Een instant glad en mat huidgevoel

04:36 - 02:45
luistertijd 04:36 - leestijd 02:45

Sisley Instant Perfect Primer

Ik kom helaas niet zo vaak in parfumeriezaken, maar toen ik in “de grote stad” was, vroeg ik wat een goede primer onder mijn make-up zou zijn, de verkoopster kwam direct met de Sisley instant perfect aan. Ze bracht wat op de binnenkant van mijn hand aan, en het zag er mooi uit. Niet duizelingwekkend mooi, maar mijn handlijnen waren iets opgevuld, dus dan zouden mijn fijne rimpeltjes in mijn gezicht helemaal glad worden. Althans, tijdelijk dan. De naam zegt het voor mijn gevoel al, instant perfect. Sisley is een echt familiebedrijf, wat al 30 jaar aan de top staat. Monique heeft op Beautyjournaal er al over geschreven.

Wat informatie over deze primer, van Sisley zelf:

Sisley introduceert de ’instant perfect’: een verzachtende en matterende verzorging, die rimpeltjes vervaagt.

Een beauty boost voor een uitgeruste blik. De Instant Perfect is een echte beauty boost; het maakt de teint direct stralend en verfrist de oogcontour. De siliconen gel-textuur smelt op de huid, laat zich goed verspreiden en maakt de huid ultra zacht. De Instant Perfect over de dagcrème en voor de make-up aanbrengen. De make-up blijft hierdoor de hele dag onberispelijk zitten. De Instant Perfect is ideaal om als touch-up te gebruiken; zelfs over de make-up heen sorteert het effect. Glimmende plekjes worden weer mat. Het roze tubetje laat zich makkelijk meenemen.

Onmiddellijk effect: siliconen polymeren vullen direct rimpels en lijntjes op en overtollige talgafscheiding wordt geabsorbeerd. De huid is glad, zacht en gematteerd. Lichtweerkaatsende poederdeeltjes zorgen ervoor dat donkere kringen worden verhelderd en de huid er egaal uitziet.

Langdurig effect: extract van sojapeptiden stimuleert de collageensynthese en maakt de huid soepeler en zachter. Rimpels vervagen. Extracten van witte plumeria hebben een adstringerend effect; poriën worden verkleind en zijn minder zichtbaar. Overtollig talgafscheiding wordt gereguleerd. De huid voelt comfortabel aan dankzij de hydraterende eigenschappen van plantaardige glycerine.

Aanbrengen: de Instant Perfect plaatselijk met licht strijkende bewegingen na de dagverzorging en voor de make-up waar nodig aanbrengen bijvoorbeeld op de T-zone, rimpels, lijntjes en schaduwplekken.

Ik denk dat iedereen nu graag wil weten of mijn fijne lijntjes vervagen en/of mijn foundation mooier blijft zitten…

Hoe is de primer in gebruik?

De primer voelt heerlijk aan op mijn gezicht, trekt snel in en bij onderzoek op mijn handrug voel je direct verschil tussen waar de primer zit en het gebied ernaast. Mijn huid is voelbaar gladder en zachter! Ik heb natuurlijk voor en na foto’s gemaakt, want tja, die fijne lijntjes…op de foto zie ik dat mijn fijne lijntjes meer rimpels zijn geworden (help).

Een close-up foto is eigenlijk wel confronterend, ik zie zelfs diepe rimpels als ik lach 🙁

Ik heb de primer met en zonder dagcrème aangebracht en ik vind het persoonlijk beter hechten zonder een dagcrème. Zeker omdat ik in de “opvlieger fase” van mijn leven zit. Als ik mijn foundation opbreng, moet ik wel voorzichtig te werk gaan, deppend, want anders gaat alles rullen. Maar als de foundation erop zit, zit het ook mooi en blijft het verrassend lang zitten.

Deze primer geeft een luxegevoel en voelt niet aan alsof je een laag siliconen opsmeert. (Ik heb ooit die van Gosh gekocht en eerlijk gezegd vond ik die te “vettig” en “glazig” voor mij) Ik heb wat voor en na foto’s gemaakt, van links naar rechts:

  1. Links: naturel, schone huid
  2. De middelste foto:  met de Sisley primer
  3. Rechts: met foundation ( Merk: Becca, een niet echt dekkende foundation)

Het verschil is minimaal voor mijn gevoel op 2D, maar in de spiegel lijkt mijn huid egaler.

Babs concludeert

Het klopt inderdaad dat je het zelfs nog over je foundation kan aanbrengen, het matteert direct en geeft weer dat gladde gevoel. Op de lange termijn zie ik geen blijvende huidverbeteringen, maar als basis voor een make-up vind ik het een mooi product, ook omdat het een zacht en een matterend effect heeft. Wil je deze primer vergelijken met andere merken, kijk dan even naar het vergelijkend warenonderzoek van Gerti.

Note: deze test heb ik uitgevoerd voor dat ik aan mijn grote kuurbehandeling voor het oplichten van mijn sproeten begon met Fraxel en Obagi.

Lees ook