboter, extract van Staviablas en een extract van de bloem van Malva. De heerlijke geur komt van etherische oliën. Een must-have voor Sisley fans. 100ml kost €74.50.

Selftanners

Het speciale merk Tantasia van Jane Iredale komt met een geweldige Self tan. De Tantasia Self tanner is een product van natuurmerk Jane Iredale en geeft werkelijk waar een prachtig resultaat. Het persbericht beweert geen oranje kleur, geen vlekken en strepen maar een natuurlijke tan. Ik kan dit ten zeerste beamen. Als je dit product in je handen spuit, dan zal je denken, OH MY GOD het is oranje. De kleur van de gelachtige fluïde is namelijk oranje getint, dit betekent dat als je het opsmeert je gelijk ziet waar je het product heb aangebracht. Dit laat overigens geen oranje kleur achter op de huid maar eerder een ‘golden glow’.

Dit is het eerste product wat ik heb gebruikt waarvan ik helemaal geen vlekken of strepen kreeg. Ik ben echt onder de indruk. In drie dagen (dus drie keer opsmeren) bouw je een zomerse kleur op met Tantasia. Ik heb het twee keer gebruikt en toen was de kleur al donker genoeg voor mij. Vervolgens hoef je dit product niet meer aan te brengen, alleen als het begint te vervagen. Daardoor is dit ook redelijk zuinig in gebruik. 124ml is €24,-.

Sisley heeft ook een nieuwe self tanner. De Sisley Super Soin Autobronzant Hydratant Visage moet een natuurlijk bruinend effect geven aan de huid. Door een combinatie van DHA en erythrulose krijgt de huid een natuurlijke bruine kleur.

DHA zorgt na 2 uur voor een bruine kleur en erythrulose zorgt ervoor dat de kleur langhoudend is en natuurlijk oogt. Naast dat dit een zelfbruiner is, is het ook een volwaardige gezichtsverzorging. Sisley Super Soin Autobronzant Hydratant Visage bevat een extract van Driekleurig Viooltje en Tamme Kastanje voor hydratatie en is rijk aan galacturonzuur (bevordert de vochthuishouding en bloedcirculatie in de opperhuid).

Daarnaast zit er ook het extract van Steviablad in, plantaardige glycerine en phytosqualane zorgen dat de huid zacht aanvoelt. Het bevat ook een extract van Lampionplantkelk (tegen huidveroudering) en vitamine E-acetaat als antioxidant. Het is vanaf mei 2012 te koop, 60ml voor €91,-.

Lees ook:

Lees ook