shop DiorShow smudge en waterproof mascara DiorShow wordt geroemd als een van de beste mascara’s ter wereld. Het is absoluut smudge- en waterproof en heeft een superborstel. Bekijken In 2020 zullen naar verwachting jaarlijks 70 duizend mensen huidkanker krijgen. Dit is vooral het gevolg van de bruinbak-trend vorige eeuw, waar men dus decennia jaren pas […]

01:18 - 00:47
luistertijd 01:18 - leestijd 00:47

In 2020 zullen naar verwachting jaarlijks 70 duizend mensen huidkanker krijgen. Dit is vooral het gevolg van de bruinbak-trend vorige eeuw, waar men dus decennia jaren pas de gevolgen van gaat merken.

Het aantal kankerpatienten stijgt per jaar met ruim 3 procent. Het afgelopen decennium heeft er een stijging van 36 procent plaatsgevonden. Dit blijkt uit de cijfers van het Integraal Kankercentrum Nederland en het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu die deze week zijn gepubliceerd. In de toekomst komt er mogelijk nog een grotere groei door de dubbele vergrijzing.

Ook het zonnebankgebruik dat in de jaren 90 helemaal bon ton was, is er debet aan. Vooral vrouwen die nu rond de 40 zijn, kunnen een en ander gaan verwachten als gevolg ervan, zo melden Amerikaanse wetenschappers. Rond die leeftijd is het aantal huidkankergevallen verachtvoudigd. Ook in Nederland is er een stijgende lijn onder vrouwen van rond de 40: met 6%.

Overigens is het niet zo dat je uit de zon moet blijven, er wordt ook vitamine D door aangemaakt in de huid en dat hebben we nodig voor onze gezondheid. Maar je moet ervoor zorgen dat je absoluut niet verbrand. Lees hier het document van het kwf.

Lees ook