Welke van de drie merken bevalt het best?

07:37 - 04:34
luistertijd 07:37 - leestijd 04:34

De laatste tijd ben ik nogal met mijn lippen bezig. Nu ging ik al nooit de deur uit zonder lipstick (zo’n kaal gezicht) maar sinds een jaar of wat probeer ik ook bewust de uitstraling van mijn lippen te verbeteren.

Sinds ik speciale lipproducten gebruik die ook zichtbaar meer volume geven, wil ik meer en meer daarvan. Met volume bedoel ik in deze dat de lijntjes die mijn lippen vertoonden minder diep zijn. Tijd voor een test dus van plumping (volume verbeterende) lipsticks. Ik heb alle drie de lipsticks twee weken lang minimaal twee maal daags opgebracht. Ik moet bekennen dat ik honderden foto’s heb gemaakt in een poging de lezers het effect van deze lipsticks te laten zien. Maar helaas, ik krijg het niet voor elkaar. Jullie zullen me dus op mijn woord moeten geloven en het met de foto’s van de lipsticks zelf moeten doen.

Pupa Rapid Action Volume Enhancing Lipstick nr. 400 Vintage Red

De Pupa lipstick zit in rood doosje en de robuuste houder is bordeauxrood met goud. De kleur, 400, is een donker roze/rood, net als frambozen.

In de bijsluiter zegt Pupa er o.a. dit over:  Net zoals een korset het silhouet verbetert en de sensuele vormen accentueert worden nu de lippen omhuld waarbij een volume behandeling met een vlekkeloos make-up effect wordt gecombineerd.

De volgende ingrediënten zouden daar voor zorgen: Het Volucomplex met  Volufiline, een natuurlijk bio-extract van Asian Gardenia, helpt het huidweefsel voller te worden zodat fijne lijntjes verzachten.
Plantaardige microsferen helpen de lippen het volume terug te krijgen en Portulaca Pilosa extract, stimuleert in combinatie met Oligopeptide de synthese van Hyaluronzuur. Lees hier wat Beautyjournaal onlangs over Oligopeptides schreef.

De claim: 5%* toename 10 minuten na het aanbrengen 12%* na 7 dagen gebruik VOLUME (V/mm2). % toename*

* % toename van het lipvolume. Instrumentele meting uitgevoerd bij 28 vrouwen die PUPA VOLUME twee keer per dag aangebracht hebben.

Het advies: minimaal twee keer per dag aanbrengen, minstens zeven dagen.

Rona concludeert:

Pupa stelt dat de ergonomische vorm van de lipstick het aanbrengen vergemakkelijkt en ‘de lippen omhult in een sluier’.

Ik breng lipstick altijd met een kwastje aan omdat ik zo zorgvuldiger kan werken. Maar wat is dit een fijne lipstick! In eerste instantie blijkt de lipstick minder smooth dan ik verwachtte. Het geeft echter een prachtig intense kleur die goed blijft zitten (door waxen en polymeren).

En…het werkt echt plumping! Natuurlijk kan ik niet checken of de percentages kloppen maar het is wel zo dat even nadat ik de lipstick heb aangebracht, het lijkt alsof de lijntjes opgevuld raken. Een prachtig, vol en glad resultaat waar ik blij van word. En na een tweetal weken kan ik niet anders dan zeggen dat mijn lippen er beter uitzien. En onder beter versta ik in dit geval met meer volume. Daarnaast is de kleur mooi door de hoge pigmentatie en overleefd het met gemak een drankje. Zelfs na het eten zit er nog een -weliswaar vage- kleur op mijn lippen. Verrassend vind ik ook dat ondanks dat de lipstick niet zo romig is, het verzorgende effect groot is. Een absolute aanrader naar mijn smaak!

Deze lipstick is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. SHOP hier online.

