Moroccan Oil is op dit moment een van de meest gehypte producten.

03:02 - 01:49
luistertijd 03:02 - leestijd 01:49

Moroccan Oil is op dit moment een van de meest gehypte producten. Je kunt geen blog of beautywebsite bezoeken zonder dat er wel een artikel over Moroccan Oil op staat. Toen wij op de redactie de producten van Moroccan Oil binnen kregen waren wij allemaal enthousiast en wilde maar al te graag de producten testen. Omdat ik krullend haar heb, ben ik voor de Moroccan Oil Intense Curl Cream gegaan.

Moroccan Oil Intense Curl Cream

Moroccan Oil Intense Curl Cream is een intense leave-in styling cream en conditioner die volgens het persbericht de mooiste, glanzende en springende krullen creëert. Vol goede antioxidanten geeft Moroccan Oil Intense Curl Cream een zachte hold en definieert, modelleert en controleert krullend en golvend haar. Daarnaast moet Moroccan Oil Intense Curl Cream het vochtniveau weer herstellen en het haar beschermen van invloeden van buitenaf. Natuurlijk bevat Moroccan Oil Intense Curl Cream argan olie. Argan olie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de arganboom, Argania spinosa, groeien. Argan olie bevat van nature zeer veel tocoferol (vitamine E), is rijk aan fenolen en fenolzuur. Daarnaast is argan olie rijk aan caroteen, squaleen, essentieel vetzuur en bevat 80% onverzadigde vetzuren. Afhankelijk van de extractiemethode is argan olie beter bestand tegen oxidatie dan olijfolie. 

Dit klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend maar zoals Monique al eerder toonde in het artikel De Hype die Moroccan Oil heet zijn het vooral de siliconen die de ster van de productlijn zijn. Het achtste ingrediënt in Moroccan Oil Intense Curl Cream is argan olie.

De resultaten

Ik ben helaas geen fan van dit product. Ik heb helemaal geen probleem met siliconen, als ze maar hun werk doen. Ik kan niet ontkennen dat Moroccan Oil Intense Curl Cream mijn krullen definieert en glans geeft. Ik heb alleen problemen met de manier waarop dit gebeurt. Mijn haar wordt enorm vet en er blijft een vies laagje op het haar achter. Het maakt ook niet uit hoeveel ik gebruik, zelfs een erwtje geeft al dit effect. Daarnaast vind ik de verpakking zeer verspillinggevoelig. De pompverpakking kan je alleen dicht doen als je de pomp naar beneden duwt, en dan komt er weer een enorme klodder van het product naar buiten. Kortom: je moet hem ‘open’ laten staan om dit te voorkomen.

Je betaalt €31.90 voor een fles, dan wil je geen inhoud verspillen. Dit opgeteld bij het feit dat het mijn haar ook viezig maakt, vind ik het geen aanrader. Misschien is mijn haar ook niet droog en poreus genoeg.

Lees ook:

Lees ook