shop Bumble and Bumble Thickening Dryspun Texture Haarspray Corine heeft hem getest en vertelt: ‘Deze spray geeft fijne stevigheid en volume aan je haar. Plakt niet en houdt je haar natuurlijk soepel. Erg goed bij de haaraanzet te gebruiken, maar ook om een vlecht steviger te maken.’ Bekijken De mooie keten Skins Cosmetics opent in […]

04:35 - 02:45
luistertijd 04:35 - leestijd 02:45

De mooie keten Skins Cosmetics opent in april zijn tweede Amsterdamse vestiging in de gloednieuwe Conservatorium Hotel en lanceerde op deze locatie alvast een hele hoop leuke, nieuwe producten. Een overzicht.

Na elf succesvolle jaren begint Skins Cosmetics zo zoetjes aan een beetje uit zijn flagshipstore in een van de beroemde Amsterdamse Negen Straatjes te groeien. De keten opent daarom in april een nieuwe Amsterdamse vestiging in het gloednieuwe Conservat orium Hotel, vlakbij het Museumplein. In het negentiende-eeuwse gebouw zat tot voor kort het Sweelinck Conservatorium en nu biedt het ruimte aan een vijfsterrenhotel met 129 kamers en tal van faciliteiten. De nieuwe vestiging van Skins heeft in het souterrain tevens een kapsalon.

Bijzondere parfums

Sinds kort verkoop Skins de bijzondere parfums van het Franse huis Maître Parfumeur et Gantier. Het huis leunt stevig op de oude parfumtradities, zoals die ooit in het Franse Grasse werden ontwikkeld en vervolmaakt. Oprichter en meester-parfumeur Jean Laporte gaf onlangs het stokje door aan zijn leerling Jean-Paul Millet Lage die nu de verantwoordelijkheid heeft om de hoge kwaliteit van het huis voort te zetten. Maître Parfumeur et Gantier heeft inmiddels een collectie van zes vrouwengeuren en vier mannengeuren, die allen bij Skins verkrijgbaar zijn. De prijzen liggen rond de € 100,- voor 100 ml.

Diptyque lanceert Les Florales, een compleet nieuwe collectie bloemenwater. De eerste geur in deze collectie is Eau Rose, een geur waarin, de naam zegt het al, de roos centraal staat. Het hart van de geur bevat twee mooie rozen: de Centifoliaroos en de Damascusroos. Ze worden omringt door bergamot, zwarte bes, lychee, witte musk en ceder, waardoor ze meer karakter krijgen. Diptyque maakte gebruik van een techniek waarbij de rozenbladeren samen hebben geweekt in alcohol. Dit levert een diepe en intense rozengeur op, waardoor het geurwater zich uur na uur blijft ontwikkelen. Eau Rose kost € 79,- voor 100 ml. Aanvullend is er Rosa Mundi, een geurkaars met hetzelfde parfum. Deze kost € 50,- voor 190 gram.

ICONOfly is een grensverleggende Franse uitgeverij die in 2006 werd opgericht door Olivia Bransbourg en in het verleden samenwerkte met onder meer Van Cleef & Arpels, David Lynch en Salvatore Ferragamo. Inmiddels heeft Bransbourg samen met neuzen Christina Nagel en Benoist Lapouza een bijzonder uniseks parfum gemaakt. De geur, Attache Moi/Tie Me Up genaamd, is een mengsel van dierlijke guernoten en houtnoten, met onder meer berga mot, ceder, amber, jasmijn, muskus en patchoeli. De geur in in Grasse gemaakt en kost € 105,- voor 50 ml.

De nieuwe geur van parfumhuis Juliette Has A Gun heet Romantina en is een muskachtige compositie met delicate witte bloemen.  Rozen, oranjebloesem, iris, osmanthus en patchoeli voeren de boventoon. Een flinke dosis vanille zorgt voor een onverwacht accent. De geur kost € 93,- voor 100 ml.

Sinds kort verkoopt Skins ook de geuren van de Japanse Keiko Mecheri, een dame die al meer dan een decennium parfums creëert die verhalen vertellen en herinneringen oproepen. Mecheri maakte tot nu toe tien parfums, die gerust Haute Parfumerie genoemd mogen worden en zeer populair zijn bij ware parfumliefhebbers. De prijzen liggen rond de € 170,- voor 75 ml.

Creed ging aan de slag met het momenteel zeer hippe oudh, een harssoort die word gewonnen van de Aquilariaboom in Zuid-Oost Azië en al sinds mensenheugenis in oriëntaalse parfums wordt verwerkt. Het resultaat is Royal Oud, een geur waarin oudh wordt gecombineerd met citroen, roze bessen, bergamot, galbanum, engelwortel, sandelhout en muskus. Een tamelijk overweldigende, luxueuze en sensuele geur.  Hij kost € 140,- voor 75 ml. Kilian heeft een hele collectie geuren op basis van oudh. De nieuwste geur in deze Arabian Nights collectie is Amber Oud, een uniseks geur waarin oud wordt gecombineerd met amber, vanille en benzoine. Deze geur kost € 295 voor 50 ml.

De Milanese kunstenaar Piero Fornasetti was een creatieve duizendpoot. Hij was schilder, beeldhouwer, graveur en interieurarchitect en maakte gedurende zijn leven zo’n 11.000 objecten. Inmiddels wordt zijn atelier gerund door zijn zoon, Barnaba Fornasetti. Hij maakte een collectie geurkaarsen, wierrook, geparfumeerde kristallen en geuroliën en een bijbehorende collectie houders, diffusers en hulzen.  De complete collectie is nu verkrijgbaar bij Skins.

Lees ook:

Lees ook