Yves Saint Laurent Rouge Volupté nr 30 Faubourg Peach

De allermooiste lipstickhuls ooit naar mijn idee. Het is een waar kunstwerkje, verpakt in het goudkleurige omdoosje met het bekende YSL logo. De houder is goudkleurig met in het midden een opengewerkte streep (in dezelfde kleur als de lipstick) met daarover ringen met daarin weer YSL. En dan ook nog op de dop een ieniemienie spiegeltje. Super! De kleur, Faubourg Peach is lichter dan ik verwachtte, een zacht-roze oranje. Een beetje retrokleurtje, leuk voor aanstaande zomer waarin o.a. oranje hot is.

In de bijsluiter staat het volgende: Rouge Volupté is de eerste lippenstift waarvan de zachte textuur onmiddellijk samensmelt met uw lippen voor een uniek gevoel van genot en een uitzonderlijke kleurenschijn. Maakt zich net als een tweede huid onzichtbaar en biedt de lippen een ongeëvenaard comfort aan door ze te hydrateren, te voeden en te herstellen dankzij haar nutri-beschermende laag. Uw lippen, schijnbaar gladder en voller, onthullen zich door gesatineerde kleuren en zien er uitzonderlijk lichtgevend uit dankzij het colorshine complex.

Geen specifieke claim dus over het plumping effect. Wel een prettige bonus in de vorm van een SPF 15, fijn voor de zomer. Enkele van de ingrediënten:  Octinoxate is ingezet als bescherming tegen UVB en Avobenzone tegen UVA, verder pentaerythrityl tetraisostearate, daarnaast verschillende soorten wax, plantaardige oliën en zelfs rozemarijn.

Rona concludeert:

Het is een heel romige lipstick, die als de spreekwoordelijke boter over je lippen glijdt. Deze tamelijk lichte kleur vind ik niet zo makkelijk mooi aan te brengen want ondanks dat hij redelijk vol is krijg ik pas met wat moeite een egale look.

Wat ik jammer vind is dat de kleur in de lijntjes gaat zitten. Persoonlijk zie ik weinig volume effect. Het voelt wel comfortabel aan maar na een paar uur beginnen mijn lippen droog aan te voelen en heeft zich een randje met kleur gevormd. Ondanks de hoog gepigmenteerde kleur blijft hij (bij mij!) niet zo goed zitten.

Verkrijgbaar in dertig verschillende kleuren.

Dior Addict Brillance Spectaculaire Couleur Vibrante 797 Stiletto

Ook hier is de verpakking, zoals gebruikelijk bij Dior, beeldschoon. In een zilverkleurige doos met op de zijkant in rode letters Dior Addict, zit een vierkant van doorzichtig perspex dat de huls omvat. Ook op de zijkant van de huls staat in grote letters Dior. Aan de handige greep bovenaan trek je de lippenstift uit de houder. Je zou hem gewoon nog eens aanbrengen in gezelschap om het te laten zien, chique. De Stiletto is wederom een frambozenkleur, een tintje lichter dan die van Pupa.

Er zit geen bijsluiter in het doosje, maar op de site zegt Dior er dit over: De unieke en zinnenstrelende glansformule is gewoonweg verslavend. Ze bevat 25% minder was dan een klassieke lipstick, was die hier vervangen werd door een uitzonderlijke spiegelgel. Resultaat: een moderne transparantie, een intens hydraterend effect dat de lippen voller maakt en een vergrootglaseffect dat de glans intenser maakt, het volume van de lippen accentueert en vooral de kleur laat schitteren.

Ondermeer met het gladmakende effect van diisostearyl malate, de emolient trimethyl pentaphenyl trisiloxane en verder met jojobaolie en candalillawax en het mineraal silica.

Rona concludeert:

Een fijne lipstick die heerlijk is om aan te brengen. Ook deze lipstick is hoog gepigmenteerd en geeft een schitterende, diepe kleur die redelijk goed blijft zitten. Het voelt heel gehydrateerd aan, bijna als een lipbalm. Na het opbrengen hecht de textuur zich dusdanig dat ik mooi gladde en enigszins vollere lippen heb. Dat effect is niet blijvend. Ook gedurende de dag blijven mijn lippen soepel. Na twee weken heb ik niet de idee dat mijn lippen voller zijn geworden maar ze zijn wel goed verzorgd.

Deze lipstick is verkrijgbaar in 44 kleuren!

Lees ook