Beschadigd of droog haar Haar Krullenbos

Debby bespreekt Moroccan Oil Intense Curl Cream

Moroccan Oil is op dit moment een van de meest gehypte producten. Je kunt geen blog of beautywebsite bezoeken zonder dat er wel een artikel over Moroccan Oil op staat. Toen wij op de redactie de producten van Moroccan Oil binnen kregen waren wij allemaal enthousiast en wilde maar al te graag de producten testen. Omdat ik krullend haar heb, ben ik voor de Moroccan Oil Intense Curl Cream gegaan.

Moroccan Oil Intense Curl Cream

Moroccan Oil Intense Curl Cream is een intense leave-in styling cream en conditioner die volgens het persbericht de mooiste, glanzende en springende krullen creëert. Vol goede antioxidanten geeft Moroccan Oil Intense Curl Cream een zachte hold en definieert, modelleert en controleert krullend en golvend haar. Daarnaast moet Moroccan Oil Intense Curl Cream het vochtniveau weer herstellen en het haar beschermen van invloeden van buitenaf. Natuurlijk bevat Moroccan Oil Intense Curl Cream argan olie. Argan olie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de arganboom, Argania spinosa, groeien. Argan olie bevat van nature zeer veel tocoferol (vitamine E), is rijk aan fenolen en fenolzuur. Daarnaast is argan olie rijk aan caroteen, squaleen, essentieel vetzuur en bevat 80% onverzadigde vetzuren. Afhankelijk van de extractiemethode is argan olie beter bestand tegen oxidatie dan olijfolie. 

Dit klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend maar zoals Monique al eerder toonde in het artikel De Hype die Moroccan Oil heet zijn het vooral de siliconen die de ster van de productlijn zijn. Het achtste ingrediënt in Moroccan Oil Intense Curl Cream is argan olie.

De resultaten

Ik ben helaas geen fan van dit product. Ik heb helemaal geen probleem met siliconen, als ze maar hun werk doen. Ik kan niet ontkennen dat Moroccan Oil Intense Curl Cream mijn krullen definieert en glans geeft. Ik heb alleen problemen met de manier waarop dit gebeurt. Mijn haar wordt enorm vet en er blijft een vies laagje op het haar achter. Het maakt ook niet uit hoeveel ik gebruik, zelfs een erwtje geeft al dit effect. Daarnaast vind ik de verpakking zeer verspillinggevoelig. De pompverpakking kan je alleen dicht doen als je de pomp naar beneden duwt, en dan komt er weer een enorme klodder van het product naar buiten. Kortom: je moet hem ‘open’ laten staan om dit te voorkomen.

Je betaalt €31.90 voor een fles, dan wil je geen inhoud verspillen. Dit opgeteld bij het feit dat het mijn haar ook viezig maakt, vind ik het geen aanrader. Misschien is mijn haar ook niet droog en poreus genoeg.

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

13 reacties

 • Ik vind moroccanoil wel een top product! Koop het altijd bij mijn kapper in amsterdam, day and night hairdressers. super kapper trouwens!

 • Ik heb een keer een wat mogen proberen van Ready to be. Maar jeetje wat vond ik dit slecht spul. Ik heb golvend tot krullend haar, maar mijn haar werd er gortdroog van. Gelukkig kon ik wat proberen, want zo’n een hele fles zou weer zonder zijn van mijn geld.

 • Heb een bijna volle fles 500 ml fles Potion 9 van Sebastian staan, daar krijg ik ‘raar’ voelend haar van. Als iemand de Moroccan Oil producten heeft die niet bevallen wil ik graag ruilen, ben er nl.
  wel enthousiast over. Debby, heb jij misschien interesse?

 • elke krul is inderdaad weer anders, maar zowiezo is een goed geknipte coupe al een vereiste voor lekker zittende krullen en helaas weten niet alle kappers altijd raad met een mooie krullenbol. De redken fresh curls creme is wel fijn, net als potion 9 van sebastian. Heb de krulspullen van andrelon gekocht maar had een mega pluizebol…niet goed….heel frustrerend maar het blijft een kwestie van uitproberen…misschien kunnen wij krullenbollen ergens een ruilforum voor onze miskopen beginnen????

 • adri, ik weet niet hoe vaak jij je haar in je leven al geverfd hebt, maar het kan zijn dat jouw haar toch weer anders reageert dan dat van onze Debby. 1. haar haar is nog puur natuur, wordt nauwelijks bewerkt met chemicalien uit verf e.d. en 2. ik vermoed dat ze twintig jaar jonger is (wil hier geen oordeel vellen hoor:-) en dat houdt ook in dat haar haar conditie nog wezenlijk anders is.
  dit maar even ter overweging:-)

 • Hier nog zo’n krullenbol. Heb mandjes vol dure merkprodukten svan de kapper staan maar eigenlijk is er niets waarvan ik zeg, DAT is het! De 1e dag zit je haar prima en de tweede dag zie je er elk stofje inzitten en zie je eruit als Bart Simpson;-) Dan maar weer met je droge handen over je hoofdhuid heen om je haar wat boller/losser te krijgen en dan met enigszins natgemaakte handen je produkt van de vorige dag wat oppiepen. Overigens vind ik produkten die meer volume moeten geven, fijner dan krullenspul. Wel laat ik eens in de zoveel tijd mijn haar Curlsys knippen. Wellicht is dat iets voor de krullenbollen onder ons. Ik ga voorlopig maar door met het opmaken van mijn huidige voorraad krullenspul. Arganolie wordt het dus ook niet. Jammer. Zucht.

 • Moet even wennen aan mijn nieuwe ( gewonnen! ) tablet, ik zie dat ik Baba ipv Babs heb ingetypt….las gelukkig wat Rosalie schreef 😉 tnx

 • Schrik een beetje van dit bericht, heb sinds 2 maanden de Moroccanoil Treatment voor mijn droge,
  geverfde krullen en ik heb nu super haar, mooi glanzend, niet pluizend, en hoef mijn haar maar om de 6 dagen te wassen.
  Zal toch de kapper maar eerst een proefje van de Intense curl cream vragen…..

 • Overwoog deze olie te kopen, maar zie daar nu maar vanaf. Vraag me af of er uiteindelijk een product is wat echt wat voor krullen doet. Ben het met Baba eens, ze laten allemaal iets van vettigheid achter.

 • Ik begrijp precies wat je bedoeld, ik had voor mijn zoon, ook hij heeft een mooie krullen, Crazy curl van Beverly Hills gekocht en ik moet zeggen, zijn haar ziet er vet uit na gebruik. Ik heb vaker producten gekocht om zijn krullen wat meer te definiëren, maar vaak vallen ze enorm tegen. Nee, zonder al deze spullen ziet zijn haar er een stuk frisser uit!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen