Fijne producten voor mijn gemengde huid

05:38 - 03:22
luistertijd 05:38 - leestijd 03:22

Flori Roberts

Nadat ik de cosmetica van Flori Roberts’ heb mogen proberen, was ik toch wel nieuwsgierig geworden naar de verzorgingsproducten. De juiste verzorgingsproducten vinden voor een donkere huid is soms lastig, omdat een donkere huid vaak te kampen heeft met andere ‘problemen’. Zoals pigmentvlekken, littekens, vette huid en kleurverschillen. Om verzorgingsproducten goed te kunnen testen, duurt het vaak wel een aantal weken voordat je resultaat ziet. Ik heb een aantal producten getest, dit zijn ze:

Papaya Enzyme Cleanser

Beloften: deze vloeistof-schuim reiniger verwijdert vuil. De zachte papaya peeling zorgt voor een gladde huid en de ingrediënten komkommer en kiwi zorgen voor een stralende huid. Pomp 2-3 pufjes in de handpalm en masseer zachtjes de huid. Afspoelen met warm water. Gebruik ’s ochtends en ’s avonds. Huidtype: alle huidtypen.

Gebruik: ik gebruik deze cleanser lekker onder de douche. Door de warmte van de douche gaan je poriën al een beetje openstaan, waardoor de meeste gezichtsproducten beter kunnen functioneren. Ook deze Papaya Enzyme Cleanser. De eerste keer dat ik hem op mijn gezicht smeerde, ging mijn huid een beetje tintelen. Wat ik zelf altijd wel een lekker gevoel vind. Dan heb ik het gevoel dat er iets gebeurd.

Conclusie: ik vind het een fijn product, omdat je meteen iets voelt. Die tintelingen en dat je na het gebruik een heel zacht en glad huidje hebt.

Enlighten Skin Perfecting System with Emblica

Beloften: deze zeepvrije Cleansing Foam verwijdert vuil, terwijl het natuurlijke ingrediënt papaya de huid zacht exfolieert. Voor een heldere en frissere huid. Pomp 3 pufjes in de handpalm. Masseer het op de huid in cirkelvormige bewegingen en spoel af met water. Huidtype: alle ongelijke huidtypes behalve gevoelig.

Gebruik: deze cleanser gebruik ik ook onder de douche, net als de Papaya Enzyme Cleanser. Alleen het verschil met de Papaya Enzyme Cleanser is dat deze niet de tinteling geeft. Maar inderdaad ook het vuil op je huid verwijdert. Ik smeer het niet alleen op mijn gezicht, maar ik neem ook meteen mijn nek en decolleté mee. Mijn huid is daarna heerlijk zacht.

Exfoliating Facial Scrub & Primer

Beloften: deze peeling verfijnt de huidstructuur door dode en doffe huidcellen te verwijderen en zorgt voor een gladde en levendige huid. Het kan als een peeling en een masker gebruikt worden. Masseer zachtjes over een schoon gezicht. Naspoelen. Huidtype: alle huidtypes behalve gevoelig.

Gebruik: ik gebruik persoonlijk niet zo vaak een scrub. Ik vind dat teveel gedoe.  Wat ik fijn vind aan deze scrub is dat het kleine korreltjes heeft. Ik hou namelijk niet van die grove scrubs. Qua effect kan ik dat niet zo goed beoordelen, omdat ik denk dat een scrub pas echt effect heeft nadat je het een poosje gebruikt. Maar mijn huid was wel zacht na het scrubben.

Oil-Free Moisturizer SPF 15

Beloften: Oil-Free Moisturizer SPF15 beschermt niet alleen tegen UVB-stralen die verbranding van de huid veroorzaken, maar beschermt ook tegen UVA-stralen, die veroudering kunnen veroorzaken. Natuurlijk zetmeel absorbeert overtollig talg en een mix van plantaardige zoals kamille, goudsbloem, komkommer en vitaminen A, C en E zorgt voor een zachtere, gladdere en jonger uitziende huid.  ‘s Ochtends als laatste stap voor aanbrengen van foundation. Gebruik Oil-Free Moisturizer SPF15 ook als laatste stap vóór het naar bed gaan. Masseer de huid van boven en naar buiten. Vermijd direct contact met de ogen. Huidtypes: vet, problematisch.

Gebruik: I love de Oil-Free Moisturizer! Hij ruikt lekker en smeert heerlijk weg.  Als ik gestrest ben dan is mijn huid vrij vet en dan is zo’n moisturizer als deze ideaal. Mijn huid voelt niet vettig aan en geeft me ook nog een soort van radiance. Ik krijg er een stralende huid van.

Double O Complex

Beloften: Deze antiseptische formule met kamfer bestrijdt bacteriën en overmatige talgproductie, terwijl pepermuntolie de genezing versnelt van littekens veroorzaakt door acne. Giet een kleine hoeveelheid op een watje en verdeel over het gehele gezicht. Vermijd gebied rond de ogen. Huidtype: normaal, gecombineerde huid, vet.

Gebruik: dit is mijn topper! Zodra je het op je huid smeert met het watje voel je dat het ‘vettige’ op je huid wordt weggehaald. En het is meteen heel verfrissend. Mijn huid voelt superzacht en schoon. Het ruik lekker fris. Of hij echt de littekens geneest, dat weet ik niet. Maar ik weet wel dat dit product mijn gezicht een heel fijn en schoon gevoel geeft.  Double O Complex and I are now married!

Jasmine concludeert:

Ik ben er erg over te spreken. Het zijn heerlijk verfrissende producten en dat is voor mij heel belangrijk. Ik heb nou eenmaal een gecombineerde, soms vettige, huid en dan wil ik geen producten op mijn gezicht die het nog vettiger maken. De foams en de oil-free moisturizer zijn absolute favorieten van mij, maar de Double O Complex is de winnaar. Dat product zal ik voor de rest van mijn leven willen gebruiken.

 

Lees ook